negovani nokti na rukama

Negovani nokti ne oduzimaju mnogo vremena

Uvek imajte na umu da su nokti skrovište bakterija i gljivica koje predstavljaju opasnu pretnju za naše zdravlje

Nega noktiju podrazumeva i negu kutikule – zanoktica. Alkohol, koji trenutno svakodnevno koristimo, isušuje zanoktice, pa su preparati za njihovu negu poželjni u vašem priboru za manikir, mada i vazelin, vitamin E ili prirodna ulja, poput jojobe i kokosa, i voskovi, daju odlične rezultate. Bitno je samo svakodnevno ih naneti i nežno utrljati preko celog nokta!

Pored toga, na tržištu postoje omekšivači kutikule koji deluju tako što razaraju disulfidne veze cistina i time degradiraju molekule keratina koji, zapravo, gradi kutikulu.

tretman noktiju, lakiranje

Ovi preparati u sebi sadrže natrijum-hidroksid ili kalijum-hidroksid u koncentraciji od 2 do 4 odsto, u tečnoj, gel ili krem osnovi, sa glicerolom ili propilen glikolom kao humektansima i aditivima kao što je urea.

Dobro zdravlje i lep izgled

Mnogobrojne studije pokazale su da biotin, poznat kao vitamin B7, sprečava pojavu lomljivih noktiju. Dobri izvori biotina su: pivski kvasac, grašak, soja, orasi, seme suncokreta i integralni pirinač.

Preparati za negu zanoktica poželjni su u priboru za manikir, mada i vazelin, vitamin E ili prirodna ulja i voskovi daju rezultate

preparati za sredjivanje noktiju i negu ruku

Bele mrlje na noktima, slab rast noktiju i česta pojava i upala zanoktica neretko su znaci nedostatka cinka u ishrani; cink se može nadoknaditi konzumiranjem namirnica kao što su kikiriki, pšenične klice i žitarice, povrće, pečurke ili riba.

Suplementi biotina i cinka, pored vitamina B12, veoma često preporučuju se za zdrave nokte, ali bi pre upotrebe bilo dobro konsultovati farmaceuta ili lekara kako bi izabrali pravu dozu za te svrhe.

Manikir možete raditi u sopstvenoj režiji, prema uputstvima stručnjaka, ili se možete oslanjati na profesionalce. Ukoliko ste pobornik druge varijante, neophodno je da imate na umu određene zahteve, kako bi tretman bio bezbedan.

Biotin sprečava pojavu lomljivih noktiju, a imaju ga pivski kvasac, grašak, soja, orasi, seme suncokreta, integralni pirinač

pribor za sredjivanje noktiju i lak

Manikir bi trebalo da rade licencirane i stručne osobe koje su upoznate sa posledicama koje mogu nastati nakon ove procedure. U tom smislu, higijena, sterilan alat, kao i posude za rad, neophodni su da bi se očuvalo zdravlje vaših noktiju i sprečilo neželjeno širenje infekcije, koja se često javlja ukoliko se ovi zahtevi zanemare.

Uvek imajte na umu da su nokti skrovište bakterija i gljivica koje predstavljaju opasnu pretnju za naše zdravlje. Zato čisti i pravilno negovani nokti ne zahtevaju mnogo vremena, a predstavljaju osnovu dobrog zdravlja i lepog izgleda. Kada su u pitanju nega noktiju i njihovo zdravlje, engleska izreka – Less is more (Manje je više), pravi je opis za to.

Slab rast noktiju i česta pojava i upala zanoktica neretko su znaci nedostatka cinka

pribor za sredjivanje noktiju

Previše tretiranja i trajnog bojenja, što je aktuelno u poslednje vreme, svakako zahteva više nege za oporavak noktiju. Prema preporuci stručnjaka, ovakve procedure trebalo bi raditi periodično i posvetiti takvim noktima posebnu pažnju i negu.