Usred lepo zapakovanih poruka je i papir i olovka, spremni da s enapiše neka lepa poruka.

Božićne čestitke – najlepše poruke i čestitke za Božić

Ulazimo u period koji je ispunjen magijom iščekivanja i uzbuđenja, jer se bliži najradosniji hrišćanski praznik – Božić i treba smisliti božićne čestitke za ukućane, familiju, dečka ili devojku, prijatelje, kolege, sardnike.

To je, tradicionalno, vreme kada jedni drugima šaljemo prigodne, lepe poruke. Najčešće, pored čestitanja praznika rođenja Isusa Hrista, bližnjima šaljemo i lične poruke i želimo jedni drugima sreću, dobro zdravlje, uspeh, blagostanje, ljubav, sitne radosti, osmehe, susret sa dragim osobama koje dugo nismo videli.

Svima nam je želja da čestitke za Božić budu posebne i što lepše sročene i da izraze sve ono što osećamo i želimo osobi kojoj pišemo u ovim prazničnim danima.

Mi ćemo se potruditi da vam u tome pomognemo, kako biste ove godine napisali najlepše poruke za Božić.

U tekstu slede najlepše čestitke za Božić koje se mogu kopirati i poslati, ali i lako prilagoditi!

Tradicionalna čestitka za Božić

Čestitke za Božić su tradicija koja obeležava ovaj poseban praznik koji slavi radost, mir i ljubav. Božić je verski i porodični praznik koji se slavi širom sveta, te je to vreme kada sve stane, okuplja se familija, daruju se pokloni i izražava ljubav prema bližnjima.

Slanje božićnih čestitki je način da se pokaže zahvalnost, ljubav i poštovanje prema najdražima: majkama, očevima, deci, prijateljima…svima koji su nam bliski.

Četitka sa pravoslavnim tekstom za Božić.

To je prilika da izrazite toplinu i osećanja prema dragim osobama.

Kod nas se Bozić čestita pozdravom Hristos se rodi i Srećan Božić i otpozdravlja sa Vaistinu se rodi. Čestita se i Badnji dan sa Srećeno Badnje jutro, Srećan Badnji dan, kao i Badnje veče, pozdravom Srećno Badnje veče. Jednostavno, a ipak vrlo svečano.

Doživljaj Božića

Božić nam daje priliku da u svečanoj atmosferi zastanemo i razmislimo o svim važnim stvarima, otvorimo svoja srca i prevaziđemo nesporazume, ako ih je bilo.

Poruke i duh mira i praštanja su važan deo božićne atmosfere, kada svu pažnju posvećujemo prazniku, nastojeći da ovaj dan provedemo u što radosnijem duhu i obeležimo ga na najlepši i najsvečaniji način.

Badnjak, pšenica, orasi, jabuka...

Najlepše lične božićne čestitke za porodicu

Deca sigurno žele igračke , lutke, automobile, put na Mesec, a mi, pre svega, po neku lepu reč, naročito ako je NAPISANA RUKOM PRAVE OSOBE. Donosimo nekoliko personalizovanih ideja za one koji su vam najbliži.

Zvuči lepo, ali pripreme uoči praznika mogu biti stresne, pa je vrlo važno da se relaksiramo i u opuštenom raspoloženju osmislimo kako ćemo dragim osobama poželeti srećne praznike i darove dodatno ukrasiti toplim rečima.

Donosimo nekoliko primera za čestitke za Božić.

 • Nek današnji dan, vama bude radostan. Nek vam Božić vrata zlati, nek vas uvek sreća prati, anđeo sreće nek vas vodi, mir Božji, Hristos se rodi.
 • Šaljem ti stihove umotane snegom. Šaljem ti najlepše želje u ovoj noći okupanoj lepotom. Želim ti ljubav, a radost i sreća sami će doći!
 • Samo otvoren um prima mudrost, samo otvorene ruke primaju darove, samo otvoreno srce prima ljubav i samo najdraže osobe primaju ovu poruku! SREĆAN BOŽIĆ!

Božićne čestitke za mamu

Kako da roditelje ne stavimo na prvo mesto kada smišljamo čestitke! Oni su uvek tu, ohrabruju nas i raduju se sa nama, ponekad moraju i da tuguju sa nama, pa se opet smeju, i tako ukrug. Kada čestitamo njima, istovremeno želimo i sebi da oni traju u našim životima i da ih čuvaju duh praznika i snaga naše ljubavi!

Majci možemo poželeti neke nove, lepe planove (vi znate šta voli/želi), uz želju da se bar deo njih ostvari, da se raduje stvarima koje dolaze, ali i da čuva dobre uspomene, jer one i te kako lepo greju.

Evo još nekoliko primera koje možete dopuniti, prilagoditi, personalizovati.

 • Hvala ti što si uvek tu uz nas, donoseći ljubav, radost i toplinu u naše domove. Srećan Božić!
 • Božić je vreme darivanja i zahvalnosti, ali za mene si ti najveći dar. Tvoja snaga, podrška i neverovatna ljubav čine svaki dan posebnim. Hristos se rodi!
 • Neka ti ovaj Božić donese radost, mir i sreću. Hvala ti što si uvek tu za našu porodicu! Srećan Božić.
 • S ljubavlju i zahvalnošću, želim ti čaroban Božić i sreću Novu godinu. Hvala ti što si najbolja mama na svetu.
Čestitka sa rečima Hristos se rodi!

Čestitke za Božić za tatu

TATA – uvek ćemo mu poželeti sreću, dobro zdravlje, uspeh, blagostanje, ljubav, nove radosti, osmehe…

Donosimo nekoliko primera, da vas podstaknemo da ove godine napišete tati najlepšu poruku za Božić. Naravno, našim predlozima dodajte još ponešto, lično.

 • Šaljem ti najlepše želje i zahvalnost za sve što činiš za našu porodicu. Tvoja snaga, mudrost i ljubav čine nas boljima i čine naš dom posebnim. Srećan Božić!
 • Božić je vreme radosti i zajedništva, a ti si upravo ta osoba koja okuplja porodicu i širi toplinu oko sebe. Tvoja neizmerna predanost i ljubav prema nama su nešto neprocenjivo. Hristos se rodi!
 • Neka ti ovi praznični dani budu ispunjeni srećom, mirom i ljubavlju. Hvala ti što si uvek tu za nas i što si nas naučio pravim vrednostima, kao što su ljubav, strpljenje, vera. Srećan Božić!
 • S ljubavlju i zahvalnošću, želim ti prekrasan Božić i srećnu Novu godinu. Hvala ti što si najbolji tata na svetu.

Božićne čestitke za ćerku

Kada bi sada sve ovo što je bilo namenjeno mami i tati uspeli da lepo isprepletemo, pa još i više, to bi bile prave čestitke za podmladak, koji nosi tu mladu snagu i energiju.

Draga moja…,

U ovom čarobnom vremenu Božića, šaljem ti najiskrenije želje ispunjene ljubavlju i toplinom. Tvoje prisustvo u mom životu je blagoslov koji me ispunjava ponosom, radošću. Pravi si izvor inspiracije za mene! Srećan ti Božić!

Neka ti ovi praznici budu ispunjeni čarolijom, smehom i srećom. Hvala ti što si tako divna i posebna. Tvoja ljubav i nežnost čine moj svet mnogo lepšim.

S ljubavlju i ponosom, želim ti predivan Božić i srećnu Novu godinu. Hvala ti što si najbitniji deo mog života.

Spremni za pisanje Boićne čestitke,. Okolo su šišarke, grančica jelke, mašna...

Božićne čestitke za sina

Čestitke za Božić, kao i novogodišnje čestitke, već dugo se ne šalju poštom i tradicija izumire, što kod nekih izaziva dozu sentimentalne nostalgije. Nju ćemo svakako izbeći ako onima koji su nam bliski, uz poklone, lično uputimo čestitke za Božić, a tamo gde to nije moguće, pošaljemo novim vidovima komunikacije lepo osmišljene poruke lične prirode, umesto gotovih slika, videa ili gifova.

Za sina, naročito ako nije tu, to će verovatno biti putem WhatsApp-a.

 • Tvoja hrabrost, ljubaznost, snalažljivost i snaga mladog čoveka čine me srećnom i zahvalnom što te imam. Hvala što me motivišeš! Srećan Božić, Hristos se rodi!
 • Božić je vreme kada slavimo ljubav i porodicu, a ti si srce našeg doma. Tvoj stalni osmeh donosi radost i dobro raspoloženje i tvoja dobrota i duhovitost osvaja srca svih oko tebe. Srećan Božić!
 • Neka ti ovi praznični dani budu ispunjeni smehom, ljubavlju i srećom. Hvala ti što si divan sin, pun ljubavi i radosti. Tvoje prisustvo u mom životu je najlepši dar!!! Srećan Božić, Hristos se rodi!
 • S ljubavlju i ponosom, želim ti predivan Božić i srećnu Novu godinu. Hvala ti što si tako poseban i važan deo mog života.

Božićne čestitke za muža

Ako nam dragi ili draga nije tu, možemo ih ipak dodatno iznenaditi čestitkom za Božić koju ćemo poslati poštom. A ako je pritom i sami napravimo, iznenađenje će biti još veće!

Donosimo nekoliko ideja za pisanu čestitku.

Ti si osoba koja mi donosi smeh i radost svakog dana, a posebno u ovom čarobnom periodu Božića. Tvoja toplina i ljubaznost čine naš dom mestom gde se uvek osećam voljeno i sigurno. Srećan Božić, Hristos se rodi!

Neka ovi božićni dani budu ispunjeni ljubavlju, srećom i nezaboravnim trenucima. Hvala ti što si divan muž, partner i najbolji prijatelj. Tvoja ljubav mi znači više nego što mogu iskazati rečima. Hristos se rodi!

S ljubavlju i zahvalnošću, želim ti prekrasan Božić i neka Nova godina bude ispunjena samo najboljim stvarima i događajima. Hvala ti što si temelj naše sreće i ljubavi!

Božićne čestitke za ženu

Evo nekoliko sugestija za čestike za Božić, bar za početak/inspiraciju…

U ovom posebnom razdoblju Božića, šaljem ti najtoplije želje ispunjene ljubavlju i zahvalnošću. Tvoja ljubav, snaga i nežnost obogaćuju moj život na način koji ne mogu opisati rečima.

Ti si iskra koja obasjava naš dom i srca. Tvoja toplina, briga i ljubav su pokazatelji tvog divnog karaktera. Srećan Božić!

Neka ovi dani budu ispunjeni radošću, smehom i mirom. Hvala ti što si divna supruga, majka i moj najbolji prijatelj. Tvoja prisutnost u mom životu čini svaki trenutak posebnim. Srećan Božić, Hristos se rodi!

S ljubavlju i zahvalnošću, želim ti prekrasan Božić i srećnu Novu godinu. Hvala ti što čuvaš našu porodicu i što si moja neizmerna sreća.

Duhovite poruke za Božić za prijatelje 

Evo i nekoliko duhovitih božićnih čestitki u kojima, pored šaljivog tona, takođe možemo poželeti sve najlepše od srca, jer su svi ti ljudi kojima čestitamo nama bliski i deo su praznične magije i vremena kada se emotivno preporađamo i povezujemo sa svima koji su nam pružali sreću i radost u protekloj godini.

Jedan primer čestitke za Božić:

Srećan Božić svima, uz slatke greške i puno smeha!

I još jedan primer božićne čestitke:

Samo da pokažem da mi je stalo, hvala ti za sve ono sto podnosiš sa mnom. Otišao sam u pravu poštu i kupio prave marke kako bih ti poslao nešto retro: pravu poštu. Srecan Bozić, Hristos se rodi!

Božićne čestitke za prijatelje 

Sigurno je da će nam se dragi prijatelji obradovati, ako dobiju od nas lepo osmišljenu čestitku za Božić, a ne gotovu SMS, Viber poruku ili elektronsku kartu – božićnu čestitku.

To, naravno, ne mora da bude tradicionalna karta, može biti sličica, nešto kreativno, na primer ukrasna kugla za jelku sa ispisanim imenima ukućana ili prijatelja, sa posebnom ličnom božićnom porukom za one koji će u tim svečanim trenucima biti sa nama ili koji će moći da je ponesu kući, okače na svoju jelku i koja će ih tokom cele godine podsećati na vas.

Čestitke za Božić za prijateljicu

U ovom vremenu ispunjenom božićnim čarolijama, shvatila sam da si ti poput božićne lampice – uvek donosiš sjaj i toplinu u moj život.

Hvala ti što si uvek bila tu s osmehom i podrškom. Neka ti ovi dani budu ispunjeni smehom, srećom i toplinom zajedništva. Srećan Božić i hvala ti što si uvek tu da podeliš ove posebne trenutke sa mnom!

Ili, jednostavno:

Ove božićne večeri hiljadu čestitki traže svoje puteve kroz guste pahulje, a ova moja nek pronađe put do tebe i kaže ti: Srećan Božić umesto mene.

U pozadini se vidi crkva i jele pod snegom.

Čestitke za Božić za prijatelja

Za prijatelja:

Dragi prijatelju,

Želim da ti pošaljem dozu smeha i radosti, kao što ih ti uvek donosiš u naše živote. Hvala ti što si uvek tu da nam pružiš podršku i humor, čineći svaki trenutak posebnim. Neka ti ovi dani budu ispunjeni avanturama, smehom i nezaboravnim trenucima. Srećan Božić i hvala ti što si uvek pravi laf!

Čestitke za Božić za poslovne saradnike 

Blagost praznika i božićnih želja i očekivanja na simboličan način stišava žamor i buku protekle godine i pomaže nam da izgradimo onaj čuveni most preko uzburkanih voda, odnosno da zaboravimo sve što je vredno zaborava i raščistimo i osvetlimo put u novo.

Kada pišete božićnu čestitku poslovnim saradnicima, trebalo bi da zadržite ton pristojnosti i profesionalizma.

Evo primera:

Prijateljski i poslovni odnosi su poput praznične čarolije – uvek puni topline i radosti. Zahvaljujemo Vam se na vašoj posvećenosti, saradnji i poverenju tokom ove godine. Neka Vam praznici donesu radost, sreću i uspešan početak u novoj godini. Hvala Vam na sjajnoj saradnji i radujemo se budućim uspesima. Srećan Božić i srećna Nova godina!

Kada želite posebno da se potrudite – napravite čestitke za Božić!

Iako se sve čestitke za Božić danas uglavnom šalju putem SMS poruka, ovde ćemo opisati kako da se oživi tradicija poklanjanja ili slanja čestitki, i dati i neku ideju kako se samostalno može napraviti božićna čestitka.

Kao što smo pomenuli, veće kugle za ukrašavanje jelki su vrlo znimljiva opcija za ispisivanje poruka namenjenih baš za tu osobu.

U zaista originalne načine spadaju kolaži sklopljeni od prošlogodišnjih fotografija, na kojima se možemo prepoznati u zajedničkim trenucima i na mestima na kojima smo se zajedno provodili ili kratak filmić montiran od zajedničkih video-snimaka nastalih tokom godine. Možete da napravite i kolaž na kartonu jakih boja, na primer sa božićnim porukama, simbolima i zajedničkim fotografijama. Predlažemo da razmislite o narandžastoj, plavoj, žutoj, ljubičastoj, ne moraju to biti uobičajena crvena i zelena, a tekst možemo ispisati, na primer, zlatnim flomasterom.

Uživajte u smišljanju poruka, a naši predlozi su tu da vas inspirišu da dodate još ponešto lično i ispišete najlepše božićne poruke!

Želimo vam srećne pripreme za dolazeće praznike.

Lepo upakovan poklon za Božić.