Neprocenjiva moć korektora koji sluša

Ako imate prirodno lep i ujednačen ten ne morate ni da nanosite podlogu na celo lice, možda vam je korektor dovoljan da prekrijete neki trenutni nedostatak

Nakon nanošenja podloge ili tena, korektor nanosimo na delove kojima je potrebno dodatno pokrivanje. Ako imate prirodno lep i ujednačen ten, ne morate ni da nanosite podlogu na celo lice, možda vam je korektor dovoljan da parcijalno samo prekrijete neki ispucali kapilar ili neku neprespavanu noć. U tom slučaju, morate još pažljivije da izaberete boju koja se uklapa s vašom prirodnom bojom tena i onim što pokrivate.

U prodaji se mogu naći korektori na tečnoj i na masnoj osnovi, sa aplikatorima ili bez njih, pakovani u olovke, palete, tubice…

U prodaji se mogu naći korektori na tečnoj i masnoj osnovi, sa aplikatorima ili bez njih, pakovani u olovke, palete, tubice…

Topla preporuka kvalitetna četkica

Ovaj deo šminkanja teško ćemo precizno uraditi bez četkice. Za utapkavanje i razmazivanje opet će nam dobro doći prsti, ali ipak toplo preporučujem da kupite sebi odgovarajuću kvalitetnu četkicu. Do tada, možda se možete snaći i sa vatiranim štapićem.

Korektori su slični tenovima, ali su gušći, sadrže više pigmenta i postojaniji su od tenova. Proizvode se u bojama kože, a mogu biti i obojeni. Najčešće su bledoroze, bledozelene ili bledožute boje, kakve koristimo za korekciju boje na licu, dok sa onima u boji kože samo prekrivamo manje nepravilnosti. U zavisnosti od toga šta najčešće pokrivamo, biramo boju i vrstu korektora. Crvenilo na licu neutrališe se zelenim korektorom, roze i žuti ili nijanse kajsije mogu izbrisati plavo-sive ili ljubičaste nijanse umora ispod očiju. Nemoguće je precizirati tačnu boju bez probanja. Preporučujem da isprobate korektore u boji kože koji su blago tonirani kajsija, žutom ili rozikastom nijansom.

Korektori su slični tenovima, ali su gušći, sadrže više pigmenta i postojaniji su od tenova

Kako se pravilno nanosi

Takođe, postoje različite tehnike i „pravila” kod nanošenja korektora. Najčešće korektore nanosimo samo na mesta gde je potrebna korekcija i pazimo da se prelazi ne primete. Popularne su i metode nanošenja korektora u obliku trougla ispod očiju. Ima raznih načina, a na vama je da izaberete. Svakako, tehnika kombinovanja različitih metoda i nije baš za stariju kožu, o čemu će tek biti reči. 

Najčešće nam je korektor potreban za prekrivanje boje podočnjaka. Ne potcenjujte zadatak!

Podočnjaci – najzahtevnija regija

Najčešče nam je korektor potreban za prekrivanje boje podočnjaka. Ne potcenjujte zadatak! Tu nam je najtanja koža lica, obično najizboranija, pa još modro ili ljubičasto obojena. Logično razmišljajući, krenule bismo da tražimo nešto što nije pregusto, kako nam se bore ne bi isticale, a opet dovoljne gustine i pokrivnosti da sakrijemo tamnu boju. Takođe, da se lako razmazuje, da ne bi svakodnevno još više razvlačile već tanku i osetljivu kožu. Za kraj nam je bitno i da nam korektor ostane na mestu, da zadrži svoju pokrivnost i da ne krene prebrzo da se skuplja u boricama, što će se neminovno desiti, ali bar da se ne desi prebrzo. Neke korektore treba fiksirati finim puderom u prahu. Pre toga, obavezno tapkajućim pokretima preći preko površine koju fiksiramo i naneti jako tanak sloj pudera u prahu.

Neke korektore treba fiksirati finim puderom u prahu

Ne kupujte korektore koji nisu dovoljno gusti da prekriju ono što vama treba! Ako vam se čini da je pregust, korektor uvek možete „prorediti” s malo hidratantne kreme ili podloge. Napominjemo – kad nađete ten, od istog proizvođača nabavite korektor i kremu (ako koristite, i prajmer). U tom slučaju, proizvodi se bolje dopunjuju i vezuju. Na taj način produžavate postojanost šminke na licu.