Pokloni za Dan zaljubljenih – ideje za odabir najlepših poklona

Pokloni za Dan zaljubljenih tradicionalno se razmenjuju svakog 14. februara i predstavljaju jedan od načina na koji svojoj drugoj polovini pokazujete koliko vam znači.

Iako je istina da poklon nije merilo ljubavi, ipak svako želi da obraduje svoju voljenu osobu i daruje joj najbolji poklon do sad. 

Međutim, veoma često postoji nedoumica: 

Šta kupiti za Dan zaljubljenih?

Ukoliko ste i vi od onih koji sebi postavljaju ovo pitanje, za vas smo pripremili nekoliko ideja za Dan zaljubljenih, kako biste svojoj voljenoj osobi iskazali ljubav i na ovaj način.

Kako odabrati poklon za Dan zaljubljenih?

Dan zaljubljenih posvećen je svim parovima i slavljenju njihove ljubavi. 

Danas je ovaj praznik postao komercijalizovan i podrazumeva masovnu kupovinu poklona. Neoposredno pre Dana zaljubljenih na najrazličitijim mestima po gradu možemo videti i posebnu dekoraciju – od kafića, restorana, pa sve do izloga prodavnica.

Ali, moramo priznati i da pored svega ovoga Dan zaljubljenih ima određenu čar – lepo je da postoji praznik namenjen vama i vašoj voljenoj osobi, dan kada ste samo vas dvoje važni.

Kao i svaki drugi poklon, i poklon za Dan zaljubljenih treba birati prema interesovanjima, afinitetima i željama vašeg partnera. To ne mora biti neki skupoceni poklon – emocionlana vrednost koju poklon ima važnija je od materijalne.

Kada donosite odluku šta kupiti za Dan zaljubljenih, razmislite o tome šta je vašoj voljenoj osobi potrebno, kao i šta već duže vreme želi. Da li bi više želela praktičan poklon ili onaj koji nosi posebnu emotivnu simboliku? Kada ovo odredite, možete krenuti u potragu za idealnim poklonom za vašeg partnera, odnosno partnerku.

Takođe, poklon koji ćete kupiti zavisi i od faze vaše veze – ukoliko ste na početku veze, sasvim je u redu držati se klasičnih poklona, a ukoliko ste u dugogodišnjoj vezi i vrlo dobro poznajete svog partnera, poklon može biti intimniji i personalizovaniji.

Poklon za Dan zaljubljenih devojci – šta kupiti devojci za Dan zaljubljenih?

Želite da nadmašite sebe i ovog 14. februara poklonite svojoj devojci ili ženi nešto posebno? Potrebne su vam ideje za poklon za Dan zaljubljenih?

Opšte je poznato da je 14. februar rezervisan za parove. Tradicija Dana zaljubljenih – pokloni i večera za parove – obavezna su stavka, bilo da ste tek na početku veze, bilo da ste u dugogodišnjem braku.

Kao što je na početku veze važno pokazati svojoj lepšoj polovini da vam je stalo do nje, podjednako je važno svojoj supruzi pokazati da vrednujete vreme i godine provedene sa njom.

A u tome vam može pomoći pažljivo odabran poklon za Dan zaljubljenih!

Odabir poklona nije jednostavan zadatak, ali ukoliko se budete vodili željama i afinitetima drage osobe – ne možete pogrešiti! Mi smo izdvojili nekoliko predloga koji baš za vas mogu biti idealan poklon.

Simbolični pokloni za Dan zaljubljenih

Šta bolje pokazuje vašu ljubav i posvećenost od poklona u čiji ste odabir, osmišljavanje i pravljenje uložili vreme? Simbolični pokloni za Dan zaljubljenih su pravi način da dokažete voljenoj osobi da vodite računa i pamtite i cenite svaki deo vaše veze. 

Razmislite koji su glavni momenti u vašoj vezi i neka vaš poklon oslikava upravo njih. To može biti bilo šta – od odlaska u restoran u koji ste prvi put izašli na sastanak, odlazak na mesto na kojem ste se upoznali ili putovanje na destinaciju koju pamtite kao prekretnicu vaše ljubavi.

Pokloni za Dan zaljubljenih mogu pokazati i vašu kreativnost. 

Napravite knjigu ili album uspomena – sakupite što više zajedničkih fotografija i pokušajte da se setite i najsitnijeg detalja vezanog za trenutak kada je svaka fotografija nastala. Fotografije zalepite u knjigu ili stavite u album, a zatim ispod svake fotografije, na romantičan ili duhovit način, napišite na koju uspomenu vas ona podseća.

Knjigu zatim možete dopunjavati kako godine prolaze, tako da ćete jednog dana u njoj imati ispisanu najlepšu ljubavnu priču. Poklon za Dan zaljubljenih devojci/ženi ovog tipa jedan je od onih koji se čuvaju za ceo život – za 10 ili 20 godina možete gledati ovu knjigu/album i sećati se svih onih prelepih trenutaka koje ste zajedno proživeli, a posebnu čar imaće ako je pokažete svojim unucima.

Klasični pokloni za Dan zaljubljenih

Ukoliko želite da budete praktični i odaberete sigurnu opciju sa kojom nema greške, tu su uvek klasični pokloni za Dan zaljubljenih za koje se možete odlučiti.

Cveće i slatkiši – uvek nepogrešiv poklon za Dan zaljubljenih

Svaka dama voli da dobije mali znak pažnje od svog partnera. Iako ovaj gest ne treba da ima određeni povod i isključivo se vezuje za praznike i važne datume, može biti lep izbor za poklon za Dan zaljubljenih. Odaberite omiljeno cveće vaše voljene osobe, a buket upotpunite njenim omiljenim slatkišem, čokoladom ili bombonjerom. Osim buketa, vaš izbor može biti i saksijsko cveće, poput orhideje, koje će biti trajniji simbol vaše ljubavi.

Nakit kao poklon za Dan zaljubljenih

Uvek dobar i nepogrešiv izbor je pažljivo odabran komad nakita koji vaša devojka ili žena može nositi dugo godina. Obratite pažnju koji komad nakita najviše voli – ogrlice, narukvice, prstenje ili minđuše, kao i stil i boju nakita koji već poseduje kako bi mogla da ga uklopi uz ostale komade.

Komad odeće po želji vaše voljene osobe

Kao poklon za Dan zaljubljenih, vašoj voljenoj osobi možete kupiti i komad odeće koji već duže želi. Iako na prvi pogled to nije posebno romantičan poklon, njoj će dati do znanja da ste obraćali pažnju na sve što govori i pažljivo osluškivali šta je to što ona baš želi. A složićete se, to je posebno romantičan gest, zar ne?

Večera – romantično iznenađenje kao poklon za Dan zaljubljenih

Kako najveći broj parova za Dan zaljubljenih ide upravo na večeru, možete se i vi odlučiti za ovu opciju. Iznenadite devojku ili ženu i rezervišite sto u restoranu koji je dugo želela da poseti ili u restoranu koji je posebno važan za vašu ljubav.

To može biti restoran u kojem ste imali prvi sastanak, u kojem redovno slavite važne datume ili pak onaj koji vas asocira na određenu prekretnicu u vašoj vezi. Možda je baš večera uz muziku, sveće i razgovor ona doza romantike koja vam je bila potrebna.

Ukoliko želite posebno da iznenadite vašu drugu polovinu za Dan zaljubljenih, možete i sami pripremiti večeru za dvoje, te provesti ovo specijalno veče uz dobar recept, romantičnu muziku, vino i sveće. To će biti i posebno iznenađenje, pogotovo ukoliko ovo ne radite često. 

Nemojte zaboraviti ni na omiljeni slatkiš vaše drage osobe, poput suflea ili nekog drugog kolača.

Poklon za Dan zaljubljenih za njega – šta pokloniti dečku za Dan zaljubljenih?

Kada je u pitanju poklon za dečka ili muža za Dan zaljubljenih, ovo je malo zahtevniji zadatak. Čak i ako to ponekad ne žele da priznaju, i muškarci vole da dobijaju poklone, te je potrebno pažljivo ih birati.

Ovaj poklon treba da ispunjava više kriterijuma – da bude ono što je vašem dečku ili mužu potrebno, da bude korisno, ali i da mu pokaže trud, vreme i pažnju koju ste uložili u njegov odabir.

Na početku veze ove poklone je jednostavnije odabrati, međutim, kako godine prolaze, lista poklona se polako smanjuje. Zato treba biti kreativan i domišljat i pronaći najbolji poklon za Dan zaljubljenih.

Ono što je olakšavajuća okolnost jeste da što ste duže u vezi ili braku sa partnerom, imate više uspomena i važnih trenutaka, a samim tim i prilika za osmišljavanje sentimentalnog i romantičnog poklona.

Ukoliko želite da mu poklonite praktičan i koristan poklon, to mogu biti njegov omiljeni parfem, sat ili novčanik koji će svakodnevno koristiti. Ako je vaš partner ljubitelj čitanja, možete mu pokloniti knjigu u njegovom omiljenom žanru. 

Takođe, možete podržati njegove hobije i nabaviti mu opremu koja mu je potrebna, sezonske karte za utakmice ukoliko je ljubitelj sporta ili pak neki koristan gedžet koji će mu svakodnevno služiti.

Kao što vidite, izbora je mnogo, samo je potrebno da odlučite šta je to čemu bi se vaš partner najviše obradovao.

Poklon za Dan zaljubljenih za parove

Idealan poklon za Dan zaljubljenih za dečka ili devojku, muža ili ženu, može biti i poklon koji je namenjen vama dvoma i u kojem ćete zajedno uživati. Zapravo, sasvim je prikladno da na praznik koji slavi ljubav, poklon za Dan zaljubljenih bude namenjen oboma

Koji poklon ćete izabrati zavisi od interesovanja i načina života vas i vašeg partnera, a opcije su brojne.

Putovanje

Koji je bolji povod da organizujete romantično putovanje od dana koji slavi ljubav?

Pri odabiru destinacije vodite se vašim mogućnostima, kao i željama vas i vašeg partnera.

Postoji li određeno mesto koje ste oduvek želeli da posetite, ali nekako je sve ostalo upravo na tome – na priči i maštanju? Ukoliko je to slučaj, zašto ne biste bili spontani i rezervisali smeštaj baš u tom mestu kao poklon za Dan zaljubljenih.

Ovo ne moraju biti neke egzotične ili daleke destinacije, već sa svojim partnerom možete posetiti i neko mesto u našoj državi. Jer, cilj putovanja, osim obilaska, jeste da posvetite vreme vama i vašoj ljubavia to možete učiniti bilo gde, zar ne?

Alternativa za putovanje može biti i jednodnevni izlet ili odlazak u vinariju na ručak ili večeru. Osim što ćete steći novo iskustvo, zajedno sa voljenom osobom možete uživati u divnom pogledu na vinograde, zalazak sunca i sve to isprobavajući najrazličitija ukusna vina.

Ukoliko je oboma potrebno opuštanje i relaksacija, idealan poklon za Dan zaljubljenih može biti i odlazak u SPA centar. Odlučite se za masažu za parove i uživajte u ovom opuštanju sa vašom drugom polovinom.

Aktivnost koju oboje volite

Takođe, svog partnera ili partnerku možete iznenaditi organizovanjem različitih zajedničkih aktivnosti. Vaš poklon mogu biti ulaznice za koncert vašeg omiljenog pevača ili pevačice, karte za bioskop u kojem se pušta film koji ste planirali da gledate ili karte za pozorišnu predstavu koju zbog mnogobrojnih obaveza i nedovoljno slobodnog vremena mesecima odlažete.Ukoliko ste i vi i vaš partnet avanturisti, zašto ne biste organizovali neku aktivnost koju ćete zajedno iskusiti? Odlazak na kuglanje ili klizanje može biti idealan način da ovaj poseban dan ljubavi provedete uživajući u zabavnim aktivnostima.