Razum i osećajnost – živite ono za čime čeznete | To sam ja

Razum i osećajnost – živite ono za čime čeznete

Kada uvidite da vaša osećanja pripadaju uvek vama samima, da ne postoji nijedno osećanje koje vam uzima ili daje neko drugi – postaćete slobodni

Davno sam čula rečenicu da razum oblikuje čoveka, a da ga osećanje vodi. Velika je umetnost življenja povezati i osvestiti snagu i dejstvo oba „polariteta”. Tek kada su razum i osećajnost spojeni i rade jedno za drugo, možemo reći da smo celoviti i svesni sebe u potpunosti.

Cilj ovoživotnog putovanja jeste da se uvek oseti vibracija odnosno da se iskuse osećanja

Otac i sin na plaži | To sam ja

Nijedan čovek ne deluje isključivo razumno, jer se na dubljem nivou uvek radi o doživljavanju određenog osećanja. Čak i kada nam izgleda da neko donosi odluke razumno i logično, osoba to radi na dubljem nivou da bi sebi dala osećaj emotivne sigurnosti. Poznajem puno osoba koje potpuno razumeju svoje radnje, mogu da ih objasne, opravdaju i sagledaju ishode svojih ponašanja. Zašto?

Zato što, recimo, kontrolišu i žele da izbegnu rizik da budu kažnjeni za „počinjenu grešku”, što donosi nelagodan i neprijatan osećaj.

Snaga osećanja

Cilj ovoživotnog putovanja jeste da se uvek oseti vibracija, odnosno da se iskuse osećanja. Kada bi posmatrali sa strane zašto neko osvaja planinski vrh, slika sliku, vežba plesni pokret, vodi ekspediciju… uvek je snaga osećanja ona koja vodi napred. Čak i u nekim poslovima za koje to nikada ne bismo pretpostavili, dublji razlog posvećene aktivnosti je uvek čežnja za nekim osećanjem.

Vrhunski menadžer želi da ima osećaj da se potvrđuje, materijalno ostvaruje, pobeđuje, da ima moć. Kada ne bi imao tu vrstu osećanja ne bi imao ni motivaciju da valjano obavlja svoj posao. Često je motivacija kompjuterskih programera zapravo traganje za osećajem radosti kada reše problem, osećaj sebe i svoje inteligencije dok su udubljeni u programiranje, osećaj kontrolisanja situacije…

Niko ne može da vam da neko osećanje, već samo može u vama da ga probudi

Snaga osećaja | To sam ja

Zašto sve ovo pominjem? Zato što u današnjoj ubrzanoj i nestabilnoj svakodnevici mnogi ljudi žive život bez osećanja za kojima čeznu, pre svega u poslovnoj sferi svog života.

Zamislite kada bi ceo život bio takav, pa to bi bio potpuni besmisao, zar ne?! Život bi bio kao da jedemo čokoladu bez ikakvog ukusa ili slušamo najdivniju melodiju bez ikakve osećajne reakcije. Što besmislenije neko živi, odnosno što manje preuzima odgovornost da ulazi u iskustva osećanja koja želi da oseća, to će više pokušavati da lepa osećanja dobije od drugih.

Umesto da sebi i drugima „daje”, ući će u začarani krug potrebe da „dobija”, a već znamo da takva energetska jednačina stvara vezanosti i zavisnosti, bez potencijala da osetimo slobodu volje i delovanja.

Za čime čeznete

Niko ne može da vam da neko osećanje, već samo može u vama da ga probudi. Osećanje je vaše i vi ga kao generator sami proizvodite. Osoba koja u vama budi osećanje jeste blagoslov koji vam pomaže da se setite za čime čeznete ili šta je vreme da otpustite u vašem životu.

Ključ umeća življenja jeste poznavanje ovog univerzalnog zakona, jer kada uvidite da vaša osećanja pripadaju uvek vama samima, da ne postoji nijedno osećanje koje vam uzima ili daje neko drugi – postaćete slobodni! Za čime god da tragate kod druge osobe, vi to već nosite u sebi, jer ono za čime tragamo jesu osećanja. Da, vi već imate u sebi osećanje voljenosti, osećanje bezbrižnosti, osećanje radosti, osećanje zahvalnosti, osećaj da se uspešni…

Budite ono što želite da osećate, živite ono za čime čeznete, vibrirajte harmoničnim vibracijama i privlačite sve u svom životu za vaše najviše dobro

Za čime čeznete | To sam ja

Niko ne može da vam da ljubav, jer je ljubav već u vama! Setite se kada ste spontano bili dirnuti nečim što ste posmatrali i osetili ljubav u sebi? Možda neki izlazak sunca, neku sliku nasmejanog deteta na društvenim mrežama ili cvet koji je zamirisao u svojoj punini. Ništa niste dobili zauzvrat, ali ste ipak osećali.

Ta ljubav je ista ljubav kao i ona kada je voljena osoba pored vas, jer sve je vibracija. Budite ono što želite da osećate, živite ono za čime čeznete, vibrirajte harmoničnim vibracijama i privlačite sve u svome životu za vaše najviše dobro!

Za više osećaja ljubavi i životne radosti, evo i pesme na linku. Zatvorite oči i pustite da osećate kako se osećate!

Grlim vas glasom,

Ana