Zaboravite plave i zelene maskare

Ako želite potpuno prirodni izgled, odaberite braon, tamnoljubičastu ili teget-sivu boju

Samo jedan proizvod, a toliko bitan za naš izgled! Čak i ako hoćete sasvim prirodan izgled bez mnogo šminke, verujem da ćete se odlučiti da stavite maskaru.

Nismo više u osamdesetim, tako da vas molim – zaboravite izuzetno plave i zelene maskare! Ako želite baš prirodni izgled bez mnogo maskare, odaberite braon, tamnoljubičastu ili teget-sivu koje izgledaju manje intenzivne, a skoro crne, ali ipak ne dodaju prevelik akcenat na trepavice, naročito ako imate jako svetlu kosu. Takve maskare su obično i bez ekstra efekta za izduživanje i nemaju debeo nanos.

Ukoliko na donje trepavice stavljate maskaru, pazite da ne nanesete preveliku količinu

U modi su jake i naglašene trepavice

U modi su jake i naglašene trepavice i većina maskara pravljene su upravo tako da dodaju volumen ili dužinu. Ali molim vas da ih raščešljate, da ipak izgledaju kao dlačice, a ne slepljena masa. U odabiru maskare obratite pažnju i na četkicu. I dalje više volim klasične, spiralne i jake četkice, i to one tanke. Većina četki sada su silikonske, ali još se nađu i klasične. Vaš izbor zavisi od toga kako je vama lakše i brže naneti maskaru, s kojom četkicom lakše podignete vaše trepavice. 

Nekoliko saveta za nanošenje maskare možda vam pomogne kad sledeći put birate maskaru. Najbitnije je da nanesete maskaru u korenu trepavica. Ako je stavite samo na krajeve, nećete dobiti najsjajniji efekat. Zato, četkicom počnemo upravo u korenu, protrljamo levo i desno da ubacimo boju u koren, pa onda izvlačimo prema krajevima trepavica. Otprilike na pola dužine krenemo lagano da zatvaramo oko i okrećemo četkicu.

Ponavljamo više puta, a deo na spoljnom uglu, na kraju, malo povučemo prema spolja da ih lepo rasporedimo.

Postoje različite sprave za uvijanje trepavica, a neke kolege koji rade za poznate modne kuće uvijaju ih i kašičicom

Ako želimo da pojačamo efekat, možemo dodati i drugi sloj. A ako hoćete da razdvojite trepavice, raščešljajte ih dok su još vlažne. Postoje mali češljići, a možete se poslužiti i četkicom iz stare maskare (opranu od stare maskare). Tako možete i da skinete višak maskare, ako vidite da je negde ostalo previše. Ako na donje trepavice stavljate maskaru, pazite da ne nanesete preveliku količinu, nemojte ponovo da zaranjate četkicu u maskaru, uvek možete dodati još ako mislite da je potrebno.

Rok trajanja maskare je oko tri meseca

U slučaju da niste zadovoljne koliko podignete trepavice samo s maskarom, postoje različite sprave za uvijanje trepavica. Neke kolege koji rade za poznate modne kuće uvijaju ih i kašičicom ili zadnjom stranom noža.

Šta god da koristite, čuvajte svoje trepavice. Spravice neka uvek budu čiste, preporučujem da uvijate trepavice pre stavljanja maskare. Ako vam se trepavice lepe na uvijače, vremenom ih izvlačite, a možete čak i da ih iščupate, što vam sigurno nije cilj. Uvijačem uvek počnite da stiskate pri korenu trepavica i onda još dva puta do sredine dlačica kako bi dobile prirodan oblik luka, a ne da budu izlomljene pod uglom od 90 stepeni. Uvijač možete zagrejati da željeni oblik duže potraje, ali svaki put proverite na ruci da niste preterale s grejanjem. Najlakše je zagrejati uvijač fenom za kosu.

Na vama je izbor da li ćete koristiti vodootpornu ili običnu maskaru, samo uz maskaru kupite i pravi odstranjivač

Na vama je izbor da li ćete koristiti vodootpornu ili običnu maskaru, samo uz maskaru kupite i pravi odstranjivač! I ne zaboravite da je rok trajanja maskare otprilike tri meseca. Ako osetite da ima neprijatan miris, obavezno je bacite! Čak i maskara koja nije pokvarena nekad može da izazove alergije, a kamoli pokvarena!