Hju Džekmen

Hejteri pojma nemaju – poželjni muškarci i njihove jedinstvene žene

Da je sad vreme spaljivanja veštica, barem tri velike holivudske zvezde ostale bi bez svojih žena – samo zato što one nisu po ukusu javnog mnjenja. Ne bi ostala amnestirana ni verenica takvog miljenika publike kakav je Kijanu Rivs, ni supruga uglađenog filmskog Bonda kakav je Pirs Brosnan ili tako zgodnog vukodlaka kakav je Hju Džekmen.

Kijanu Rivs i verenica koja ne farba kosu

Nepodeljene simpatije Kijanu Rivs uživa zbog toga što većinu svojih honorara daje u humanitarne svrhe, a publici se posebno sviđa što nije uobražen, što se i danas vozi metroom, kupuje u supermarketu i sedi u parku na klupi.

Koliko, po ukusu hejtera, žena treba da je mlađa 

Bilo bi logično da ta ista internet javnost sa oduševljenjem prigrli novu devojku Kijanu Rivsa jer ona izgleda kao žena koja se vozi metroom, ide u samposlugu, sedi na klupi. Zapravo, Aleksandra Grant, koju je Kijanu predstavio kao svoju devojku 2019, a u međuvremenu se i verio s njom, dugonoga je, vrlo vitka žena, kratke, sasvim bele kose sa srebrnim sjajem, ima individualni stil oblačenja i izgleda savim u skladu sa svojih 49 godina. S obzirom da Kijanu ima 57 godina, nije jasno čime su motivisane lavine komentara koje se mogu svesti na jedan – da je „ona za njega baba”.

Nije jasno? Ili je ipak sasvim jasno?

Aleksandra Grant i Kijanu Rivs © Ovidiu Hrubaru / Shutterstock.com

Koliko mlađu ženu bi sebi uzeo jedan prosečan internet hejter, samo kad bi mogao, kao što – jasno je – Kijanu može, a neće?

I zašto onda Kijanu Rivs koji može da uzme koju god ženu poželi, neće da izabere po ukusu prosečnog hejtera, nego bira sebi „babu od 49 godina”?

Zrela veza posle prijateljstva

Iako se proslavio filmom Matriks, ili baš zbog toga što je kroz ulogu proradio sve moguće zamke, Kijanu Rivs nije birao ženu kao trofej, već ženu sa kojom ostvaruje odnos kao sa ljudskim bićem.

Osim toga, emotivni pejzaž velikog glumca obeležen je ličnom tragedijom. Prva žena mu je poginula u 28. godini života, ne uspevši da prevaziđe gubitak bebe na porođaju. Kijanu je dugo tugovao i, kako bi psiholozi rekli, „prorađivao” gubitak, a tokom tog perioda uglavnom je bio singl.

Veza sa Aleksandrom razvila se iz dugogodišnje poslovne saradnje i prijateljstva, što je najčešća dinamika kad u vezu stupaju zreli ljudi, a Kijanu Rivs očigledno jeste zreo muškarac, uprkos mladalačkom izgledu.

Pirs Brosnan i zvezda Severnjača raskošnih oblina

Za razliku od Aleksandre Grant, koja je po mišljenju hejtera, suviše „matora” i mršava, supruga Pirsa Brosnana, nekadašnjeg Džejmsa Bonda, stalna je tema ružnih komentara jer je – suviše debela.

Besprekorna linija u venčanici

Kili se za Brosnana udala 2001. godine, a pre toga se bavila modelingom, što se jasno vidi po njihovim venčanim fotografijama, na kojima je očigledna njena besprekorna linija. Pre braka se bavila i televizijskim novinarstvom, pa je tako i upoznala filmskog Bonda, na nekoj svečanosti u Meksiku 1994.

Kili Šaj Smit i Pirs Brosnan 2001. godine © Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Već pri tom prvom susretu dočekali su zoru razgovarajući, ali je put do braka trajao punih šest godina.

Jer, u tom trenutku, Pirs je bio daleko od samouverenosti svog agenta 007. Posle smrti prve supruge, glumice Kasandre Haris, Bondove devojke iz Samo za tvoje oči, ostalo mu je troje dece, njegov biološki sin i dvoje iz njenog prvog braka koje je on usvojio nakon smrti njihovog oca.

Troje dece od pokojne prve žene

Kasandra se razbolela od raka jajnika, prolazila kroz operacije i terapije i na kraju umrla 1991. Pirs Brosnan je bio uz nju, pokušavao da olakša deci gubitak sa kojim se i sam borio. Kili ga je upoznala u takvoj situaciji.

Pomogla mu je da prevlada bol, pokazala puno razumevanje za negovanje uspomene na prvu suprugu, prihvatila da odgaja njegovo troje i rodila još dvoje dece, dva sina koji danas idu stopama svojih roditelja. Pritom, nastavila je svoju karijeru u okviru aktivizma za zaštitu mora, a režira i ekološke filmove.

Jedino – Kili je nabacila priličan broj kilograma, koje nekad uspeva da malo smanji, ali je, kao kod mnogih žena, posle dve uzastopne trudnoće njena figura generalno promenila oblik. Takva promena kod žena nije ni retka ni nova, jedino – nije u modi.

Pirs Brosnan sa porodicom ©s_bukley / Shutterstock.com

Vreme je da nađeš mlađu

I mada Pirs Brosnan za svoju suprugu tvrdi da je ona njegova zvezda Severnjača koja mu uvek pokazuje pravi put, sa mreža mu otvaraju oči „vidi koliko je debela”, i dele savete „vreme je da nađeš mlađu”.

Niko ne razmišlja kako se Kili oseća kad to čita. Kao da anonimnost na mrežama i izostanak gledanja sagovornika u oči spira poslednju trunku morala i raspasuje najniže instinkte.

Kulminacija se dogodila kad je jedan estetski hirurg na mreži ponudio da Kili podvrgne operaciji skidanja kilograma. E, tu je muž pokazao da je pravi džentlmen.

Napisao je da nikakva operacija ne dolazi u obzir, jer on voli svaki prevoj na telu svoje žene.

Ona sama je za Vog prokomentarisala da se svoje figure ne stidi i ne pokriva se vrećastom garderobom. Smatra da je za uspešan brak važno da partneri budu najbolji prijatelji. Ovaj bračni par uspeva da se ne obazire na ružne komentare.

Nisu ugasili svoje Instagram profile. Potrebni su im za važnije stvari, za promovisanje njihovih ekoloških i socijalnih akcija.

Hju Džekmen i Debora Li Fernis © Kathy Hutchins / Shuttesrock.com

Hju Džekmen i „najružnija srećnica

Možda najgore od sve tri izabranice holivudskih blokbaster glumaca prolazi surpuga najzgodnijeg filmskog vukodlaka (Vulverin iz X-men serijala), australijskog glumca Hjua Džekmena (54). On je već gotovo četvrt veka u braku sa 13 godina starijom glumicom Deborom Li Fernes.

Posvetićemo se svojoj zajednici

Ne samo hejteri, već i brojne obožavateljke koje širom sveta uzdišu za zgodnim Džekmenom, ne propuštaju priliku da komentarišu njihovu razliku u godinama i čak kažu da ona izgleda kao da je 20, a ne samo 13 godina starija od njega.

Zovu je najružnijom srećnicom i pitaju se čime li ga je osvojila. Ovo dvoje australijskih glumaca venčalo se u Melburnu 1996. i do danas dobro funkcionišu. Imali su problema da dobiju decu, pa su usvojili dvoje, Oskara i Avu.

Tajnu njihovog braka možda treba tražiti u poruci koju je on urezao na burme koje je lično i dizajnirao: Om paramar mainamar, što znači „posvetićemo se našoj zajednici i višem dobru”.

Mora da je homoseksualac kad je s njom

Danas, međutim, više dobro nije baš lako razumljiva kategorija. Pošto se oni zaista ne uklapaju u stereotipe masovne kulture, žuta štampa je izlazila s nagađanjem da je on, u stvari, homoseksualac koji svoju poziciju prikriva fiktivnim brakom.

Nije baš verovatno da bi Džekmen toliko dugo sebe mučio u braku sa ženom, kad bi mu za karijeru u filmskoj industriji bilo korisnije da objavi pripadnost LGBT populaciji. Ovde se, izgleda, radi o tome da su nove tehnologije došle u ruke osoba starog vremena, koje još nisu shvatile da prilepiti nekome etiketu homoseksualca više nema nikakvu težinu.

Ono što u ovoj priči zaista vredi jeste brak koji pred budnim holivudskim okom traje četvrt veka. Hju Džekmen i Debora Li Fernes kažu da njihov brak počiva na dva pravila, da nikada ne odu na spavanje besni jedno na drugo i da nikada ne budu razdvojeni duže od dve nedelje.

Ali, zapravo, suština je u osećaju za to više dobro, koje hejterima na mrežama konstantno izmiče. Nije ni čudo što ih Umeberto Eko naziva „horde idota”.

Naslovna fotografija Hju Džekmena © Denis Makarenko / Shutterstock.com