Devojka u polju žutog cveća.

Solfeđo frekvencije – tim koji pobeđuje

U doba kada su stres i anksioznost postali „sastavni deo života”, moć zvučne terapije predstavlja izuzetnu i istovremeno jednostavnu tehniku za obnavljanje i ravnotežu. Jedan od oblika zvučne terapije koji vam može pomoći za poboljšanje blagostanja su solfeđo frekvencije, niz specifičnih zvučnih obrazaca za koje se veruje da dovode do blagotvornih zdravstvenih aspekata, u zavisnosti od frekvencije koja se koristi. U prošlim kolumnama sam već pisala opširnije o nekima od njih i zato nastavljamo upoznavanje sa „celim timom”.

Zvučni obrasci solfeđa

Frekvencije solfeđa se kreću od 174 Hz do 963 Hz. Zvučni obrasci solfeđa obuhvataju od 174 do 963 frekvencijske jedinice tj. herca (hertz), formirajući melodičan spektar za koji se pokazalo da utiče na opšte blagostanje i dobrobit.

Osamdesetih godina, biohemičar dr Glen Rajns sproveo je dalja istraživanja o zvučnim frekvencijama, proučavajući efekat zvučnih talasa na ljudsko telo. On je otkrio da neke vrste muzike leče DNK, dok mu druge štete, dokazujući teoriju da zvučne frekvencije imaju ozbiljne posledice po zdravlje i opšte dobro. Posebni zvučni obrasci, uključujući frekvencije solfeđa, stupaju u interakciju sa vašim mozgom i generišu vibracije u vašem telu, koje mogu imati pozitivne mentalne, emocionalne i fizičke efekte, što može rezultirati stanjem smirenosti, opuštenosti, oslobađanja od stresa, još boljeg sna i dr.

174 Hz – isceljujuća frekvencija

Ova frekvencija je poznata kao isceljujuća frekvencija, jer je utvrđeno da ima najveći potencijalni efekat na fizičko telo u poređenju sa drugim frekvencijama. Ova niska frekvencija mogla bi ublažiti bol i stres, poboljšati koncentraciju i dati organima u telu osećaj sigurnosti. Često slušanje ove frekvencije može opustiti mišiće i smanjiti napetost u telu, što je čini posebno korisnom za one koji imaju migrene ili bolove u donjem delu leđa, stopalima, nogama i sl.

Žena meditira.

285 Hz – frekvencija koja povećava osećaj sigurnosti

Ova frekvencija ima potencijal da izleči i obnovi tkivo. Frekvencija od 285 Hz povoljno utiče na imunosistem, balans i ravnotežu vaše energije, a povećava i osećaj sigurnosti.

417 Hz – frekvencija koja čisti negativnu energiju

Frekvencija od 417 Hz može pomoći u lečenju traume. Utvrđeno je da pomaže u čišćenju negativne energije, kako iz vašeg tela i prostora, tako i od negativnih misli i ponašanja. Ova frekvencija mogla bi da vam pomogne da pronađete motivaciju da prihvatite promenu, a istovremeno povoljno utiče na miran san.

528 Hz – jedna od najmoćnijih frekvencija

Ova frekvencija smatra se jednom od najmoćnijih, sa većim potencijalnim uticajem na san i dobrobit. Poznata i kao „ljubavna frekvencija”, „čudesni ton” i „frekvencija transformacije”, frekvencija od 528 Hz može stimulisati maštu, nameru i intuiciju. Štaviše, pokazalo se da često izlaganje ovoj frekvenciji dovodi do smanjenja kortizola (hormona stresa). Zbog toga podiže vaše raspoloženje i dovodi vas u stanje spokoja i opuštanja, što može uticati na poboljšanje kvaliteta sna.

639 Hz – frekvencija za mentalnu ravnotežu

Frekvencija od 639 Hz blagotovorno utiče na postizanje mentalne ravnoteže. Posledično, može da podstakne harmonične odnose između voljenih osoba i zajednice u kojoj živite, kao i veće razumevanje, komunikaciju i toleranciju.

Majka i ćerka đuskaju zajedno kod kuće.

741 Hz – frekvencija za detoksikaciju

Zbog toga što povoljno utiče na stimulisanje uma, podsticanje kreativnosti, samoizražavanja i veće mentalne jasnoće, ova frekvencija bi bila podsticaj u intelektualnom radu i rešavanju problema. Takođe, može da podrži donošenje odluka, što može da dovede do zdravijeg i ispunjenijeg života. Poznata kao „frekvencija za detoksikaciju”, frekvencija od 741 Hz bi se mogla koristiti za pomoć onima koji pate od hroničnog bola.

852 Hz – frekvencija koja ublažava nervozu

Ova frekvencija može pomoći u zameni negativnih misli pozitivnim, što je čini korisnom za ublažavanje nervoze ili anksioznosti.

963 Hz – frekvencija koja budi intuiciju

Ova frekvencija je povezana sa aktiviranjem vaše epifize, podizanjem svesti i buđenjem intuicije. Takođe se veruje da ova frekvencija povećava pozitivnu energiju i daje veću jasnoću.

Najbolji način da proverite gore navedeno jeste da poslušate talase ovih vibracija, u zavisnosti od toga šta vam je trenutno potrebno. Ovog puta biram frekvenciju od 174 Hz, koju možete poslušati na linku:

Grlim vas glasom,

Ana