Mirjana Bobić Mojsilović

Šou

Rasel Brend, slavni britanski komičar, glumac, a od pre nekoliko godina i autonomni kritičar medija novog svetskog poretka, i matriksa u celini, od pre tri dana našao se pod nezapamćenim udarom zvaničnih medija. Naime, otvorena mu je afera za seksualno zlostavljanje i navodno silovanje nekoliko njegovih devojaka. Kao i obično, navodna silovanja desila su se odavno, pre više od deset godina, a bivše devojke, umesto u policiju, otišle su u medije. Silina udara medija na Brenda je skoro neviđena – iako ni sam ne krije svoju seksističku i promiskuitetnu prošlost, glumac je oštro odbio sve optužbe i najavio dva dana ranije na Tviteru šta mu se sprema. U medijima je, naravno, već optužen i osuđen.

Ali ovo nije priča o Raselu Brendu i njegovom problematičnom ponašanju, seksizmu, ponižavanju žena i navodnim silovanjima. Rasel Brend je na stubu srama (a prete mu i dugogodišnjim zatvorom) jer ima preko sedam miliona pratilaca na Jutjubu i jedan je od najvećih kritičara novog svetskog poretka. Ova lavina koja se sručila na njega usledila je pošto je kritikovao duboku državu, rat u Ukrajini, farmaceutsku mafiju i čitavo zamešateljstvo oko Gejtsove i Tedrosove pandemije. Zvanični mediji Velike Britanije udruženim snagama nemilosrdno su se obrušili na Brenda, jer on, kao alternativni komentator, vrlo glasno i argumentovano kritikuje zvanični narativ. Brend, naime, treba da posluži kao primer kako će, u nemilosrdnim pravilima mentalnog i informacionog terora, proći svako ko javno govori ono što misli – kazne će biti užasnije, i u srazmeri s jačinom glasa onog ko se buni.

U njegovu odbranu od medijiskog linča stali su Taker Karlson, Ilon Mask, Endrju Tejt i mnogi drugi. Na mrežama su se pojavili dokazi o postojanju „odreda za silovanje” – a radi se o novom izumu za maltretiranje i ucenjivanje neposlušnih – grupa žena iz medija koja će, kad zatreba, da pojača talambase optužbi. Mnoge bivše devojke Rasela Brenda objavile su ovih dana da im je nuđen novac da se pridruže optužbama.

Da podsetimo, Brend je bio dragulj Holivuda, i miljenik britanskih medija kada je pravio seksističke skandale, i javno i privatno, kada je bio drogiran i ogavan, i to nikome nije smetalo. Dok je bio deo matriksa, mogao je da radi šta god želi.

Sada, Matriks uzvraća udarac. Pažnja sveta usmerena je na Brenda, žene, i silovanje, da bi se pogled skrenuo sa nečeg drugog.

Šou mora da se nastavi!