Kako se kosa neguje leti | To sam ja

Kako se kosa neguje leti

Sunce, slana morska voda, hlor u bazenima, oštećuju kosu i suše je. Zbog toga, leti u svoju rutinu negovanja kose obavezno uključite balsam, pakovanje ili masku

Prirodna kosa leti na suncu posvetli, a hemijski tretirana još brže. Ako imate mini-val ili farbanu kosu, potrebno je da prilagodite negu letnjim vrućinama.

U parfimerijama potražite sprejeve za zaštitu kose od sunca, upotrebom preparata te vrste štitite kosu od isušivanja

Stvari za kosu | to sam ja

Hlor u bazenima, sunce, slana morska voda kao i neprestano skupljanje kose, oštećuju kosu i suše je.

Šešir, kapa ili marama

Preporučljivo je ošišati krajeve kose pre odlaska na letovanje. U svoju rutinu negovanja kose obavezno uključite balsam, pakovanje ili masku, i nemojte prečesto koristiti šampon. Za pristalice čestog pranja kose šamponom, možda preporuka da izaberete bar neki nežniji šampon za često pranje.

Nakon bazena ili kupanja u moru, isperite kosu vodom. Sušite je prirodno ako možete, bez feniranja i dodatnog oblikovanja.

Masku možete naneti na kosu pre odlaska na plažu i uveče kosu samo isperite vodom.

Šešir, kapa ili marama, kojima možete bar malo da smanjite uticaj sunca na vašu kosu, neophodni su u najtoplijem periodu dana.

Šešir kao zaštita od sunca | To sam ja

U parfimerijama potražite sprejeve za zaštitu kose od sunca. Upotrebom preparata te vrste štitite kosu od isušivanja, a i boja će vam sporije svetleti.

Kovrdžava kosa je po prirodi suva, hranljiva pakovanja zato mogu biti češća, kao i upotreba ulja. Ulja nahrane kosu i definišu lokne, daju sjaj kosi koja bez prave nege može brzo izgledati uništeno i čupavo.

Proverite da vam češalj nema preguste zupce i da je vaša četka za kosu dobra, kako ne biste kidali kosu.

Frizure i šnale

Smislite sebi frizure za sušenje kose, koje vam pokupe kosu, a zadovoljavaju vaše kriterijume za oblikovanje kose.

Baletska punđa, na primer, blago zatalasa kosu kad se tako skupljena osuši – preko dana kosa vam je uredno skupljena, a uveče možete da je pustite. Trakom ili maramom za kosu pokupite svu kosu i navijte je oko trake na potiljku, zatim krajeve vežite u mašnu ili preko glave. Dekorativno, praktično i korisno.

Masku možete naneti na kosu pre odlaska na plažu i uveče kosu samo isperite vodom

Zavezan rep | To sam ja

Za sitnije uvijanje ili prelamanje kose praktične su pletenice ili zvrkovi. Uvek možete napraviti frizuru, posebno nekim šarenim gumicama ili šljokičavim šnalama. Tako vaša frizura neće otkriti tajnu da je zapravo samo priprema za večernje izdanje.