Devojka na vejavici, sa mobilnim telefonom, osmeh zadovoljstva

Kada ste poslednji put sebi rekle: E, ovo si baš uradila SJAJNO!

Nekako mi je uvek pomalo tužno kada dođe vreme da „raskitim” novogodišnju jelku! Ne znam kako je kod vas, ali čujem da mnogi ljudi ne vole početak godine i imaju „energetski postpraznični” pad energije.

Pogotovo kada dođe dan da se skidaju ukrasi sa jelke i kada nestane sve to blještavilo iz naših domova. Kao da je magija i čarolija novogodišnjeg sjaja prošla, kao da je vreme za „dozvoljeno” darivanje i blještavilo zabranjeno i posle Nove godine, a možda i ta dečja radost koju često, i ovako odrasli, dozvolimo sebi samo o prazničnim danima…

Da sebe sebi darujemo

Šta je potrebno danas da sklopimo i spojimo u sebi kako bismo „širom otvorenih očiju” opažale ovaj Život kao čudo i magiju, kao da je Nova godina baš svaki dan? Šta je potrebno da se probudimo, onda i kada mislimo da ne spavamo, i svakodnevno od svog Života napravimo vatromet ljubavi, zahvalnosti, strpljenja i vedrine? Šta je potrebno našem srcu da poskoči od dečje radosti, iako znamo da Deda Mraz ne postoji.

Baš tog dana kada sam jelku spakovala „na odmor” do sledeće godine, predveče sam se zatekla u saobraćaju. Vozim, a zapravo milim zbog saobraćajnog kolapsa.

Biram da se ne ljutim i ne besnim, već da iskoristim to vreme za sebe i čujem dublju poruku koju mi Univerzum šalje. Posmatram blještavilo Beograda noću, koji je ove godine bio pošteđen praznične „prekićenosti” milionima uličnih svetiljki, koje su prošlih godina umele da blješte i u proleće.

Hm, kakva li je to poruka Univerzuma za ovu godinu? Možda je poruka da se manemo spoljašnjeg sjaja i zaslepljivanja kako bismo sjaj potražili iznutra? Možda je poruka zapravo da ne čekamo „nekoga da se seti” već da sebe sebi darujemo i duže od same Nove godine? Da SEBE SEBI darujemo svaki dan, bez obzira na povod i vreme i da to bude naša konstanta. Kako? Upravo kao i blještavilo novogodišnjih ukrasa – da primetimo i osetimo sopstveni SJAJ.

Čarobne i moćne

Kada ste poslednji put sebi rekle: E, ovo si baš uradila SJAJNO!? Kada ste se poslednji put tokom šminkanja zaustavile, pogledale u ogledalu i osetile šta vam je danas potrebno da se osećate SJAJNO?! Šta se to skriva u dubini vaših zenica što još uvek ovaj svet nije video i čuo, tako da oči zablistaju onim SJAJEM zaljubljenosti?!

Da – zaljubljenosti u sebe!

Da, obraćam se baš vama! Možda je to najukusnija domaća štrudla koju ste umesile i usrećile stomake svojih bližnjih, možda je osmeh koji ste izmamile osobi koja je danas osećala tugu, a možda je pesma kojom ste upravo ugrejale sopstvenu dušu. A zar je važno šta je i koliko je grandiozno i blještavo ili je važno da je vama VAŽNO?!

Želim vam da se u praskozorje ove, nadasve posebne planetarne 2023. godine, setite da niste samo fizičko telo, već mnogo šire energetsko polje – Duša! Upravo ta Duša, taj energetski treptaj koji uvek ide iz srca, želi da vas podseti koliko ste čarobne i moćne kada se setite da širite energiju visoke vibracije.

Neka ljubav, mir, zahvalnost i prihvatanje budu lampioni kojima sijamo, prvo ka sebi, kako bismo mogle da OBASJAMO i spolja. I zato se bez „pakovanja” pogledajte u ogledalo, zastanite par minuta i samo posmatrajte svoj odraz u ogledalu. Setite se da je Život već sam za sebe najvredniji i NAJSJAJNIJI poklon, koji upravo teče kroz vas! Osetite sve što osećate, duboko udahnite i izdahnite par puta sve što vam više ne treba.

Udišite svetlost

Posvetite svesnom disanju nekoliko minuta dok god ne izdahnete sve što vam ne treba, sve što vas grči, zabrinjava… A zatim zatvorite oči i udišite svesno SVETLOST ispunjenu onim što vam treba, baš kao da svakim udahom punite svoje telo sjajnom vibracijom. Kada osetite da ste se napunili dovoljno SJAJNIM OSEĆAJEM, nežno otvorite oči i poručite sebi u ogledalu: „Anđele, ja te volim!” Odaberite boju svog glasa, naštimujte taj najsavršeniji instrument svemirske kreacije, kao da se obraćate najdragocenijem biću na ovoj planeti. Jer to je istina onda kada se setimo ko smo – energija, SVETLOST u telu, spremna da zasija i obasja svaki dan najfinijim SJAJEM!

Hajde da se to desi baš sada i da se milioni srca sete da u sebi kriju magičnu i moćnu vibraciju ljubavi. Hajde da sijamo svaki dan i „letimo raširenih krila”, ne kao PALI, već kao anđeli SVETLOSTI!

Evo jedne melodije za vaš anđeoski let, zatvorite oči i poslušajte reči!

INTO MY ARMS | HD With Lyrics | NICK CAVE AND THE BAD SEEDS cover by Chris Landmark