Z

Dokle ide ljudska potreba da se bude u pravu

Ko će nam dati sve odgovore i na banalnije teme? Zašto je pao sneg? Da li je skupo kad se grejem na struju? Zašto samo Beograd ima jeftinu struju od 24, a ne od 22 kao cela Srbija? Zašto se budim u 6 sati?

Kada je moj svekar dobio dijagnozu: Alchajmer, ja sam ga najiskrenije žalila i razmišljala sam koliko mora da mu je teško.

Ubrzo sam se našla u društvu jednog neuropsihijatra kome sam uporno, tri puta rekla da od novosti žalim što mi najbliža rodbina ima takvu bolest. Sva tri puta lekar mi je odgovorio mirnim glasom: OK, OK ima 87 godina, good for him. Polu sam se uvredila, polu sam bila šokirana reakcijom koju sam smatrala neetičkom.

Naravno, ispostavilo se da je svima oko mog svekra sledećih deset godina bio značajno zakomplikovan život, i fizički i psihički. Znači, lepo rekao profesionalac.

Mene uvek taj događaj vraća na istu temu. Koliko su različiti pogledi na razne teme iz različitih uglova, zanimljivi.

Teško mi pada ovo vreme i njega krivim za sve nedaće

Dokle ide ljudska potreba da se bude u pravu?

Da li je to strah?

Ko će nam dati sve odgovore i na banalnije teme? Zašto je pao sneg? Da li je skupo kad se grejem na struju? Zašto samo Beograd ima jeftinu struju od 24 a ne od 22 kao cela Srbija? Zašto se budim u 6 sati?

Teško mi pada ovo vreme i njega krivim za sve nedaće.

Ovog vikenda sva su deca na ručku, znači: supa, sos i meso, pečenje i krofne.

Kad kuvam ne jedem, znači – em svi na okupu, em dijeta.

Mocart, Simfonija br. 40 u g-molu. Molim lepo, kod lepote za dušu i telo nema različitih mišljenja. Cela planeta zajedno.