Lepa i kada se povučeš od sveta

Dodajte u život malo začina, prstohvat zvezdane prašine, budite lepi i civilizovani, jer pravila života ne prestaju sa zatvaranjem ulaznih vrata vašeg stana

U sam osvit proleća, kada se modni apetiti bude i iz izloga, sa modnih revija, modnih portala i časopisa dozivaju nas boje i krojevi, svet se preko noći promenio.

Baš tokom trajanja milanske Nedelje mode stigle su prve uznemirujuće vesti. Virus, nalik na grip, koji je već mesecima bio predmet borbe negde tamo u dalekoj Kini, punom snagom zakoračio je u evropsku prestonicu mode, šireći se neočekivanom brzinom evropskim kontinentom, kako bi nedugo zatim zakucao i na naša vrata.

Iako je korona virus punom snagom zakoračio u evropsku prestonicu mode, priča o modi ipak ima smisla, jer život i dalje ima mnoge sadržaje

Mislite na budućnost

Životi i navike promenilisu sepreko noći,a svoje svakodnevne aktivnosti sa gradskih ulica, iz kafea, parkova i kancelarija, preneli smo u svoja četiri zida.

I gde u toj priči ima mesta za modu? Ima, jer život i dalje ima mnoge sadržaje i dnevne rutine koje je imao i pre ovog bega u sigurnost.

Za priliku u kojoj smo se našli nema jasnih preporuka, nema pravila, nema situacija s kojima možemo da poredimo sopstvene okolnosti. Možemo samo da pričamo i pišemo o ličnim iskustvima i uvidima.

Napravite porodičnu večeru uz sveće sa ukućanima, umesto da većinu dnevnih aktivnosti obavite ispred televizora

Mnogi od nas počeli su da rade od kuće i taj rad neretko podrazumeva i vizuelni kontakt s drugim ljudima. Bilo da imate onlajn sastanke sa kolegama ili, kao u mom slučaju, držite časove studentima, to što smo u ušuškanosti svoga doma ne daje nam za pravo da ne poštujemo sagovornike koji su preko puta nas. Da li biste na sastanak u kancelariji došli u trenerci i nenašminkani, ili se pred punom učionicom studenata pojavili kose podignute u nehajnu punđu? Ako je odgovor na ovo pitanje–ne,naravno, nema razloga da se drugačije postavite ni u okolnostima onlajn rada.

S druge strane, takav pristup može zaista vaš život učiniti malo bližim svakodnevnom, normalnom, onom što je bio pre ulaska u kuću i onom što će biti u budućnosti.

Dajte strukturu i normalnost svome danu, makar to bilo i kroz promenu odeće

Obucite omiljenu majicu

Obucite omiljenu košulju kada imate onlajn sastanak s kolegama, ceo proces komunikacije i vama i njima imaće više smisla. Napravite porodičnu večeru uz sveće sa svojim ukućanima, umesto da većinu dnevnih aktivnosti obavite ispred televizora.

Dajte strukturu i normalnost svome danu, makar to bilo i kroz promenu odeće. Zašto ne biste majicu, koja vas čini posebno srećnom i koju možda ovog proleća nećete nositi u lenjim šetnjama gradom i pri opuštenim kafama sa najboljom drugaricom, poneli kod svoje kuće i odvratili misli od vesti s kojima se ponekad teško nosite.

Čak i ako ste sasvim sami u izolaciji, možete sebi biti privlačni i ne predavati se uz izgovor – srediću to kada sve ovo prođe

Čak i ako ste sasvim sami u izolaciji, možete sebi biti lepi i privlačni, i ne predavati se uz izgovor–srediću to kada sve ovo prođe. Kada sve ovo prođe, život će verovatno biti malkice drugačiji i možda ćemo se navikavati na njega polako, pa zašto bismo onda bili u situaciji da se privikavamo i na sebe.

Dodajte sebi u život malo začina, prstohvat zvezdane prašine, budite lepi i civilizovani, jer pravila života ne prestaju sa zatvaranjem ulaznih vrata vašeg stana. Nazovite u sebi ovo stanje– dobrovoljno povlačenje od sveta,lepše zvuči od– karantin. Što bi stari Latini rekli – nomen est omen. Videćete, biće vam lakše!