Sprejevi za lice, za hidrataciju i osveženje u toplim danima | To sam ja

Sprejevi za lice, za hidrataciju i osveženje u toplim danima

Možemo se odlučiti da li ćemo neki sprej koristiti samo za osveženje u toku dana ili i kao fiksir pre ili posle nanošenja šminke

Divno je osvežiti se po letnjoj vrućini prskanjem nekog od sprejeva na lice i dekolte. Ali, potrebno je znati koji sprej se koristi, u kojoj prilici, i kako. Sve je u sadržaju. Postoje čiste mineralne vode koje ne sadrže nikakve dodatne supstance, ali je sam osećaj sitnih kapi dovoljan da nam pruži trenutni osećaj osveženja.

Samim prskanjem ne nadoknađujemo vlagu kože. Bilo bi potrebno da se isprskamo na čistu kožu i da zatim stavimo kremu koja će nam hidrirati kožu i zadržati vlagu kako ne bi odmah isparila.

Postoje čiste mineralne vode koje ne sadrže nikakve dodatne supstance, ali sam osećaj sitnih kapi dovoljan je da nam pruži trenutni osećaj osveženja

Ako ostavimo da se voda na koži sama suši, deluje dehidratantnije, uz kremu ili serum voda se zadržava u koži i hranljive supstance prodiru dublje u kožu. Mist takođe ne može zameniti kreme, serume, antirid. Ali, kao dodatak nezi ili za fiksiranje šminke postaje neizostavan.

Sprejevi ili mistovi mogu sadržati supstance za negu, protivupalne supstance, ružinu vodicu, aloe veru, vitamine, skvalan, različita biljna ulja, AHA, mirise… Uz sadržaj, bitna je i pumpica koja najsitnije isprskava, kako bismo dobili formu izmaglice/mist.

Neki sprejevi sadrže sedef, a drugi opet daju mat efekat

Neki sprejevi namenjeni su da ih koristimo uz negu, neki su više za fiksiranje šminke. Postoje i sprejevi koji sadrže sedef, a drugi opet daju mat efekat.

Izbor je veliki, pa je potrebno da pratimo uputstva proizvođača i odlučujemo se na osnovu sadržaja nekog proizvoda. Prema tome, možemo se odlučiti da li ćemo neki sprej koristiti samo za osveženje u toku dana ili ga koristimo i kao fiksir pre ili posle nanošenja šminke.

Možda vam nije potreban baš sprej za fiksiranje, nekad je dovoljno da se nakon šminkanja preprskamo i vodom. Time se slojevi šminke dodatno povežu i samim tim nam šminka postane postojanija.

U prodaji ima sprejeva koji mogu privremeno sprečiti znojenje. Tu vrstu koristite samo kad vam je izuzetno bitno, a ne svakodnevno

Kad je vreme za popravku šminke, naprskamo mist na lice i sunđerom, laganim tapkanjem, popravimo ten, i zatim, ako je potrebno, sprejem za fiksiranje ponovo fiksiramo šminku.

U prodaji ima sprejeva koji mogu privremeno sprečiti znojenje. Tu vrstu koristite samo kad vam je izuzetno bitno, a ne svakodnevno. Jedna od osnovnih funkcija kože je i znojenje.

Zapravo, to je naš prirodni mist, jer znojenjem se površina kože hladi.