Z

Prijatelji, neprijatelji i lajkovi

Glupo je da tvrdim da mi je svejedno kako izgledam. Njemu pošaljem svaki outfit, pa čak i iz radnje… Uopšte ne želim da se izlečim od svih bolesti

Na moje negodovanje da je sveobuhvatno jedino prihvatljivo bivstvovanje u univerzumu ono koje lajkuju naši prijatelji, ili još jače ono koje ne lajkuju, ali sinuju naši neprijatelji, moj drug Adam Pakaj daje objašnjenje.

Broj prijatelja i lajkova na društvenim mrežama je ekvivalent našem bogatstvu u monopolu. Suze mi idu od smejanja. Koliko mora da ti bude dosadno da slikaš kupanje, hranu i ceo dan te slike postavljaš na društvene mreže… Brate mili, dotakli smo dno.

Validacija sopstvenog postojanja od strane poznatog stada. Bolest podjednako uhvatila sve polove koji postoje. I mene, naravno.

Nego razmišljam, neću bre da nosim haljinu koje će da me učini šik… A ni da izgledam mlađe. Zabole me, svega mi na svetu. Nosim ono što mi se nosi, sviđalo se stadu ili ne…

Glupo je da tvrdim da mi je svejedno kako izgledam. Njemu pošaljem svaki outfit pa čak i iz radnje… Uopšte ne želim da se izlečim od svih bolesti.

Ne volim krupne reči i važne ljude. Samo me suština i činjenice zanimaju. Pitam sebe – zašto u zemlji u kojoj je naplata potraživanja problematična, privrednici unapred plaćaju PDV za pruženu uslugu ili prodatu robu?

Znači 900.000 firmi svih veličina i boja od 2005. bez prava glasa plaćaju harač na ulazak u disko-klub.

U tom disko-klubu čeka te fliper, igra gde te bočno udaraju ko kad stigne i kome prvo padne na pamet.

Danas isključivo Johann Strauss – Na lepom plavom Dunavu

A kad si žensko, moliš se bogu dok mesiš slavski kolač.

I dok se svi pitaju ko si, šta radiš, zašto radiš, sude tvojim postupcima, cokću nad tvojim odlukama, mislim se – dobro je što nemam odgovarajuće sandale za ovu sezonu.

Umrla mi je baba tetka Desanka Prole. Nakon Drugog svetskog rata koji je provela u dečjem logoru u Ribarskoj banji kao izbeglica iz Hrvatske, život je provela u emigraciji kao kamen temeljac razvoja nemačke ekonomije. Bila je medicinska sestra u Štutgartu. Aktivno je radila i ćutala barem 75 godina.

Draga Desanka, imaš moj veliki lajk.

Life is a piece of shit, so get used on it.

Danas isključivo Johann Strauss – Na lepom plavom Dunavu.