toniranje - blend - pogled devojke

Razmazivanje i ujednačeni prelazi u drugu boju – Prava nijansa za pravi problem

Prelazi iz boje u boju treba da budu meki i nevidljivi, a negde moraju biti oštriji

Prilikom nanošenja bilo kojeg proizvoda, počinjemo od mesta gde želimo najjači nanos! Takođe, bitno je da znamo gde prelazi iz boje u boju treba da budu meki i nevidljivi, a gde moraju da budu oštriji.

Kod teniranja (nanošenja tečnog ili kremastog pudera na lice) želimo da postignemo ujedančenu boju tena, koja treba da izgleda sveže, zato nanos treba da bude tanak, a boja odgovarajuća. Ivice treba da budu neprimetne. I da vas podsetim, ten se nanosi i na vrat.

Proverite nanose oko očiju i između obrva, kao i sve ivice oko kose. Ako vam je ten završio u obrvama, sad je trenutak da ga iščešljate, četkicom sa čvršćom, obično sintetičkom dlakom. Spoolie je čvrsta četkica za maskaru, može se kupiti i za jednokratnu upotrebu, a osim higijenskog nanošenja iste maskare na više osoba, zgodna je i za češljanje obrva.

Jače korekcije

Pored odabira prave nijanse, bitno je da korektor nanesemo na tačku koja je najintenzivnija u boji

Nakon teniranja korigujemo veće nepravilnosti u boji kože, koje zahtevaju jače pokrivanje. Pored odabira prave nijanse, bitno je da korektor nanesemo na tačku koja je najintenzivnija u boji. Ako je to, na primer bubuljica, ili kapilar, skinemo sa aplikatora višak i tek onda nanesemo korektor na sredinu, a onda razmažemo boju prema spolja.

Pažljivo utapkajte korektor, kako korigovani deo ne bi bio vidljiviji zbog prevelikog nanosa ili pogrešno odabrane boje. Ako pokrivamo senke ispod očiju, potrebno je da počnemo bliže nosu, jer je najčešće tu najtamniji deo podočnjaka, a razmazujemo na manje intenzivno obojene delove.

Ako pokrivamo senke ispod očiju, potrebno je da počnemo bliže nosu, jer je najčešće tu najtamniji deo

Za dobro utapanje boje korektora možemo da koristimo i prste – tapkajući, prelazimo ivice kako bi se lepo uklopila oba proizvoda. Korektor ne nanosimo na površinu na kojoj nema potrebe za dodatnim pokrivanjem, ali slobodno na sve tačkice i flekice koje vam smetaju – samo odaberite pravu boju za pravi problem.

Nakon puderisanja, možete osenčiti lice kako biste mu vratili oblik ili ga promenili. Pošto sam o tome već pisala, samo ukratko da podsetim: na viličnoj kosti možete oštrijim prelazom da smanjite podvaljak ili opuštenost lica, a pomeranjem ili dodavanjem senki na određena mesta možete da korigujete oblik lica.

Na viličnoj kosti možete oštrijim prelazom da smanjite podvaljak ili opuštenost lica

Zapamtite da je uvek lakše dodati još malo nego skidati i – što manje trljanja oko očiju

Oštrije ivice

Oštre ivice su, logično, oko očiju i usta, prirodnih elemenata na licu koje želimo da istaknemo. Na kapcima sve nanose senki pokušajte da utopite jedne u druge, kako se ne bi video oštar prelaz. A kod samog ocrtavanja oka, naročito ako koristite ajlajner, poželjno je da je linija precizna i oštra. Ako se ipak odlučite za mekšu liniju, slobodno je razmažite bebi-štapićem, samo ostanite u granicama željenog oblika.

Najlakše ćete to uraditi olovkom ili senkom: iscrtajte tanju liniju od željene pa je onda razmazujte četkicom, sunđerastim aplikatorom ili vatiranim štapićem.

Zapamtite da je uvek lakše dodati još malo nego skidati i – što manje trljanja oko očiju. Budite nežni prema svojoj koži. Usta ocrtavamo olovkom i nanosimo karmin. Tu nam sigurno treba oštra ivica.

Čak i ako ne volimo karmin i ocrtavanje olovkom, oštriju ivicu možemo dobiti laganim nanosom korektora sa spoljne strane usana, a na same usne možemo naneti tint, tečni pigment ili samo blago tonirani sjaj, ili blago tonirani proizvod za negu usana.

Usta ocrtavamo olovkom i nanosimo karmin. Tu nam sigurno treba oštra ivica

Na ovaj drugi način ne možemo menjati oblik usana, ali ćemo svakako izgledati sveže i prirodno.