Devojka koja meditira

Alhemičarka – biramo da li smo svetlost ili mrak

Kada uđemo u neki prostor mi osetimo da li smo „dobrodošli”, da li nam je prijatno ili neprijatno, da li prostor zrači ili je mračan

Život je sam po sebi čaroban, uzbudljivo nedokučiv i fascinantan kada izađemo iz 3D perspektive i poistovećivanja sa ograničenom fizičkom i mentalnom realnošću. Bivstvovanje samo na tom nivou postojanja je čista iluzija, međutim teško nam je da se pustimo i poverujemo, jer je „realno” da verujemo samo u ono što možemo da opipamo i vidimo. Hm, a šta je danas uopšte realno? I ko kreira tu realnost? Živimo li svoj pun energetski potencijal ili se zamajavamo „krutom istinom” i, zapravo, spavamo širom otvorenih očiju?

Već sam pisala da je stvarnost sazdana od vibrantnih čestica i da smo svi plesači Univerzalnog kosmičkog plesa. Čak i stolica na kojoj, možda, trenutno sedite, nije samo čvrsta već vibrira i pleše. Uauuu, koliko je teško da našim čulima poverujemo u ovu „novu dimenziju” postojanja koju ne možemo da opipamo i vidimo!? Koliko Ego ne da da shvatimo da smo svi i sve međusobno povezani, da smo jedni u drugima, a zapravo deo neodvojive celine!? Zašto? Zato što takvo poimanje realnosti znači da moramo srušiti Ego i dopustiti da počnemo da osećamo 100 odsto, kako bismo, posledično, ODGOVORNO preuzimali u ruke kormilo svojih postupaka, reaktivnosti i načina na koji živimo život.

Mi smo univerzalno remek-delo, čudesni svetlosni instrument sazdan od istih onih elemenata kao i zvezde na nebu

Dajemo šansu sebi

Nauka i duhovnost danas su se spojili u univerzalnoj istini da je i najsitniji delić unutar nas isto što i beskrajan prostor izvan nas. Naša svest pulsira, sve unutar nas vibrira svetlucavim talasima svetlosti. Kada izađemo iz mehaničko-hemijske perspektive nivoa postojanja i shvatimo da smo elektrozvučno biće, tada dajemo šansu sebi da dosegnemo svest o jedinstvu i svetlosti našeg postojanja. Mi smo univerzalno remek-delo, čudesni svetlosni instrument sazdan od istih onih elemenata kao i zvezde na nebu. Umemo li da živimo tu SVETLOST ili je MRAK naša zona komfora u kojoj sve ipak zavisi od drugih, od države, vremena…?

Od davnina, mnogo ranije nego što je moderna nauka uspela da shvati i izmeri našu elektromagnetnu stvarnost, brojne tradicije (budizam, hinduizam, sufizam…) govorile su o suptilnijem telu koje okružuje naše fizičko telo. To telo nije sačinjeno od krvi, mesa i kostiju, ne možemo ga pipnuti, već je eterično, naše duhovno telo, aura ili svetlosno telo. Kada bi naše telo bilo planeta, onda bi atmosfera oko planete bila naša aura. Kada sretnemo neku osobu mi ulazimo u njeno energetsko polje, baš kao kada bi se dve planete susrele i razmenile svoju „atmosfersku prirodu”.

Kada sretnemo neku osobu mi ulazimo u njeno energetsko polje, baš kao kada bi se dve planete susrele i razmenile svoju „atmosfersku prirodu”

Naše aure počinju da interaguju i mi počinjemo nešto da osećamo, čak i kada osoba ne progovori niti jednu jedinu reč. Kada bismo bili potpuno svesni ovog nivoa postojanja i kada bismo mogli da isključimo mentalni deo, shvatili bismo da čim se interakcija desi, mi počinjemo nešto da osećamo.

Ono što vibrira oko te osobe ima vibracioni uticaj na nas, naravno i obrnuto. Mi se sve vreme nesvesno vibraciono procenjujemo, jer je naša vibracija najmoćnija forma komunikacije. Kada uđemo u neki prostor, mi osetimo da li smo „dobrodošli”, da li nam je prijatno ili neprijatno, da li prostor zrači ili je mračan. Isto je i sa ljudima. Setite se kada ste imali iskustvo magnetne privlačnosti sa nekom osobom, a da niste ništa znali o njoj, ili možda osećaj da nekoga poznajete iako osobu vidite prvi put. Pre nego što se emotivno i intelektualno razmenimo, ide taj vibracioni susret naših osećaja: prija – ne prija, lakoća – težina, puštanje – oklevanje…

Udišite zlatnu svetlost

Sigurno da kroz jednu kolumnu ne možemo rešiti celu energetsku jednačinu i u trenu promeniti svoju percepciju, međutim ono što možemo jeste da se „budimo” korak po korak i osvešćujemo svoje osećaje. Za početak, otpočnite dan svesnim osećajem kako se osećate i svesnom pažnjom da od te vibracije zavisi i kako ćete ga provesti. Kada ispadnete iz lakoće kao osnovne vibracije, zaustavite se, budite tu za sebe, dišite par minuta umesto potiskivanja, razgovora ili zamajavanja sebe nekom aktivnošću. Samo budite prisutni i preokrenite svoju energiju kao prvi korak! Mi biramo da li smo SVETLOST ili MRAK, da li smo MUZIKA ili FALŠ!

Kada ispadnete iz lakoće kao osnovne vibracije, zaustavite se, budite tu za sebe, dišite par minuta umesto potiskivanja, razgovora ili zamajavanja sebe nekom aktivnošću

Evo jedne divne pesme za brzo podešavanje i podsećanje na našu pravu prirodnu vibraciju – instant energetski vitamin! Dok je slušate, napravite energetsku vežbu u tri koraka:

1. Zatvorite oči i osetite gde je u vašem telu neprijatnost, gde nema lakoće. Prebacite svesnu pažnju na taj deo tela i unutrašnjim vidom vidite koje je boje taj „energetski čvor”.

2. Udišite zlatnu svetlost u taj deo tela, a izdišite sve što vam ne treba, kroz boju koju ste osvestili.

3. Dišite dok god udah svetlosti ne bude i u izdahu, dok god boju koju izdišete ne zameni izdah zlatne svetlosti.

Grlim vas glasom,

Ana