devojka u travi sa šeširom na glavi

Prolećno sunce opasnije od letnjeg

Mnogi preparati za negu i puderi imaju zaštitni faktor, ali proverite da li vam je to dovoljna zaštita. Čak i kad je oblačno, ako provodite dan napolju potrebna vam je zaštita bar 15 spf

Sve su češći sunčani dani kad ne bi trebalo izlaziti napolje bez zaštite od sunca. Zaštita treba da bude i fizička, u vidu šešira, suncobrana ili kačketa, ne samo u vidu kreme ili nekog drugog proizvoda za zaštitu od sunca.

Prolećno sunce je opasnije od letnjeg, nama nije vruće i jedva čekamo da se ogrejemo na suncu. Ali, koliko god da nam prija, opasno je. Od 10 do 17 sati u toku dana ne bi trebalo uopšte da se zadržavamo na suncu, ne samo leti. Opšte je poznato da ispečena ili prečesto sunčana koža brže stari, a mogu se pojaviti i drugi nepoželjni efekti na koži.

Sprejevima sa zaštitnim faktorom i dodacima za negu suve kose, zadržaćete zdravu i sjajnu kosu sve do jeseni

Sunce probija i garderobu

Mnogo preparata za negu, kao i pudera raznih vrsta, već imaju u sebi neki faktor, ali proverite da li vam je to dovoljna zaštita. Čak i kad je dan oblačan, a provodite ga napolju, potrebna vam je zaštita bar 15 spf. Izaberite zaštitu od sunca koja odgovara vašoj koži, i koja je u skladu sa proizvodima koje koristite.

Ne zaboravite da zaštitite kožu koja nije pokrivena garderobom – dekolte, uši, ruke ili stopala. Sunce probija i garderobu, a u zavisnosti od tkanine, više ili manje zraka ipak će stići do vaše kože.

Žene kojima se ne sviđaju pege na licu znaju da moraju u svako godišnje doba da štite svoju kožu od sunca. Svi tretmani za skidanje pega uzaludni su, ako se izlažete suncu.

Svi tretmani za skidanje pega uzaludni su, ako se izlažete suncu

Ako niste u grupi onih koji ne vole pege, i žalite što niste rođene pegave, informišite se kako možete polutrajno da ih nacrtate kanom ili kozmetičkom tetovažom. To je moda već nekoliko godina, a rezultati variraju u zavisnosti od stručnosti i veštine umetnika.

Ne zaboravite na kosu. Kose koje su tretirane (farbanjem, čestim kovrdžanjem, izbeljivanjem…) osetljivije su. Sunce može da nam posvetli i isuši kosu. Sprejevima sa zaštitnim faktorom i dodacima za negu suve kose, zadržaćete zdravu i sjajnu kosu sve do jeseni.