Dovoljno smo se upoznale, da možemo izmaštati svoju novu verziju

Igrajte se i isprobavajte, ne morate ništa da odlučujete i da unosite bilo kakve dramatične promene. Na kraju, možda dođete do zaključka da ste sebe već dobro upoznali i da ništa ne biste menjali

Sećate se onog dana kada ste se svojevoljno ili zbog okolnosti obreli u kućnoj izolaciji? Koliko ste samo planova imali da unapredite sebe. Novi jezici, joga, čitanje, slikanje, možda da savladate neki instrument o kome oduvek maštate.

Koliko se toga zapravo i desilo, ili se vaš život pretvorio u beskrajni produženi vikend sa uplivom kancelarijskih obaveza u kućnu rutinu?

Možda je tako bilo do sada, ali evo prilike da zajedno smislimo nešto novo. Nešto što zahteva samo maštu, zabavno surfovanje po društvenim mrežama i planiranje bez obaveze da se bilo šta realizuje. Ako vas ovaj oblik istraživanja potakne da zaista i isprobate nešto novo, onda smo svi zajedno na dobrom putu.

Ako ste negde naišli na izgled koji prepoznajete kao nešto u čemu biste se dobro osećali, napravite sebi podsetnik, fotografišite, zapišite, vodite svojevrsni vizuelni dnevnik

Raspust za maštanje

Sećate se vremena kada ste najviše maštali o ličnom stilu i šta bi vam on novo mogao uneti u život? Ja pamtim duga leta školskih raspusta kada sam danima razmišljala kakav će mi biti stajling za prvi dan škole, a kasnije i fakulteta, kako ću se pojaviti sasvim sveža i redizajnirana, što će baciti novo svetlo na percepciju čitave moje ličnosti. Koliko je to bilo realno i kako se zapravo završavalo, tema je neke sasvim druge priče. Zapravo je ovaj trenutak u našim životima baš taj dugi letnji raspust kada možemo izmaštati nove sebe.

Zamislite svoj lični stil i šta bi on bio, ma kako smeo ili skroman. Poenta je da je samo vaš i autentičan. Lako je poželeti da budeš kao neko drugi. Možda vas je opčinila neka slika u časopisu i pomislili ste – i ja bih baš tako ili bila bih takva, ali to nije suština naše priče. Trebalo bi da postanete baš ono što vi zapravo jeste, jer kada kreirate autentičan stil, koji je pre svega u skladu sa vašom ličnošću, tek tada ćete se istaći među drugima.

Nikada nemojte pomisliti: Ako sam ja ono što zapravo jesam, biću previše jednostavna, jer i jednostavnost nosi svoju specifičnu težinu. I uz ogradu da ću dotaći opšte mesto, znajte da neobično ne bi to moglo biti da nije običnog, koje mu kroz kontrast daje na značaju. Zašto je važno da upoznate sebe i razvijete stil u skladu sa onim ko zapravo jeste?

Ne postoje dva ista pristupa odevanju

Lični stil pokazuje da ste samopouzdani i da verujete u sebe, zatim da znate šta želite i kakvu sliku planirate da pošaljete drugima, a pre svega da vam je udobno u sopstvenoj koži. To samopouzdanje potcrtava ono što pokušavate izraziti odabirom garderobe i čini vaš izgled još snažnijim. Ne postoje dva lična stila koja mogu biti potpuno ista. Možda postoje slične komponente, ali u celini je malo verovatno da će dvoje ljudi imati potpuno isti pristup odevanju.

Pre svega, pomislite da li neki komad odeće inspiriše. To je uvek dobra polazna tačka za otkrivanje ličnog stila

Ako ste negde naišli na izgled koji prepoznajete kao nešto u čemu biste se dobro osećali, napravite sebi podsetnik, fotografišite, zapišite, vodite svojevrsni vizuelni dnevnik. Razmislite koji su to odevni predmeti u vašem ormaru za kojima instiktivno posežete kada želite da se dobro osećate. Pomislite kako bi bilo kada bi vas sva odeća u ormaru činila tako zadovoljnima. To je putokaz u kom pravcu biste mogli da se krećete.

Pre nego što sledeći put krenete u kupovinu, surfovanje po internetu ili planiranje idealnog stila, zapitajte se sledeće: Da li ovaj komad prikazuje ono što jesam i u šta verujem, da li je u skladu sa mojim dnevnim obavezama, da li je moguće kombinovati ga sa barem tri ili četiri komada koja već posedujem? Pre svega, pomislite da li taj komad odeće inspiriše. To je uvek dobra polazna tačka za otkrivanje ličnog stila.

Igrajte se i isprobavajte, ne morate ništa da odlučujete i da unosite bilo kakve dramatične promene. Na kraju, možda dođete do zaključka da ste sebe već dobro upoznali i da ništa ne biste menjali. U tom trenutku sačekajte da se vrata vašeg doma otvore, i da ušetate u novi život u punom sjaju.

Nikada nemojte pomisliti: Ako sam ja ono što zapravo jesam, biću previše jednostavna. Jer i jednostavnost nosi svoju specifičnu težinu