Pokloni za Novu godinu za celu porodicu

Pokloni za Novu godinu – ideje za odabir novogodišnjih poklona

Pokloni za Novu godinu su sastavni deo novogodišnjih praznika, kojima porodici, prijateljima i voljenim osobama pokazujemo koliko nam znače. Iako je ovaj praznik omiljeni među decom, ni oni malo stariji nisu imuni na novogodišnje čarolije i darivanje novogodišnjih poklona.

Kako svake godine pokušavamo da nadmašimo sebe, i osmislimo poklon za Novu godinu bolji od onog prethodne godine, ono što nam je preko potrebno su ideje za novogodišnje poklone.

U nastavku teksta za vas imamo nekoliko saveta kako odabrati poklon za Novu godinu za drage ljude, kao i ideje za originalne i kreativne poklone sa kojima ne možete pogrešiti.

Pokloni za Novu godinu – različiti novogodišnji pokloni u zavisnosti od osobe kojoj darujemo poklon

Novogodišnja atmosfera se može osetiti u vazduhu već od početka decembra, a potraga za poklonima koji će postići efekat koji želimo – sreću, oduševljenje i osmeh na licu, može trajati i nedeljama.

Šta pokloniti za Novu godinu? Kako odabrati novogodišnji poklon koji će se istaći u moru istih? I ono najvažnije, kako znati da li je naš poklon baš ono što osoba kojoj ga darujemo želi?

Ovo su pitanja koja nam se iz godine u godinu vrzmaju po glavi, i na koje nam je ove godine preko potreban odgovor. Da bi zadatak još bio teži – lista novogodišnjih poklona koje je potrebno izabrati i kupiti je poprilično dugačka.

Prvo i osnovno, važno je znati odakle početi. Počinjemo upravo od osobe kojoj je poklon za Novu godinu namenjen. Da li su to vaši roditelji, deca, prijatelji ili partner?

Za svakog od njih poklon će biti različit. A zašto je to? Sa svakim od njih negujemo različite odnose – porodične, prijateljske, ljubavne. Pa, iako svima želimo da pokažemo ljubav i zahvalnost, u zavisnosti od našeg odnosa, to činimo na drugačiji način. Isto važi i za poklone i poruku koju njima prenosimo.

Zatim slede interesovanja osobe kojoj darujemo novogodišnji poklon. Da li znate šta bi ona želela? Da li joj je potreban praktičan i koristan poklon ili poklon koji ima svoju simboliku? 

Ovde je važan korak da neko vreme uoči Nove godine osluškujete osobu i obratite pažnju na njene želje i interesovanja. Ovo je najbolji recept za odabir novogodišnjih poklona, i onaj sa kojim nećete pogrešiti.

Svi žele da pronađu poseban i unikatan poklon za Novu godinu kojim će se osoba oduševiti. Međutim, ovo u nekim slučajevima može biti i greška. Ponekad je za željenu reakciju dovoljan i sasvim običan i prosečan poklon, ukoliko je to ono što je vašoj osobi potrebno.

Novogodišnje slavlje

A sada sledi ono najteže pitanje: Šta pokloniti osobi koja ima sve?

Ovo je najteža vrsta poklona, međutim iako ga je malo teže pronaći – rešenje postoji! Osobi kojoj nije potrebno ništa, materijalni pokloni neće značiti. I tu na red dolazite vi! Potrebni su vam simbolični, unikatni i kreativni pokloni za novu godinu, kojom ćete osobi pokazali da vam je važna i da ste izdvojili vreme i trud kako bi pronašli poklon dostojan njih. 

Najbolji pokloni za Novu godinu su oni koji dolaze od srca. Jer, čar darivanja nije samo u poklonima koje kupujete već i u pažnji i trudu koji ste uložili prilikom njihovog pronalaska. 

Novogodišnji pokloni – kako odabrati poklon za Novu godinu za decu?

Ovaj praznik je oduvek bio omiljeni među najmlađima. Novogodišnji ukrasi, lampice, Deda Mraz, jelka i za kraj kao najslađe – otvaranje poklona u ponoć! Tradicionalno, novogodišnji pokloni se pakuju u ukrasni papir i stavljaju ispod jelke, a kada sat otkuca 12 časova, oni se otvaraju.

Oduševljenje mališana kada shvate da su bili dobri cele godine i da ih je Deda Mraz nagradio baš onim poklonom koji su želeli. Pa kako li je samo znao?

Kako Deda Mraz (čitajte: vi), zna tačno šta mališani žele i uvek kupi pravi poklon, potrebno je posebnu pažnju posvetiti odabiru novogodišnjih poklona za decu. Ono što svako zna je da mališani najviše vole igračke. U zavisnosti od toga da li je u pitanju poklon za Novu godinu za devojčice ili dečake, vaš izbor mogu biti različite igračke, a ponuda u carstvu igračaka je velika. 

Veliki izbor modela lutaka različitih proizvođača, kamiona, automobila i ostalih vozila, plišane igračke, brojne interaktivne, kreativne i društvene igre, kao i pribor za školu, omogućavaju vam da pronađete novogodišnji poklon po ukusu vaših mališana. Svakako, tu su i slatkiši koje deca obožavaju, pa na njih nikako ne smete zaboraviti!

Poklon za novu godinu za dete ispred novogodišnje jelke

Međutim, nije dovoljno samo kupiti prave poklone, već ih je potrebno i upakovati. Deca jedva čekaju da otvore poklone koji stoje ispod novogodišnje jelke, a samo cepanje ukrasnih papira sa novogodišnjim motivom doprinosi njihovoj sreći i celokupnoj novogodišnjoj atmosferi u domu.

Novogodišnji pokloni – ideje za poklon za Novu godinu za dečka ili muža

Novogodišnji poklon za partnera uvek je malo teže izabrati od ostalih, jer poklonom želite da mu pokažete koliko vam znači i koliko cenite vašu ljubav. Takođe, potrebno je da poklonom pokažete koliko ga dobro poznajete i koliko ste pažnje uložili u njegov odabir.

Međutim, iz godine u godinu je ovaj zadatak sve teži, jer se čini kao da oni klasični pokloni nisu dovoljno dobri i da ste većinu od njih već poklonili.

U zavisnosti od interesovanja vašeg muža ili dečka zavisi u kom smeru ćete krenuti prilikom odabira poklona. Ukoliko je vaš partner ljubitelj sporta, idealan novogodišnji poklon za njega mogu biti sezonske karte za utakmice njegovog omiljenog tima. A ukoliko želite da iznenađenje bude još veće, na nekoj od tih utakmica mu se i pridružite, i na taj način pokažite da vam je stalo do njegovih interesovanja.

To može biti poklon u kojem ćete zajedno uživati – spa vikend za parove ili novogodišnje putovanje. Zajednički spa vikend – masaže, bazen i opuštanje ili putovanje na planinu ili u grad koji ste dugo želeli da posetite možda je baš ono što vam je trebalo.

Ovo je idealan način da osim priređivanja neočekivanog i kreativnog poklona, izdvojite vreme samo za vas dvoje i posvetite se svom braku ili vezi bez ikakvog spoljašnjeg uticaja, a svi znamo koliko je to ponekad teško uz pregršt svakodnevnih obaveza.

Pokloni za Novu godinu – ideje za novogodišnji poklon devojci ili suprugi

Kada je u pitanju novogodišnji poklon za devojku, ono što će svaku damu oduševiti je ako poklonom pokažete koliko vam znači. Bez obzira da li ste kupili vredan poklon, kao što je nakit, ili ste se odlučili za one proverene – neki komad odeće, važno je da je to poklon koji je u potpunosti u skladu sa njenim stilom.

Nakit je dobar izbor ukoliko vašoj lepšoj polovini želite da poklonite nešto što će trajati dugi niz godina i što će zauvek ostati uspomena na vas i vašu ljubav. Ako i vi odaberete ovu opciju, potrebno je da obratite pažnju na nakit koji već poseduje – da li je sveden ili upadljiv, da li je srebrne ili zlatne boje, koji komad nakita preferira. Na taj način, jednostavnije ćete izabrati nakit po njenom ukusu.

Vaš novogodišnji poklon može biti i album sa vašim fotografijama od protekle godine koji ćete sa pažnjom uklopiti ili neki drugi kreativni novogodišnji poklon koji ćete sami napraviti. Uložite trud da sami napravite i osmislite poklon i verujte nam – taj trud će se isplatiti! Vaša druga polovina će ga ceniti više nego bilo koji materijalni poklon.

Poklon za dečka i za devojku za Novu godinu

Novogodišnji pokloni za roditelje – šta pokloniti roditeljima?

Kada je u pitanju odabir novogodišnjih poklona za roditelje situacija je poprilično jednostavna jer, ko ih bolje poznaje od vas?

Iako kada ih pitate šta bi želeli za Novu godinu, gotovo uvek dobijete odgovor da ne žele ništa, svako se obraduje kada ispod jelke pronađe poklon sa svojim imenom na njemu. 

Šta pokloniti mami za Novu godinu?

Ukoliko je vaša mama ljubitelj kulinarstva i voli često da priprema različite specijalitete, idealan poklon za nju je knjiga recepata koje tokom naredne godine može isprobavati. Takođe, tu su i različiti kuhinjski uređaji i mali aparati uz pomoć kojih će ta priprema proći jednostavnije i brže. 

Ako je pak ljubitelj cveća i gajenje biljaka joj je hobi, zašto ne bi dodali još jednu biljku u kolekciju i kupili joj omiljeno cveće o kome će brinuti?

Kada su u pitanju pokloni za Novu godinu za tatu, prilikom odabira poklona takođe se vodite njegovim hobijima. Ukoliko je ljubitelj knjiga i često voli da čita, knjiga je idealan poklon za njega, a ukoliko pak stalno nešto popravlja i pravi, nabavite mu alat koji će mu olakšati posao. 

Poklon za Novu godinu za drugaricu – šta pokloniti najboljoj prijateljici?

Prijateljstvo je jedna od najvrednijih stvari u životu svakog čoveka i nešto što je potrebno čuvati i negovati. Zato, kada dođe vreme novogodišnjih praznika, odabir poklona za prijateljicu je nešto što se mora naći na vašoj listi. 

Šta će biti vaš novogodišnji poklon za drugaricu zavisi od njenih interesovanja. Možete se odlučiti za poklon koji ima posebnu simboliku za vaše prijateljstvo ili joj kupiti poklon koji će joj biti koristan. 

To može biti nešto o čemu već duže vreme priča ili nešto što sa sigurnošću znate da joj je potrebno i da će je oduševiti. Ovakav poklon pokazaće joj da je najbolje poznajete, da obraćate pažnju na detalje i da pamtite svaku reč koju izgovori. 

Bilo da su u pitanju sitnice poput knjige koju želi da pročita, parfema koji joj se svideo ili minđuša koje su joj se jako svidele u izlogu neke zlatare prilikom jedne od vaših brojnih šetnji gradom.

Vaš izbor takođe mogu biti karte za događaj na koji ste želele zajedno da odete, kao što je dugo isčekivani koncert vašeg omiljenog pevača ili nova pozorišna predstava koju ste planirale zajedno da gledate.

Originalni novogodišnji pokloni – ideje za poklon za Novu godinu

Sada kada smo vam dali smernice i savete za odabir poklona u  zavisnosti od osobe kojoj je namenjen, za vas imamo nekoliko ideja kako da pronađete originalan novogodišnji poklon kojim će se vaši najdraži ljudi veoma obradovati.

Ljudi slave Novu godinu

Simbolični pokloni kao najbolji pokloni za Novu godinu

Kako je Nova Godina praznik koji okuplja porodicu i prijatelje, neguje porodične vrednosti i ljubav, poklon koji samostalno napravite pokazaće upravo to – koliko su vam važni. 

Bilo da je u pitanju foto album ili ram za slike sa vašim zajedničkim slikama ili neka druga kreacija koju ste osmislili i samostalno napravili, simbolični pokloni imaće vrednost koju materijalni pokloni nikada neće imati – ljubav. A ljubav najviše vredi, zar ne?

Korisni novogodišnji pokloni – poklonite dragim ljudima ono što im je zaista potrebno

Kada poželite da za Novu godinu dragim ljudima poklonite nešto što će im zaista koristiti, potrebno jeda razmišljate o tome šta im je stvarno potrebno. Važno je da svaku osobu kojoj darujete poklon posmatrate i primetite detalje za kojih oni nisu ni svesni. 

Pa kada dođe momenat uručivanja poklona, na njihovom licu, osim oduševljenja naiđete i na iznenađenje kako ste znali da im je baš to potrebno. Pa vi ih poznajete bolje nego sami sebe!

Korisni pokloni mogu biti različiti – od odevnih komada, različitih uređaja za kuću, pa čak i rokovnika ukoliko se osoba kojoj darujete bavi profesijom koja zahteva korišćenje istih. Sam poklon zavisi od interesovanja i potrebe osobe kojoj je namenjen, a to ćete upravo saznati – posmatranjem.

Pokloni u duhu Nove godine – pokloni sa novogodišnjim motivom

Želite da vašim dragim osobama poklonite nešto u duhu novogodišnjih praznika? Nema problema!

Kao što već znate, novogodišnji motivi se sastoje iz različitih printova – jelkice, irvasi, Deda Mraz, pahuljice. Različiti komadi odeće ili predmeti sa ovim printom idealan su novogodišnji poklon za osobe svih uzrasta, zato što novogodišnja euforija ne može zaobići nikoga, od onih najmlađih pa do starijih.

To može biti različita novogodišnja dekoracija za dom, novogodišnje šolje, čarape, papuče, pidžama, pa i pleteni džemper sa Irvasima ili Deda Mrazom koji se nosi isključivo u ovom periodu i doprinosi prazničnoj atmosferi.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da smo u vama probudili želju za darivanjem dragih osoba, te da ćete uz pomoć naših smernica ove godine brzo i jednostavno pronaći novogodišnje poklone za sve vaše bliske osobe i da će ti pokloni nadmašiti sve one od prethodnih godina. Želimo vam puno sreće u potrazi!