Kolaž za kolumnu Pisma Lady Bo

Žena mora da bude kraljica

Predlažem da se za zemlje koje jednostavno ne umeju da štite svoje ćerke, sestre i žene uvede pod moranje da im žena bude vođa, minimum 70 godina

Život je pobedio ove nedelje.

Bila sam gost dnevne bolnice, kako i dolikuje ženi mojih godina iz Republike Srbije, planeta Zemlja. Na prijemu, po novom, pitaju pacijente koje su nacionalnosti i veroispovesti. Malo sam se uvredila na pitanje kako mi se zove muž i koji mu je broj telefona.

Pitanja o veri su me obradovala, to je očigledno važno kod određivanja terapije.

Podigla sam prijemno odeljenje na noge, jer sam na pitanje da li sam udata rekla: Mislim da ne bih bila u ovakvom stanju da nisam. Pola se grohotom smejalo, a pola je istog momenta glasno diskutovalo o izgleda veoma aktuelnoj temi.

Ja mislim da je jedini moguć recept koji je doveo upokojenu kraljicu Ujedinjenog Kraljevstva na presto pre 70 godina. Žena mora da bude kraljica i svi ćete joj služiti. Kakva god da je!

Lako je meni da dižem na bunu u bolnici, jer me kod kuće tinejdžeri preskaču kad se priča o tome šta je u modi a šta nije

Ovo je evolutivna razlika između naroda kojima žena nije vladala i onih kojima jeste. Predlažem da se zemlje koje jednostavno ne umeju da štite svoje ćerke, sestre i žene uvede pod moranje da im žena bude vođa, minimum 70 godina.

Mi smo imali ove nedelje, kao reakciju na ubistvo još jedne mlade žene, jedan dopis jedne ministarke koja nema veze sa porodičnim pravom, a još manje sa policijom koja je napisala koliko je žena ubijeno ove godine, plus jedna influenserka je isti citat stavila na story. Vidim, ostale to manje brine.

Moram da primetim da se u Ujedinjenom Kraljevstvu i svim zemljama koje ni same ne znaju da im je kraljica još uvek glavnokomandujuća peva: Nek bog čuva kraljicu!

Lepo kažem – 70 godina minimum, pa da vidimo. Javlja mi se da će biti malo bolje.

Lako je meni da dižem na bunu u bolnici, jer me kod kuće tinejdžeri preskaču kad se priča o tome šta je u modi a šta nije. Ne brinite ništa, čvrstih sam stavova. Neću izdati našu generaciju.

Hladno je, da li je rano za rusku salatu ?

Džejmi ima neke recepte za hranu za dušu, pa ću to nešto danas. Bundeva, kesten, divljač.

Danas Dragan Stojnić sa kompilacije – Jednom kada prođe sve.

Generacijo, ne daj se!