Beba spava sa plišanim zekom.

Pokloni za rođenje deteta – 23 ideje za originalni poklon za rođenje dečaka i devojčice

Pokloni za rođenje deteta su idealan način da iskažete svoju ljubav i podršku novopečenim roditeljima! Biranje savršenog poklona za novog člana porodice predstavlja priliku da pokažete koliko vam je stalo i da poklonite nešto zaista posebno.

Poklon za rođenje bebe može biti vredan i nositi posebnu simboliku, poput nakita ili zlatnika, ali je dobro i kada je praktičan, u vidu pelena ili odećice za bebu. U ovom blogu, otkrićemo širok spektar ideja za poklon za rođenje deteta. Saznajte kako da izaberete poklon koji će obradovati celu porodicu i biti koristan kako novorođenčetu, tako i njegovim roditeljima.

Personalizovano ćebence sa imenom bebe – lep i praktičan dar za bebu

Udobno, mekano ćebence za bebu, sa izvezenim personalizovanim detaljima kao što su ime bebe i datum rođenja, idealno je da u njega ušuškate novorođenče pred spavanje, ali može da posluži i kao štitnik od vetra u kolicima. Ovaj poklon istovremeno je i lep i funkcionalan. Pri izboru ćebeta birajte prirodne i antialergene materijale kao što je organski pamuk.

Personalizovana knjiga za bebe (ʼradosnicaʼ) – originalan poklon za rođenje deteta

Unikatna knjiga koja se može popunjavati značajnim događajima iz bebinog života je još jedan predlog poklona koji će oduševiti ljubitelje personalizovanih, ličnih i intimnih poklona. Personalizacija može uključiti sve, od bebinog imena, ilustracije na koricama, do specifičnih porodičnih detalja, što je čini dragocenom porodičnom uspomenom.

Srebrna kašičica sa ugraviranim imenom i datumom rođenja

Svevremen poklon koji nosi simboliku i eleganciju – kašičica se može koristiti tokom bebinog odrastanja, a kasnije ostati kao prelepa uspomena na detinjstvo. Verujemo da će se svaki roditelj obradovati ovako lepom poklonu punom simbolike.

Set pamučnih bodića za bebe – najpraktičniji poklon za rođenje deteta

Izrađeni od mekog, hipoalergijskog organskog pamuka, udobni bodići su savršeni za bebinu osetljivu kožu jer je ne iritiraju. Birajte pamučne bodiće u različitim veselim bojama i sa prikladnim šarama (printovima).

Rukom pletene čarapice ili kapice – ručno rađeni dar za rođenje deteta

Ručno izrađene čarapice ili kapice ne samo da pružaju toplotu i zaštitu od hladnoće, već su i znak ljubavi, zahvaljujući trudu koji je uložen u njihovo pletenje. Ukoliko ste ljubitelj tradicionalnih zanata i vešti sa iglama za pletenje ili heklanje, možete ih sami dizajnirati i napraviti.

Roze ručno ispletene čarapice za bebu.

Ako niste vešti kada je reč o ručnim radovima, a ipak želite da bebi poklonite rukom pletene (heklane) čarapice, kapice…, možete ih kupiti u nekoj od specijalizovanih radnji.

Muzička vrteška za krevetac – zabavan i koristan poklon za rođenje bebe

Sa nežnim melodijama i šarenim figurama koje se vrte, ova vrteška ne samo da zabavlja bebu već i podstiče razvoj njenih vizuelnih i auditivnih sposobnosti.

Haljinice – najlepši pokloni za rođenje devojčice

Haljinice za tek rođene devojčice su neodoljiv izbor za poklon koji spaja eleganciju i udobnost. Ovom poklonu obradovaće se sve mame koje žele da njihove devojčice od rođenja budu lepe i moderne.

Set za otiske ruku i nogu bebe – kreativan poklon za rođenje dečaka i devojčice

Ovaj set omogućava stvaranje trajne uspomene na detinjstvo. A ʼuhvaćeni otisciʼ mogu postati omiljena dekoracija za dom.

Beba ostavlja otisak noge na papiru.

Knjige o roditeljstvu i brizi o bebi – edukativni pokloni za rođenje bebe

Ovakve knjige trebalo bi da budu nezaobilazno štivo svakog roditelja, jer pružaju dragocene savete i stručne smernice, pokrivajući sve, od osnovne nege do psihološkog razvoja deteta. Možete se odlučiti za poznate naslove kao što su Čudesne nedelje, koja je prodata u preko dva miliona primeraka, ili Kako da pričate da bi vas mala deca slušala.

Ilustrovane knjige bajki – magični pokloni za mališane

Možete pokloniti i lepo ilustrovane priče koje podstiču maštu. Slušajući glas majke ili oca koji joj čitaju bajke, beba se od najranijih dana uvodi u svet književnosti.

Digitalni termometar za bebe – nepohodan u svakoj kući

Najnovija tehnologija za precizno i brzo merenje temperature je neophodna za praćenje zdravlja bebe, posebno u prvih nekoliko meseci.

Kozmetika za bebe – za nežnu i meku kožu

Kozmetički proizvodi su takođe odlični pokloni za rođenje bebe jer pomažu novim roditeljima da obezbede blagu i bezbednu negu za osetljivu kožu svojih mališana. Setovi koji sadrže šampone, losione i ulja, posebno formulisane za bebe, praktični su, korisni, i uvek dobrodošli u svakom domu.

Kadica za kupanje bebe – za čiste i srećne mališane

Ergonomski dizajnirana kadica je neophodna svakoj bebi jer čini kupanje sigurnim i ugodnim. Jedan je od najboljih poklona koji možete kupiti novopečenim roditeljima.

Prenosiva ljuljaška za bebu – moderan poklon za novorođenče

Savršena za putovanja, ili kao privremeni krevetac kod kuće, ova ljuljaška je lagana za montažu i transport, a pruža sigurno mesto za spavanje.

Beba leži u modernoj ljuljašci.

Projektor zvezdanog neba sa muzikom – originalan poklon za rođenje

Projektor, koji na plafonu stvara zvezdano nebo uz pratnju nežne muzike, idealan je za stvaranje umirujuće atmosfere u dečjoj sobi.

Mekani jastuci – udobni i mekani pokloni za rođenje bebe

Jastuci dizajnirani da pruže podršku bebi dok uči da sedi, kad leži ili se igra, čine svaki trenutak udobnijim za mališana.

Album za fotografije Prva godina života – za čuvanje najvažnijih uspomena

Specijalizovani album za čuvanje fotografija, baš kao i ʼradosnicaʼ, sjajan je način da roditelji zabeleže sve važne momente koji se događaju u prvoj godini života njihovog deteta. Ovi albumi su organizovani tako da se lako prate i beleže važni događaji i momenti iz bebinog života.

Devojka stavlja fotografije bebe u album.

Ram za fotografiju sa odeljkom za otiske – najlepši ukras u porodičnoj kući

Kombinacija tradicionalnog rama za slike sa okvirom (prostorom) za čuvanje otisaka ruku ili nogu, idealan je poklon koji će beležiti trenutke rasta bebe.

Luksuzna kutija za čuvanje prvih uspomena

Elegantna kutija u kojoj se mogu čuvati dragoceni predmeti poput bebine prve cipelice ili pramena kose (prve lokne) je sigurno mesto za uspomene koje će trajati ceo život. Iako kutija možda nije prvo što vam padne na pamet kada pomislite na poklon za rođenje dečaka ili devojčice, to može biti veoma lep i simboličan dar.

Vaučer za spa dan ili masažu za roditelje – poklon za dolazak bebe koji će posebno značiti roditeljima

Kada se zapitate šta se poklanja za rođenje deteta, spa vaučer verovatno nije među prvih 100 darova koji vam mogu pasti na pamet, i tačno je da nije namenjen direktno bebi. Ipak, ovaj poklon je i te kako lep i značajan, jer pruža roditeljima zasluženi odmor i opuštanje, pomažući im da obnove energiju potrebnu za brigu o novorođenčetu.

Dostava gotovih jela za prve nedelje posle porođaja

Servis koji roditeljima dostavlja sveže pripremljene, nutritivno bogate obroke, omogućavajući im da se fokusiraju na bebu umesto na kuvanje, obradovaće svaku porodicu sa prinovom.

Pretplata na servis za dostavu pelena – najpraktičniji poklon za rođenje deteta

Ovom pretplatom obezbeđujete redovnu dostavu visokokvalitetnih pelena direktno na kućnu adresu, štedeći vreme i trud u nabavci osnovnih potrepština. Nema roditelja koji se neće obradovati ovakvom krajnje praktičnom poklonu!

Zlatni dukat – tradicionalni poklon za rođenje deteta

Ovo je tradicionalan poklon za novorođenče koji se često daje kao simbol dobre sreće i prosperiteta. Dukat može biti čuvan kao investicija ili porodična uspomena koja se prenosi kroz generacije.

Nadamo se da smo vam ovim predlozima pomogli i da ste pronašli brojne korisne i praktične ideje za poklon za rođenje devojčice ili dečaka!