Generalka za neseser – kupite ono što vam stvarno treba

Najbolje je da postavite na sto svu šminku koju imate – na jednu stranu stavite sve što ne koristite, a na drugu sve ono što redovno koristite

Vreme je kad nam se na novogodišnjim i poslenovogodišnjim akcijama nude popusti na sve, pa i na šminku i proizvode za negu lica. Iskoristite ih, ali kupite samo ono što vam je stvarno potrebno ili morate da zamenite u svom neseseru.

Obavezno pomirišite maskaru, možda je počela neprijatno da miriše ili se osušila, tako i omiljeni karmin koji ste skoro potrošile… Najbolje je da postavite na sto svu šminku koju imate – na jednu stranu stavite sve što ne koristite, a na drugu sve što redovno koristite.

Sve što mislite da ćete još koristiti, a ne koristite trenutno, stavite u frižider

Pregledajte šta vam je pri kraju od omiljenih stvari. Svu šminku koja je na vodenoj ili masnoj osnovi pomirišite, ako je nešto neprijatnog mirisa sigurno je istekao rok trajanja i bez razmišljanja je bacite.

O roku trajanja pojedinačnih proizvoda detaljnije ćemo u sledećim mesecima, ali ovo što ste uočili morate hitno da sklonite iz upotrebe, pa onda planski pođite u kupovinu.

Sve što mislite da ćete još koristiti, a ne koristite trenutno, stavite u frižider. Tako možete da čuvate i rezervni karmin omiljene boje, koji kupite pre nego što prvi potrošite do kraja, jer nikad niste sigurne da ćete naći istu boju i sledeće sezone.

Dve ili tri boje senki sasvim zadovoljavaju vaše potrebe za brzim i efikasnim nanošenjem svog svakodnevnog make up-a, a palete stoje za svaki slučaj. Koji?

Palete i razni kompleti šminke obično su dobijeni na poklon. Divno izgledaju, kao igračke za velike devojčice, ali valjda smo do sada shvatile da nam ne treba 20 različitih senki, koje obično nisu ni dovoljno intenzivne boje. Dešava se čak da kada ih nanesemo nemaju istu boju kao kad ih vidimo u pakovanju. Dve ili tri boje senki sasvim zadovoljavaju vaše potrebe za brzim i efikasnim nanošenjem svakodnevnog make up-a, a palete stoje za svaki slučaj.

Koji?

Za ličnu upotrebu velike palate nemaju smisla. Sasvim je druga priča sa profesionalnom šminkom koju koriste profesionalni šminkeri/maskeri. Oni rade na mnogo različitih lica i potrebna im je široka paleta boja i različitih proizvoda. Vi šminkate samo svoje lice i koncentrišite se na to da imate odabrane i odgovarajuće proizvode za svoje lice.

Kad nešto probate na svom licu, obavezno se pogledajte i na dnevnom svetlu

Kad planirate kupovinu, odredite dovoljno vremena za testiranje proizvoda. Kad nešto probate na svom licu, obavezno se pogledajte i na dnevnom svetlu.

Ponesite sa sobom svoje ogledalce i krenite sa prijateljicom, uvek je dobro imati još jedno mišljenje.