Mister X frizer

Da li je loša frizura razlog za agoniju?

Frizura nam je svima bitna, neko će reći da je možda ključna za dnevnu dozu samopouzdanja, ali feniranje i pramenovi nikako ne mogu da stanu u red sa ugradnjom bajpasa ili podizanjem kredita za stan

Mislio sam da nas je globalna pandemija malo izbacila iz ružičastog mehura razmaženosti i podsetila šta su to tuga, strah i borba za goli život. Međutim, nažalost, i dalje ima onih koji drugačije izvijenu šišku doživljavaju isto kao, nedajbože, odlazak na respirator.

Možda nam je ovih vrelih letnjih dana bilo teže nego obično, možda smo svi bili umorniji i manje tolerantni, ali ne mogu da se otmem utisku da klijenti neretko preozbiljno doživljavaju frizuru i od frizera imaju očekivanja kao da je mikrohirurg. Da se ne lažemo, frizura nam je svima bitna, neko će reći da je možda ključna za dnevnu dozu samopouzdanja, ali feniranje i pramenovi nikako ne mogu da stanu u red sa ugradnjom bajpasa ili podizanjem kredita za stan.

Ne bih se bavio ovim poslom da mislim da je beznačajan, ali me i dalje šokira činjenica da kosa može toliko da utiče na raspoloženje klijenata

Fotografija © Foto Šormaz

Hoću sve da nas podsetim – nije smak sveta ukoliko ste nezadovoljni frizurom ili ukoliko usluga koja vam je pružena nije ispunila sva vaša očekivanja!

Često se dešava da mi dođu klijenti nezadovoljni prethodnim radom, u agoniji moleći da ih „spasem”, pomognem i „rešim bede”. Ovih dana je toga bilo više, te otuda i inspiracija za ovaj tekst. Priznaćete, malo su prejake emocije i termini za jedno loše feniranje ili ton pramenova. Ne bih se bavio ovim poslom da mislim da je beznačajan, ali me i dalje šokira činjenica da kosa može toliko da utiče na raspoloženje klijenata.

Dok je posao igra, ostvarujemo super rezultate, a od momenta kada se to svede na eksel tabele sa prevelikim očekivanjima, ulazimo u problem i obostrano nezadovoljstvo

Fotografija © Foto Šormaz

Kosa raste. Frizura se uvek može popraviti. Kosa će se, čak i ako ne odete odmah na popravku, sama dovesti u red. Nemojmo padati u očaj!

Na frizere može parališuće da deluje taj opšteplanetarni značaj frizure za ženu. Ja svoj posao doživljavam ozbiljno, ali pravim frizerima kreativcima ovaj posao je i neka vrsta igre i stvaralaštva. Kada klijent strogo računa na matematičku preciznost i ozbiljnost, moja kreativnost se tu gubi i gasi. Dok je posao igra, ostvarujemo super rezultate, a od momenta kada se to svede na eksel tabele sa prevelikim očekivanjima, ulazimo u problem i obostrano nezadovoljstvo.

To je jedan od razloga zbog kojeg smatram da frizeri treba da završe saradnju sa pojedinim klijentima. Prevelika panika zbog frizure ne donosi dobre rezultate, a nije ni osnovana. Moj savet je da se pozabavite izborom frizera, odlukom kod koga otići i kome verovati. Raspitajte se, pogledajte na internetu, procenite. Svako ko se bavi ovim poslom želi da iznedri najbolje, a sa bilo kojom vrstom kontrole, straha, panike i nervoze rezultati nikada neće biti dobri.

Sve što je do vas je – izbor frizera. Vi birate. A kad već to uradite, onda pustite da vam pravi kreativci u našem poslu pruže svoj maksimum.

Voli Vas Mister X!

mister x potpis