Za letnji look – kreme koje štite od sunca i malo sjaja

Bilo bi najbolje da tokom leta izbegnemo veliku količinu šminke. Zbog visokih temperatura i znojenja, u ovom periodu su dobrodošli vodootporni proizvodi

Stiglo je leto, a sa njim i visoke temperature i jako sunce. Jedina stvar koju bi leti trebalo da nanosimo u izobilju su kreme sa zaštitnim faktorom. Nađite sebi odgovarajuću, laganu kremu za lice koja će vas štititi od sunca i neka ona bude osnova za vaš letnji izgled. Naravno, poželjno je zaštititi i kožu dekoltea i ramena.

Svi smo već svesni štetnog uticaja koji UV zračenje ima na kožu, kao i da preterana izloženost jakom suncu i često pregorevanje kože doprinose tome da ona brže počne da izgleda staro.

Življe boje

Veoma je bitno da letu prilagodimo svoju rutinu i proizvode koje koristimo. Bilo bi najbolje da tokom leta izbegnemo veliku količinu šminke. Ukoliko bez tena ne možete, ili ne želite da ga se odreknete, razmotrite mogućnost tonirane hidratantne kreme. Potrebno je da se opredelimo za lakše, kremastije proizvode, kako bismo izbegli da nam se na prevelikim temperaturama šminka topi na licu.

Kada je u pitanju puder, bitno je, kao što sam već pomenula u ranijim tekstovima, da boju prilagodimo letnjoj, preplanuloj boji kože. Senke i ruževi mogu da sadrže više sedefa od senki koje koristimo kad nismo preplanule, a i boje mogu biti življe.

Jedina stvar koju bi leti trebalo da nanosimo u izobilju su kreme sa zaštitnim faktorom

Baš zbog visokih temperatura i znojenja, u ovom periodu su dobrodošli i vodootporni proizvodi, da ne bismo dolazile u situaciju da se nakon nekoliko sati proizvodi razmažu, čak i u gradu, a pogotovu ukoliko leto provodite na moru. U tim slučajevima nije loše imati maskaru i olovku za iscrtavanje obrva koje se neće izbrisati na prvi dodir s vodom.

Negovane usne

Kada su u pitanju usne, u ovom periodu je, podjednako koliko i zimi, bitno da obratimo pažnju na negu. Jako sunce i česta promena temperature prilikom ulaska i izlaska iz klimatizovanih prostorija, dodatno isušuju već ionako tanku i osetljivu kožu usana, pa su hidratantne nege za usta neizbežan deo letnje rutine.

Razmotrite mogućnost upotrebe tonirane hidratantne kreme, umesto tena

Negovane usne su lepe bez mnogo dodataka, ali ukoliko ipak želite da im dodate malo boje, predlažem da guste i intenzivne boje zamenite lakšim prozračnijim nanosima. Ovo možete postići na više načina, koristeći sjajeve za usne ili negu koja je već blago pigmentovana, ali precizniji izbor nijanse ćete postići ukoliko pomešate željenu boju karmina ili olovke sa negom. Jednostavno nanesite tanak sloj boje, a potom nanesite negu za usta koju koristite.

Prednost leta, sunca i preplanulog tena ogleda se i u manjoj potrebi za rumenilima, bronzerima i senčenjima, jer se na licu pojavljuju najlepša rumenila i boje – prirodne. Ali, ukoliko se veoma čuvate od sunca ili smatrate da vam i dalje nedostaje svežine, možete dodati malo bronzera ili rumenila, samo obratite pažnju na mesto nanošenja. I dalje birajte nijanse koje inače odgovaraju tonu vaše kože.

Na preplanulu kožu možete naneti i malo hranljivog ulja ili losiona za negu tela sa sjajem

Iznenadiće vas da ovo čujete od mene, ali – na preplanulu kožu možete naneti i malo hranljivog ulja ili losiona za negu tela sa sjajem (shimmer)! Idealno – sa česticama koje nisu prevelike, samo toliko da koža dobije određenu svežinu i sjaj. Sada ovakvi proizvodi postoje u svim oblicima: mleko ili ulje za telo, losion koji se koristi nakon sunčanja. Osunčanoj koži nega je još potrebnija, a ovim postižemo da refleksijom sunce osenči i definiše telo, pa zašto ne bismo odlučile da malo zasijamo?