zdravi-i-lepi
Senčenje lica – potenciran sjaj – hit ovog proleća

Senčenje lica – potenciran sjaj – hit ovog proleća

Popularna tehnika, u stvari, znači koncentrisano posvetljavanje manjih površina koje zahteva i najveći intenzitet sedefa, skoro kao ogledalo

Glazed Doughnut Highlighte – da li vam je poznat ovaj termin?

Pošto je hit ovog proleća, čak ako ga i ne primenite na sebi, Instagram generaciju ćete impresionirati ako znate o čemu se radi.

Zapravo, ponovo se reciklira nešto što je scenskim maskerima poznata tehnika. Sa popularizacijom contouring-a, highlighting-a i shading-a, klasične tehnike profesionalaca pozorišta, filma, televizije i art make-up-a, zapravo su prezentovane osobama kojima šminkanje nije profesija. U suštini, osnov svega – senčenja i osvetljavanja lica – jeste likovna teorija kako na listu papira dočarati trodimenzionalnost.

Osnov svega, senčenja i osvetljavanja lica, jeste likovna teorija – kako na listu papira dočarati trodimenzionalnostv

Glazed doughnut tehnika je samo potenciran sjaj na mestima koja svakako posvetlimo highlight-om. Glazing je samo manja, najkoncentrisanija površina koja zahteva i najveći intenzitet sedefa, skoro kao ogledalo.

Dakle, površine su manje, a sedef jako intenzivan.

Sedef mora biti jako intenzivan, ali može biti u različitim nijansama. Ako je ostatak šminke toplih boja, neka i sedef bude u toplim nijansama (zlatne i kajsija npr.), a ako ste odabrale hladne boje senki (plave, zelene…), koristite srebrni sedef.

Sjaj se nanosi na manje površine, jer je izuzetno intenzivan. Ako vam je teško da ga nanesete četkicom, pokušajte prstima. Nekad je nanos prstima istog proizvoda intenzivniji, pa će vas možda već taj intenzitet zadovoljiti.

Sjaj se nanosi na manje površine, jer je izuzetno intenzivan

U suprotnom, ponovo imate dobar izgovor za kupovinu.

Ako dozvoljavate sebi i svojoj koži preplanulost u letnjim mesecima, pokušajte bez tena, samo osvetlite delove lica odgovarajućom nijansom sedefa. Vrh jagodica, ivice nosa i vrh usana će oživeti uz malo ili više sedefa, a sa glazing-om dobijate artistički izgled koji nije za svakog, ali ga treba probati.