mušks kravata

Okom žena: poslovi koji muškarce čine privlačnijim od drugih

Neke profesije muškarcima daju poseban oreol i u našim očima čine ih neodoljivim

Kada biramo zanimanje, nekada nismo ni svesni koliko buduća karijera određuje naš život. Ovaj izbor često ima odlučujuću ulogu na formiranje ukusa, kruga prijatelja, pa čak i na ljubavni život.

Postoje poslovi koji muškarcima daju oreol i u našim očima čine ih privlačnijim od drugih.

Lekar

Bog, pa lekar, a tokom korona krize čuje se i obrnuto – i stvarno, ko na ovom svetu može da pobudi veće uzbuđenje od plemenitih ljudi koji satima rade kako bi spasavali živote. Lekar je naš stub u najvažnijim aspektima života, kada prvi put udahnemo vazduh i kada rađamo svoju decu. On je pored nas kada nam je najpotrebniji, što često očekujemo od muškarca svog života. Iz ovih i sličnih razloga žene lako poklanjaju svoje srce medicinarima. Na tim idejama napravljene su brojne uspešne televizijske serije, dok su se krajem prošlog veka u bivšoj Jugoslaviji na kioscima dobro prodavali ljubići, lako štivo od četrdesetak strana, u kojima su često glavni likovi bili romantični doktori.

Lekar je uvek uz nas, kada prvi put udahnemo vazduh i kada rađamo decu

Majstor

Uprkos svim onim neukusnim i plitkim šalama na račun majstora i žena koje ih dočekuju raširenih ruku, oni jesu naši spasitelji u nepredviđenim situacijama. Kako da nam ne zaiskre okice kad ih ugledamo na vratima ako nam je pokvaren bojler ili imamo gadan problem sa sudoperom. Klimamo glavom i upijamo svaku njihovu reč, iako uglavnom ništa ne razumemo u vezi s popravkom. Ima li dražeg čoveka od onog iz kojeg vrcaju znanje i iskustvo, poput auto-mehaničara Živote koga nam je svojevremeno maestralno predstavio glumac Zoran Radmilović.

Majstori su naši spasitelji kad imamo problem s bojlerom ili sudoperom, pa kako da nam ne zaiskre okice kad ih ugledamo na vratima

https://www.youtube.com/watch?v=SMNK8drS4a4&ab_channel=RTSKulturno-umetni%C4%8Dkiprogram-Zvani%C4%8Dnikanal

Direktor

Mnoge žene smatraju da su moćni i samopouzdani muškarci privlačni, što iz direktora, po prirodi posla, isijava. Budimo realni, nije naodmet ni visoka plata koja može da omogući „sitna” zadovoljstva.

Preduzetnik

Bez obzira na bilans firme, žene u njenom vlasniku vide stvaraoca, čoveka koji može ni iz čega da stvori nešto. U skladu s tom idejom, preduzetnik je muškarac koji ima strast, a u romantičnim maštarijama ona nije rezervisana samo za poslovni plan.

Učitelj

Među modernim ženama obrazovanje se kotira veoma visoko, možda zbog toga što im je generacijama bilo uskraćivano. Učitelji i profesori koji nam pomažu da ostvarimo snove mogu da budu veoma privlačni i danas. Imponuju, u svakom slučaju. Uostalom, u znanju je moć.

Inženjere doživljavamo kao pametne muškarce koji znaju sa nama i stvarima oko nas

Vojnik/policajac

Izgleda da ima nešto u uniformama koje emituju potencijalnu zaštitu, što privlači žene. Ili je, možda, pre reč o dobroj fizičkoj formi.

Inženjer

Inženjere ponekad doživljavamo kao sveznajuće; pametni su, znaju sa nama i stvarima oko nas. A mogu i da nam stvore dom, od temelja do krova. Imali mišiće ili ne, bolje se poželeti ne može.

Maser

Muškarac koji nas oslobađa bola i tereta koji smo ceo dan nosile na plećima, zavređuje da se nađe u grupi uzbudljivih i nezamenljivih.

Frizer

Ne postoji čovek koji je spreman da zbog nas napravi više pirueta od frizera

Ne postoji čovek koji je spreman da zbog nas napravi više pirueta od frizera. Nežno nam dodiruje kosu, strpljivo nas sluša, a u finalnom činu u ogledalu razmenjuje sa nama pogled pun uzbuđenja.

On nam daje vetar u jedra svaki put kad mu poverimo svoju glavu, pa smo uvek spremne da mu se iznova predamo.

Sportista

U telima atleta često se kriju senzualne duše i oni to ne kriju.

Popularniji su od političara, glumaca i muzičara, a u kompletu s njima ide i čvrsto rame za plakanje koje svakoj od nas povremeno treba.