oci

Dodir svežine na jagodicama podmlađuje

Da bismo izgledali zdravo i sofisticirano, rumenilo, korekcije i senčenje lica, kao i bronzer, ne smeju da preovlađuju. Sve treba da bude bez velikih kontrasta i jakih prelaza

Rumenilo, bronzer i senčenje lica su tri različite stvari!

Sve tri treba nanositi sa svešću o svom obliku lica, ali treba znati na koja mesta se nanose koji i kakvi proizvodi. Kako nam se lice menja sa godinama, treba prilagoditi pozicije i boje novim uslovima, stilu i modi, onoliko koliko nam to odgovara.

Bronzer imitira prirodnu osunčanost

Proizvodi za senčenje lica moraju biti potpuno mat. Ako hoćemo da iscrtamo senke na licu, sedef nam sigurno neće pomoći u tome, jer sitne reflektujuće čestice rade upravo suprotno. Rumenilo može biti potpuno mat, a može da sadrži i malo sedefa, dok u bronzerima skoro uvek ima sedefa.

Proizvodi za senčenje lica moraju biti potpuno mat, rumenilo može biti mat, a može da sadrži i malo sedefa, dok u bronzerima skoro uvek ima sedefa

Volim da naglasim da sedef možete dodati i naknadno ako želite, ali nikako ne možete ublažiti ili skinuti samo sedef, ako ste ga nanele sa nekim od ovih proizvoda, a da ne skinete i sam proizvod. Veoma često se dešava da, i nakon skidanja kompletne šminke, ostane zalepljen neki svetlucavi komadić koji nikako neće da se skine. Prilično su uporni kad ih ne želimo.

Pozicije za nanošenje bronzera obično imitiraju prirodnu osunčanost. Zato, nakon teniranja, bronzer, ako je u prahu, nanesite velikom, prilično mekom četkom. Bronzer će se lepše razmazati ako pre nanošenja napuderišete lice. Nijansa ne sme biti mnogo tamnija od vaše boje kože, prevelik kontrast izgledaće previše veštački. Ne zaboravite da osunčate i dekolte!

Optička varka

Rumenilo može da se kombinuje sa bronzerom i sa senčenjem lica, ali ne sa oba istovremeno

Osnovne pozicije rumenila su obrazi. Rumenilo može da se kombinuje sa bronzerom i sa senčenjem lica, ali ne sa oba istovremeno. Odaberite svežu nijansu, jer su bronzeri i proizvodi za senčenje već u braon nijansama. Braon, naročito sivobraon, odlična je za imitiranje prirodnih senki na licu, ali ako je previše braon boje na licu, lako možemo da izgledamo i starije nego što jesmo.

Pozicija rumenila je na jagodičnoj kosti; malim pomeranjem po visini ili razmazivanjem na strane, prema kosi, optičkom varkom menjamo oblik lica. Zamislite da po visini podelite lice napola, rumenilo bi trebalo da se nalazi odmah iznad crte i da se sa strana blago diže, tako da prati poziciju jagodične kosti. Ako rumenilo nanesemo niže, opet smo u opasnosti da se postarimo. Rumenila dovoljno svežih nijansi i na malo višoj poziciji uvek doprinose mlađem izgledu.

Boja rumenila trebalo bi da bude blaga, da ne izgleda previše barokno

Ako je vaše lice izduženo, pokušajte sa nanosom rumenila samo na vrhu jagodične kosti, bez razmazivanja na strane, ka kosi. Takav nanos je pogodan i za ovalna lica, ali traži kompletan izgled prirodnije šminke. Boja rumenila trebalo bi da bude blaga, da ne izgleda previše barokno. Kod širih lica, pored senčenja i korekcija, dodajemo rumenilo kao blagi ton, dodatak svežine na jagodice.

Ako je na licu previše braon boje, možemo da izgledamo starije nego što jesmo

Rumenilo, korekcije i senčenje lica, kao i bronzer, ne smeju da preovlađuju. Sve treba da bude bez velikih kontrasta i jakih prelaza, da bi se ostvario utisak skladnosti. Samo tako mogu da dođu do punog sjaja oči ili usta, a da nam ukupni izgled bude lep, zdrav i sofisticiran.