žena koja pozira

Kako se nosi trendi prolećni džemper

Džemper koji nosite u proleće trebalo bi da se razlikuje od vaših zimskih džempera. Uzmite u obzir tkanje i sastav tkanine, a morate ga upariti i sa adekvatnom odećom

Ovo proleće nije se baš pokazalo darežljivo kada su u pitanju sunčani dani. Prošli smo razne teme u svojim glavama, od slojevitih vratolomija za one promenljive, do zimskih kaputa i jakni u danima koji su više ličili na rani novembar. Tako je tema našeg teksta postala prolećna kombinacija džempera i lagane odeće.

Ako je vaš končani džemper u jakim bojama ove sezone, automatski ćete uskočiti u sliku koja govori: 2022.

Dakle, želite da ponesete džemper u proleće? Zvuči prilično jednostavno, ali je teže nego što mislite. Vidite, džemper koji nosite u proleće trebalo bi da se razlikuje od vaših zimskih džempera. Uzmite u obzir tkanje i sastav tkanine, na primer. Mogli biste odabrati džemper otvorenog pletenja (drugim rečima, rupičast ili prozračan), što zapravo znači da diše i da će vam biti pomoć u hladnijim delovima dana i tako obezbediti dodatni sloj toplote kada se sunce sakrije za oblak.

Probajte i monohromatske kombinacije koje, po našem skromnom mišljenju, najbolje pristaju uz prolećne džempere

Ako bi ovaj odevni predmet još bio izrađen i od pamuka, idealne tkanine za džemper u sezoni proleće/leto, za razliku od, na primer, teže vune ili kašmira, zbog kojih bi vam definitivno bilo toplije nego što biste poželeli, pogodak je potpun.

Veoma je važno da istaknemo formu struka, kako ne biste delovali bezoblično i kako nam naša dobro zamišljena kombinacija ne bi ubila samopouzdanje

Uz lepršavu suknju

Nakon što odaberete pravi džemper, morate ga upariti sa adekvatnom odećom. Uzmimo, na primer, da džemper obučete uz farmerke, kratku kožnu jaknu i lagane prolećne čizme ili cokule. Uz ovakav autfit biće potrebno da vaš džemper bude blago skraćen, da bi se lepo uklopio u zadatu siluetu višeg struka i da vas ne bi učinio zdepastom.

Trend 70-ih je sada prilično prisutan, a kada nosite bilo šta trendi, ravnoteža je važna. Ne želite da izgledate kao hodajuća ilustracija Vudstoka, stoga začinite svoj izgled nečim neočekivanim. Ako je vaš končani džemper u jakim bojama ove sezone, automatski ćete uskočiti u sliku koja govori: 2022.

Mnogi će rado poneti džemper uz lepršavu prolećnu suknju. Ovo je izgled koji je veoma zabavan i kad god nam sa stranica časopisa i Instagram profila privuče pažnju, poželimo da ga primenimo na sebi. Ipak, budite veoma oprezni.

Kao i u prethodnom primeru, važne su proporcije. Veoma je važno da istaknemo formu struka, kako ne biste delovali bezoblično i kako nam naša dobro zamišljena kombinacija ne bi ubila samopouzdanje. Dakle, možete ovu kombinaciju preseći nekim atraktivnim kaišem, ako vam figura to dozvoljava, ili ležerno uvući prednji deo džempera u suknju i na taj način figuri dati odgovarajuću proporciju.

Igra formom

Poigrajte se kontrastima i neočekivanim teksturama. Obično bi zdepast, raznobojni, preveliki pulover doneo viziju engleskih vikendica ili skandinavskih sela. Ipak, kada se upari sa ukrojenim odevnim komadima, poput kvalitetnih pantalona i dobrom belom košuljom od finih tkanina poput svile i pamuka, poprimiće urbani, moglo bi se reći i njujorški duh.

Zatim, probajte i monohromatske kombinacije koje, po našem skromnom mišljenju, najbolje pristaju uz prolećne džempere. Jedna boja od glave do pete, a više tekstura materijala. Ako kičasti printovi nisu baš vaš senzibilitet, ovo je odabir za vas. Posebno volimo, na primer, belu kobinaciju, koja može biti dobar odabir i za poslovni sastanak. Možete se čak odlučiti i za smelije boje ako poželite, poput jarko crvene ili šumsko zelene, sve dok se držite samo jedne.

Nikako ne smemo zaboraviti još jedan vrlo popularan stil prsluka ili džempera. U pitanju je kroj sa spuštenim ramenima i oversajz formom. Tu je takođe bitna igra formom, o kojoj smo pričali u vezi sa kombinacijom džempera i suknje.

U svakom slučaju, iako su džemperi zabavni komadi na fotografijama, svi ste verovatno svesni da nije jednostavno kombinovati ih u realnom životu, jer češće nego bilo koji drugi komad odeće može biti izazov za mnoge tipove figure. Zato ih birajte pažljivo, dok čekate da proleće pređe u leto i polako prestane potreba za slojevima u odeći