Devojka na terapiji zvučnim viljuškama.

Magija zvučnih viljuški

Zvučne viljuške su alati koji se koriste u terapiji zvukom za poboljšanje zdravlja i dobrobiti ljudi. To su precizno podešeni instrumenti koji proizvode određene frekvencije kada se udare. Ove frekvencije utiču na telo i um, pomažući u balansiranju energije i delujući na prirodnu sposobnost tela za samoisceljenje. Koristeći viljuške za „podešavanje vibracije”, zahvajujući zakonima fizike, praktičari mogu ciljati određene delove tela koji su van ravnoteže.

Za ovu terapiju se kaže da pomaže u poboljšanju opšteg zdravlja i blagostanja vraćanjem ravnoteže u telu, pomoću vibracija koje emituju viljuške za podešavanje.

Obnavljanje harmonije u telu

Terapija zvukom, u kojoj se koriste zvučne viljuške, uključuje primenu viljuški na telu ili u blizini tela pacijenta. Terapeut udara viljušku i postavlja je blizu određenih tačaka na telu, često u skladu sa energetskim meridijanima ili akupunkturnim tačkama. Visina zvuka koji emituje viljuška zavisi od dužine viljuške. Na primer, viljuška sa većom dužinom će emitovati niži ton nego viljuška sa kraćom dužinom. Kada udarite u viljušku i držite je blizu uha, čućete zvuk koji emituje. Ovaj zvuk, uzrokovan vibracijama viljuške, putuje kroz vazduh i ulazi u vaše uho. Ove vibracije takođe mogu da putuju kroz druge delove vašeg tela, na primer kroz kožu, mišiće i kosti. Kada ove vibracije stignu do vaših ćelija, one počinju da vibriraju na istoj frekvenciji.

Smatra se da ovo pomaže u obnavljanju ravnoteže i harmonije u telu. Veruje se da kada su vaše ćelije u harmoniji, vaše opšte zdravlje i blagostanje će se poboljšati.

Zvuk i vibracije koje emituju zvučne viljuške mogu imati nekoliko pozitivnih efekata na zdravlje.

1. Smanjenje stresa i anksioznosti

Zvukovi određene frekvencije mogu imati umirujući efekat na nervni sistem, smanjujući nivoe stresa i anksioznosti.

2. Poboljšanje mentalne jasnoće i fokusa

Određene frekvencije mogu poboljšati kognitivne funkcije i povećati mentalnu jasnoću.

3. Ublažavanje bolova

Vibracije zvučnih viljuški mogu pomoći u smanjenju bolova stimulisanjem nervnih završetaka i poboljšanjem cirkulacije.

4. Balansiranje energije

Pomažu u usklađivanju energetskih centara tela (čakri), što može poboljšati emocionalno i fizičko zdravlje.

5. Poboljšanje sna

Određene frekvencije mogu pomoći u regulisanju ciklusa spavanja, omogućavajući dublji i kvalitetniji san.

Zvučne viljuške.

Frekvencije koje „prave promenu”

Kako se sviraju zvučne viljuške u cilju proizvodnje što kvalitetnijeg zvučnog utiska kod osobe na kojoj radimo terapiju? Postoji nekoliko načina: održavanje zvuka, bubnjanje, unisona kombinacija, rolanje…

Najbolje frekvencije za upotrebu su one koje „prave promenu” kod svake individue. Upravo se vraćam iz Engleske gde sam nastavila istraživanje zvuka na studijama o terapiji zvučnim viljuškama – set viljuški koji koristim jeste set notne lestvice od C3 do C4. Zahvaljujući kombinaciji intervala, koju mogu kreirati sa 13 različitih viljušaka, u mogućnosti sam da klijenta uvedem u drugo stanje svesti, odakle kreće blagotvorna biohemija, opuštanje, mentalna jasnoća i otvaranje za veće blagostanje. S druge strane, kao što sam već pisala, postoje i druge frekvencije, solfeđo frekvencije, koje su posebno korisne u terapiji zvukom. Evo nekih:

1. 432 Hz – smatra se frekvencijom prirodne harmonije i balansa. Ova frekvencija može pomoći u smanjenju stresa i promovisati unutrašnji mir.

2. 528 Hz – poznata kao frekvencija ljubavi, povezuje se sa isceljenjem DNK i može imati regenerativne efekte.

3. 174 Hz – koristi se za ublažavanje bola i smanjenje stresa.

4. 285 Hz – pomaže u isceljenju tkiva i organa i može ubrzati proces oporavka.

5. 396 Hz – pomaže u oslobađanju od straha i krivice, što može poboljšati emocionalno zdravlje.

6. 639 Hz – poboljšava komunikaciju, harmoniju u odnosima i može pomoći u balansiranju emocija.

Najbolji način da sve ovo proverite jeste da poslušate talase ovih vibracija, u zavisnosti šta vam je trenutno potrebno. Ovog puta biram kombinaciju: 432 + 528 Hz, koju možete poslušati na linku:

Grlim vas glasom,

Ana