Sada imate vremena za negu i make-up trening

Odmorite i nahranite svoju kosu i kožu. Pregledajte šminku i dajte šansu proizvodima koje ste kupile, a nikada niste koristile, isprobajte senke koje su ostale netaknute

Ovih dana imate više vremena za negu. Većina vas ne odlazi na posao i u provod, pa nema potrebe da se svakodnevno šminkate. Idealna je prilika da odmorite i nahranite svoju kosu, kao i kožu lica i tela. Organizujte i pregledajte šminku i proizvode za negu. Bacite sve ono čemu je istekao rok i što je promenilo miris.

Kreme, šminku i sve ostale proizvode zahvatajte čistim aplikatorom

Pospremite ono što zadržavate tako da bude pregledno, da znate gde da tražite proizvode za kosu, a gde serum za lice. Šminku složite odvojeno. Dok to radite, verovatno ćete naći i neke proizvode na koje ste zaboravile. Ako ih ne koristite, kad prođe epidemija, možete ih pokloniti drugarici kojoj će odgovarati. To možete učiniti samo pod uslovom da niste kontaminirale sadržaj, što znači da nije bio u kontaktu sa vašom kožom. U suprotnom, ne preporučujem da se korišćeni proizvodi poklanjaju, jer se tako mogu preneti i bakterije. Isto to važi i za šminku.

Dobro osušite sunđere

Ne zahvatajte nijedan preparat prstima ili već korišćenim aplikatorom. Kreme, šminku i sve ostale proizvode zahvatajte čistim aplikatorom. To može da bude mala plastična spatula ili bebi-štapić. Tako ćete proizvodima produžiti vek trajanja.

Mi, koji svoju šminku koristimo za više ljudi, imamo posebne procedure zanjeno sterilisanje između dva klijenta. Nekoliko je lako primenjivih (pored pranja četkica iz prethodnog priloga), čak i za ličnu šminku. Olovke za oči često zarezujte, najbolje odmah nakon upotrebe, povremeno preprskajte alkoholom suve senke i ostavite ih otvorene, da se osuše.

Povremeno isprskajte alkoholom suve senke i ostavite ih otvorene da se osuše

Sunđeri i pufne moraju redovno da se peru, posebnim ili običnim sapunima i toplom vodom. Najbitnije je da se dobro prosuše, kako ne bi bile idealno leglo bakterija, a posebno gljivica. Zvuči komplikovano, ali treba da vam uđe u rutinu, kako bi vaša koža ostala zdrava i lepa, a finalni izgled, takođe, lepši.

Nove kombinacije

Dajte šansu proizvodima koje niste koristile. Pokušajte da ustanovite zašto vam se neki proizvod dopao toliko da ste ga kupile i zašto ga niste koristile ili zašto nije ušao u svakodnevnu rutinu. Da li samo niste imale vremena da mu nađete svrhu ili kombinaciju, da li je problem u aplikaciji? Ako posle probanja ustanovite da vam se ne uklapa ili ne stoji dobro, sklonite ga iz upotrebe, jer koliko god mnogo da je koštao, proći će mu rok, pa ćete ga ponovo na kraju baciti, a da ga niste iskoristile.

Isprobajte kombinacije maslinastozelene ili sivoljubičaste senke sa senkom u boji kajsije

Jeste li našle paletu senki? Pokušajte da se poigrate sa nekom novom kombinacijom. Isprobajte baš one koje su ostale netaknute! Preporučujem vam da probate sledeće kombinacije boja: maslinastozelena i kajsija ili sivoljubičasta (patlidžan) i kajsija.

Ako uvek koristite samo neutralne boje ruževa, pokušajte da iscrtate usta crvenim. Uz to samo stavite maskaru i blago, uz trepavice, ocrtajte gornji kapak. A ako ste navikle na jaku boju karmina, pokušajte za promenu da jače iscrtate oči, a na usta stavite neutralnu boju. Isprobajte ono što vam se dopalo na nekoj ženi, a nikada niste imale vremena da to primenite. Idealna je prilika za trening izvlačenja ajlajnera (tuša).