Dve mlade devojke se smeju, jedna predaje poklon drugoj

Poklon za drugaricu – TOP 25 ideja za poklon prijateljici

Poklon za drugaricu znači pažnju, ljubav i podršku, pa i zahvalnost. Niko sebi ne bi odabrao život bez prijatelja, ’pa čak i da ima sva dobra ovog sveta’, kako je to govorio Aristotel. Zato je ono malo vremena i volje koje posvećujete osmišljavanju i kupovini poklona za prijateljicu najmanje što možete da darujete dragoj osobi koja je vaše pribežište i u dobru i kad nije dobro, koja je velika uteha i rado na sebe preuzme deo vašeg tereta.

I sama pomisao da vaša prijateljica sa vama saoseća, nekada se čini kao jedini spas iz nevolje u kojoj se svako nađe. Zato pitanje: Šta kupiti drugarici za rođendan, nije lako i zaslužuje da mu se posvetite, a mnogo je povoda i prilika da prijateljicu obradujete poklonom – od rođendana i venčanja do novogodišnjih praznika.

Ovo je mala pomoć za sve kojima su potrebne ideje za poklon drugarici za svaku priliku!

Komad nakita sa njenim inicijalima – unikatan poklon za drugaricu

Unikatan poklon se dugo čuva i uvek podseća na prijateljstvo. Zato je nakit pravi izbor jer može biti trajan i vredan. Možda je ovo najbolji poklon za prijateljicu pogotovo ako ste u prilici da odaberete komad nakita na koji će se filigranski urezati njeni inicijali. Ako se pitate šta drugarici da kupite za rođendan, sa ovakvim detaljem nećete pogrešiti.

drugarica poklanja prijateljici

Vaučer za SPA centar – idealan poklon za prijateljicu za opuštanje

Poklon za prijateljicu koja ne odustaje od užurbanog stila života i koja uvek ima preča posla nego da ukrade malo vremena za sebe i opuštanje, nije teško odabrati. Obratite se nekom od SPA centara i odaberite neki od ponuđenih paketa. 

To može biti višečasovni boravak, uz masažu, u slanoj sobi ili finskom kupatilu, u koji se mogu uključiti i neki od kozmetičkih tretmana. Ovo možda nije poklon koji će vaša drugarica pamtiti ceo život, ali je sigurno da ćete joj priuštiti veliku radost i možda je najbolji poklon za ženu koja je primer savremenog poslovnog stila.

Pismo – simboličan poklon za najbolju drugaricu

Trenutak je uvek pravi da vašoj najboljoj drugarici napišete koliko vam znači i koliko vas vaše prijateljstvo usrećuje. Ako, pri tom, volite da pišete i tako se najlakše izražavate, napišite joj pismo, napišite šta osećate. 

Ovo može da bude pravi poklon za drugaricu, bilo koji povod da je u pitanju. Može da bude i prateći poklon novogodišnjem ili rođendanskom, a za ovakvo pismo vam povod čak i ne treba.

Vaučer za omiljenu prodavnicu – poklon za rođendan drugarici sa kojim ne možete pogrešiti

Ima li šta bolje pokloniti drugarici za rođendan od vaučera? Svaka žena će na ovo pitanje odgovoriti potvrdno. Jedini zadatak koji imate je da se odlučite između ovakvih opcija:

  • Da li da to bude vaučer za kupovinu garderobe?
  • Da li da se odlučite za neku od kozmetičkih radnji?
  • Da li da ipak odaberete dobro opremljenu knjižaru?
  • Da li je ponuda sportske opreme ipak najbolji poklon za vašu drugaricu?

Razmislite o interesovanjima vaše prijateljice i šta je to što je njoj najviše potrebno i čemu bi se najviše obradovala i vrlo jednostavno ćete dobiti odgovor na pitanje šta pokloniti drugarici.

Karte za koncert omiljenog izvođača – neočekivani poklon drugarici za rođendan

Ne odustajte od ideje da drugarici za rođendan poklonite karte za koncert omiljenog izvođača. Pogotovo ako znate da će se koncert održati istog rođendanskog meseca. Ovo će biti neočekivan poklon, to je sigurno, ali će biti i poklon za pamćenje

Proživljene emocije se dugo čuvaju kao najdraža uspomena, duže nego bilo šta materijalno što se može slomiti ili pocepati. Pravi odgovor na pitanje: Šta pokloniti drugarici za uspomenu, uvek će biti – karte za koncert.

Čas kuvanja – poklon u kome ćete zajedno uživati

U najezdi onlajn saveta i kurseva za kuvanje, odlazak na jedan čas uživo može da bude događaj za pamćenje. Ako je vaša drugarica za koju planirate kupovinu poklona iskreni gastronomski znalac i interesuju je različiti recepti, organizujte zajednički odlazak na čas kuvanja. Ne samo da je ovakva ideja za poklon prijateljici jedna od originalnijih, već dugo ostaje u lepom sećanju.

Personalizovani kalendar sa vašim fotografijama – poklon za najbolju drugaricu za uspomenu

Iako je sve danas pretvoreno u digitalnu formu, zašto ne biste dali podršku ’oldtajmerskim’ poklonima? Izdvojite fotografije zajedničkih trenutaka i odštampajte u formi kalendara. U ovome vam mogu pomoći i brojne aplikacije, tako da možete i sami da uradite pripremu za štampu po želji. Ovakav poklon je idealan za najbolju drugaricu, kao mala retrospektiva vašeg prijateljstva i bliskosti.

Odeća – praktičan poklon za prijateljicu

Jedna od ideja za poklon prijateljici sa kojom ne možete pogrešiti je kupovina komada odeće. Kojoj još ženi ne treba dodatni komad trendi džempera, svilena bluza, majica od kvalitetnog pamuka ili dobar džins? Odeća je oduvek bio nepogrešiv izbor kada se odlučujete za poklon prijateljici za rođendan. Baš onako, provereno ženski.

Put iznenađenja za vas dve – najbolji poklon za drugaricu

Najbolji poklon za vas dve je putovanje. Za to će glasati većina iskrenih prijateljica. Ako niste u situaciji da organizujete odlazak na neku egzotičnu destinaciju, uvek možete zajedno da se uputite u prirodu i provedete bar jedan dan u šetnji i razgovoru kako to samo drugarice mogu. Seoski turizam je tek ugođaj, a mogao bi da bude i pravi poklon iznenađenja.

Paket iznenađenja – slatki poklon za najbolju drugaricu

Najbolji poklon za najbolju prijateljicu treba da bude iznenađenje. Samo ako nekoga dobro poznajete, možete i da ga iznenadite, a to drugarice najbolje znaju. Kako bi vaša najbolja drugarica reagovala da joj za Novu godinu, recimo, napravite jedan slatki paket pun njenih omiljenih slatkiša ili kozmetičkih sitnica – kremica, seruma i ostalih preparata koje svakodnevno koristi? 

Dobra ideja mogu da budu i njeni omiljeni čajevi u paketu ili najlon čarape ukoliko u njima svakodnevno uživa.

Savršen novogodišnji poklon za drugaricu

Pretplata u teretani – odličan poklon za drugaricu za Novu godinu

Nikada nije kasno za zategnuto telo i fizičku aktivnost. Ako je vaša drugarica redovna u sportskim aktivnostima, voli trčanje i vežbanje, pretplata u nekoj od boljih teretana posebno će je obradovati. Ako pak nije sportski tip i uporno odlaže vežbanje, pretplata je najbolji pokretač i više neće imati izgovora. Zar ovo nije idealan poklon za Novu godinu? Nova godina, nov početak.

Društvene igre – kreativni pokloni za drugaricu u kojima ćete uživati satima

Ako ste u potrazi za nešto drugačijim, kreativnim poklonima za drugaricu, tu su društvene igre koje je aktuelna digitalna era potpuno potisnula. Svi su zaboravili na dobar provod uz riziko, monopol, domine ili neku kartašku igru. Ovako ćete svojoj drugarici podariti pre svega smeh, opuštene sate uz bezbrižno takmičenje i zabavu koja nema konkurenciju. 

Poklon za drugaricu ne mora da bude ni skup ni unikatan, niti morate da ga pripremate danima. Samo jedna društvena igra uneće mnogo zdrave energije i osmeha u vaše prijateljstvo.

Omiljena biljka u saksiji – najbolji poklon drugarici za useljenje

Šta kupiti drugarici za useljenje? Saksijska biljka je siguran izbor. Samo, da bi ovakav poklon stigao na pravu adresu, pre svega proverite koliki je stan u koji se vaša drugarica useljava, koliko ima svetla i postoje li odgovarajuće pozicije za vrste koje biste nabavili kao poklon za useljenje. 

Recimo, zamije, aspidistre ili dracene odlično podnose gotovo sve uslove, pa i nemarne vlasnike koji nemaju naviku da preterano brinu o zelenim stanarima. Ako je vaša drugarica iskusna baštovanka, možete i sa njom da se konsultujete oko izbora. Možda je za nov stan već planirala novu vrstu kojom biste mogli da je obradujete ili radije želi cveće za terasu kojim će ukrasiti svoj životni prostor.

Dve drugarice se smeju i razmenjuju poklone

Uradi sam projekat – poklon za drugaricu koji podstiče kreativnost

Još jedan kreativni poklon može da bude vaših ruku delo. Ako ste vešti u pletenju, ispletite šal, kapu ili džemper i namenite drugarici. Ako umete da šijete, sigurno ćete je obradovati haljinom ili jednostavnom tunikom koja će je uvek podsećati na vas i vaš talenat. 

Ako slikate, izrazite se četkicom i bojama i poklonite svojoj drugarici nešto što je neponovljivo i svakako vredno. Poklon za najbolju drugaricu ’uradi sam’ ipak je u samom vrhu ako biste da vaša pažnja i prijateljstvo dobiju najvredniji pečat.

Personalizovana plej-lista – pesme sa simboličnim značenjem kao najbolji poklon za drugaricu

Neki pokloni za drugaricu ne moraju da koštaju ni dinara, ali zato mogu da ulepšaju i obogate svaki dan. Napravite plej-listu pesama koje vaša drugarica voli i u kojima uživa, koje joj podižu raspoloženje ili je podsećaju na vaše zajedničke trenutke koje ćete zauvek pamtiti. Najbolji poklon uvek će biti onaj koji vas povezuje ili podseća na dragoceno prijateljstvo.

Torba – omiljeni aksesoar kao idealan poklon za prijateljicu

Torba, mala, velika, za svaki dan, večernja, sportska, ranac za laptop, platnena, kožna, slamena, letnja, zimska – svaka je dobrodošla i uvek nađe svoje mesto u garderobi i danu svake žene. Šta pokloniti drugarici, a da ne pogrešite pri izboru? Torbu. Kratko i jasno.

Set vinskih čaša – poklon drugarici za svadbu i useljenje

Šta kupiti drugarici za svadbu? Nije lako pitanje. Ipak, neki pokloni nikada ne mogu biti promašaj. Set vinskih čaša je takav poklon. Iako je i u dizajn čaša moda uplela prste, nećete pogrešiti ako se opredelite za klasiku i kristal. Ako imate dilemu šta drugarici da poklonite za useljenje, setite se ovog predloga. Čaše su uvek dobrodošle kao poklon.

Knjiga – poklon za drugaricu sa posebnom posvetom

Za drugaricu koja voli da čita, koju posebno raduju knjige ili je možda kolekcionar vrednih i retkih knjiga, najbolji poklon možete naći ako posetite neku opremljeniju antikvarnicu ili neki od sajtova gde možete da poručite vredne primerke. Knjiga je dragocen poklon za svaku svečanu priliku, ali i za darovanje bez povoda. Ne zaboravite na posvetu koja će uvek biti tu kao podsetnik na vaše prijateljstvo.

Bademantil – poklon kojem će se vaša drugarica obradovati

Useljenje, Nova godina, rođendan ili udaja mogu biti povodi da svojoj drugarici poklonite bademantil. Ovakvom poklonu će se obradovati, u to nema dileme, i dugo će je podsećati na vašu pažnju.

Pametan sat – koristan poklon najboljoj drugarici za rođendan

Pametni sat, kao savremeni gedžet koji je za kratko vreme osvojio mnoge pristalice digitalnih novotarija, pravi je poklon za prijateljicu koja je poslovna, zauzeta i voli trendove. Ako ste u dilemi šta korisno i lepo da joj poklonite za rođendan, sa pametnim satom nećete pogrešiti. 

Jedino što vas pri ovakvom izboru može omesti, ako ne pratite nove tehnologije, je izbor modela i njegovih opcija. Srećom, tu su iskusni konsultanti, sajtovi i forumi koji će vam pomoći oko izbora ovakvog poklona za rođendan drugarici.

Profesionalno fotografisanje – poklon drugarici za uspomenu

Ako vas muči šta da poklonite drugarici za uspomenu, odvažite se i zakažite joj termin za profesionalno fotografisanje. Ako do sada nije imala ovakvo iskustvo, sigurno će biti uzbuđena i pamtiće iskustvo studija ili fotografisanja napolju sa profesionalcem. Ko zna, možda joj se dopadne, pa počne ozbiljno da razmatra ideju o novoj karijeri. Danas to nije ni retka, a ni neobična pojava.

Praznični poklon za prijateljicu

Profesionalna šminka – poklon koji će je oboriti s nogu

Poslednjih godina sajtovi i društvene mreže preplavljeni su savetima i tutorijalima o šminkanju. Tu je i veliki broj aplikacija koje dolaze i prolaze. Ali, sasvim je drugačiji i poseban osećaj kada vas pod svoje uzme profesionalni šminker i posveti vreme vama i vašem licu. 

Ovo je još jedan poklon za uspomenu, pa još ako ga pridružite profesionalnom fotografisanju, ugođaj će biti potpun. Biće to poklon za pamćenje.

Kuhinjski set – poklon prijateljici koja voli da kuva

Poklon za prijateljicu koja se useljava u nov stan, a pri tom uživa u kuvanju, nije teško odabrati. U svakoj bolje opremljenoj radnji sa pokućstvom ili na sajtovima koji u ponudi imaju različite kuhinjske pamučne setove, setove escajga, noževa, oštrača, kuhinjskih silikonskih pomagala ili posuđa, sigurno ćete naći najbolji poklon za drugaricu koja voli da kuva.

Aparat za kafu – za drugaricu koja dan započinje kafom

Vanvremenski poklon za svakog ljubitelja kafe je aparat koji brzo i lako priprema kvalitetan kafeni napitak. Danas je na tržištu veliki broj različitih aparata, a najbolje ćete odlučiti ako znate navike i ukus vaše drugarice. Ako vas brine i šta da vašoj drugarici kupite za slavu, aparat za kafu je izbor kome će se sigurno radovati.

Električni masažer – poklon najboljoj drugarici u kome će uživati

Poklon za najbolju prijateljicu nije laka odluka, ali odabir nekog od aparata koji su praktični i neguju ili doprinose boljem raspoloženju, neće proći bez pozitivne reakcije. Najbolji pokloni su vredni ako su praktični i mogu se redovno koristiti, ali ne treba da odustajete od takvih koji su neka vrsta luksuza kao što je, recimo, električni masažer. Zašto da ne! Zar prijateljice nemaju pravo da povremeno jedna drugoj poklone priliku da uživaju i da se opuste bez ustručavanja?