Ko su i gde slave najlepši muškarci na svetu?

Iako se veruje da se klasični zavodnici starog kova više „ne proizvode”, ideal privlačnog mušakarca srednjih godina redefinisan je i vratio se na scenu

U tipično pretprazničnoj karnevalskoj atmosferi ženskog smeha i zdravica, nedavno se na ženskoj žurci čulo pitanje – gde to čekaju Novu godinu najlepši muškarci na svetu? Pola zbilje u svakoj šali završilo se vajkanjem kako se ideal muške lepote danas mnogo promenio.

Reprezentaciju klasika još uvek predvodi nepobedivi oldtajmer Šon Koneri, zatim Ričard Gir, Harison Ford, Lijam Nison, Džordž Kluni

 © Everett Collection / Shutterstock.com

Reprezentaciju klasika, kao što je poznato, čine još nepobeđeni oldtajmer Šon Koneri, zatim Ričard Gir, Harison Ford, Lijam Nison, Džordž Kluni, Bred Pit… Uz njih i dalje redovno ide epitet večitih šampiona. Donja granica za ulazak na listu proverenih all star klasika mogao bi biti fatalni Rejf Fajns, koji je jedan od poslednjih velikih filmskih zavodnika u svojoj 52. godini.

Ričard Gir
 © Lucacavallari / Shutterstock.com

Model koji se više „ne proizvodi”

Šon Koneri prvi je tumačio tajnog agenta Džejmsa Bonda i stvarno je bio deo stvaranja imidža savremenog muškarca, kada je reč o filmu i o popularnoj kulturi. Eskvajer je čak uvrstio Bonda, fiktivni karakter, na listu najbolje obučenih muškaraca svih vremena, rame uz rame sa ikonama stila, poput Đanija Anjelija, Kerija Granta, Stiv Makvina …

Pol Mejson
© Bella Bunag / Shutterstock.com

Često se čuje da se takvi muškarci više „ne proizvode”. Kada je reč o privlačnosti novog doba, ne samo muškoj, merila su pomerena od elegancije i sveukupne privlačnosti ka fizičkoj savršenosti, nekoj vrsti atletskog ideala. Pre svega, zdrav izgled je in i premisa atraktivnosti.

Da je moguće spojiti i mišiće i eleganciju, pokazuje Danijel Krejg

https://www.instagram.com/p/B5vJE6JDT05/?utm_source=ig_web_copy_link

A da je moguće spojiti i zdravlje i eleganciju, pokazuje aktuelni Bond Danijel Krejg. Vlasnik zavidne glumačke karijere, istrajno radi i na postizanju zategnutog i mišićavog fizičkog izgleda. Ipak, na njemu ne pada u oči koliko vremena provodi u teretani već se prvo uočava muževnost i unutrašnja harmonija. On je primer elegantnog muškarca novog milenijuma.

Nema mesta razočarenju

Igri zavođenja uopšte se ne vidi kraj. Nema mesta čuđenju, jer je ideal privlačnog muškarca srednjih godina redefinisan i vratio se na scenu. Već duže je u upotrebi urbani sleng termin – silver fox, a odnosi se na atraktivne, starije muškarce, po definiciji srebrne kose, koji se najčešće dopadaju i mlađim ženama…

Urbani sleng termin – silver fox odnosi se na atraktivne, starije muškarce, po definiciji prosede kose

Erik Raderford
 © Lev radin / Shutterstock.com

Prosedi muškarci postali su modni i medijski atraktivan pojam, kao što su to uostalom i dame njihovih godina. Srebrni lisac pandan je onome što je Gardijan svojevremeno definisao kao quintastics – žene koje izgledaju fantastično u petoj deceniji. Ne iznenađuju internet liste najprivlačnijih pedesetogodišnjaka koji su redefinisali pojam pedesetih i s ponosom ističu svoj savršen, fit izgled. Sopstvene godine ne samo da ne kriju, već su sastavni deo njihove intrigantnosti i privlačnosti. Neguju poseban lični stil, većina njih su u modelingu, poznati stritstajleri i influenseri, prave modne ikone.

Ulazak u modeling u 60.

Zanimljiv primer je Filip Dima, koji je postao model u 60. godini kada je pustio bradu u jednom trenutku. Uzdasi oduševljenja naglo su počeli da ga prate pa se ovaj nekadašnji student prava, koji je dugo radio u filmskoj industriji, obreo u modelingu. Nije jedini!

Silver fox junaci Instagrama brendirali su se kao zvezde zrelih godina, a viđaju se i na modnim pistama, u časopisima i reklamama. Neka od imena sa ovih top-lista su – dizajner i influenser Garet Svon, maneken Erik Raderford, milioner plejboj Đanluka Vaki, Pol Mejson (Fashion Santa), Anđelo Galamini, stritstajler Nik Vuster…

https://www.instagram.com/p/B6fMFbPg0Vz/

Tu bi negde mogao da se krije i odgovor na pitanje – ko se danas kotira kao najlepši muškarac, a sasvim je sigurno da slavi na nekom primerenom mestu.

Nemojte ovo pokušavati kod kuće

Ipak, moram na kraju ovog prazničnog, šaljivog teksta da vas upozorim kakav odgovor možete dobiti na pitanje – gde čekaju Novu godinu najlepši muškarci na svetu?

Đanluka Vaki
 © answer5 / Shutterstock.com

Kada je moja prijateljica ovo pitanje postavila svom mužu, nije se ni okrenuo, samo je iz poluokreta polako rekao:

– Pa, s tobom!