Oči sirene – povratak trenda sa modnih pista devedesetih

 Imajte na umu da se radi o stilu koji treba da podseća na mitska bića i da nije nužno da izgleda prirodno

Kad ste uvežbale iscrtavanje usana za sirena look , biće vam lako da našminkate i oči u tom stilu. Zapravo, ovaj stil je kopija šminkanja očiju iz devedesetih.

Setite se svih top-modela iz tog vremena. Jako iscrtane ivice oka, sa izvučenom linijom ka spolja, prema kraju obrve. Naravno, kao i kod svakog stila, postoje varijante, pa možete izabrati onu koja vama najviše odgovara.

Imajte na umu da se radi o stilu koji treba da podseća na mitska bića i da nije nužno da izgleda prirodno.

Kad se radi o iscrtavanju i senčenju očiju može nam poslužiti i izraz mačkaste oči, mada, kad pogledate oči mačke, one su okruglaste, a usvojeni termin podrazumeva jako izvlačenje linije ajlajnera od spoljnog kraja oka dalje prema spolja i blago naviše.

Ajlajner nam svakako pomaže u iscrtavanju i jačem karakterisanju stila. Može se izvući i na donjem kapku, a kod manje intenzivnog šminkanja sve se radi senkama, čak se donja ivica oka može ostaviti svetla, ako je gornja linija ocrtavanja dovoljno karakteristična.

Senkom se, uz liniju ajlajnera, smekša oštrina crte i pojača dubina oka koja se prati do kraja linije ajlajnera. Na taj način je intenzitet senčenja i ocrtavanja uz same trepavice.

Svetla sedefasta senka se nanosi na donji deo kapka na sredini i uz suzni kanal, ali suzni kanal se uz potpuno ocrtavanje oka tamnom, lepo razmazanom linijom koristi samo da bi se istakao kontrast tamnoj liniji kojom je ocrtano celo oko.

Volite veštačke trepavice?

Slobodno ih stavite, pazite samo da nisu preguste u srednjem delu već na krajevima, kako bi oko bilo izduženo, a ne okruglasto. Boje koje se koriste su uglavnom crna i tamne zemljane boje u kombinaciji sa sedefastom svetlom senkom za kontrast.

Pošto se tako tamne boje koriste za ocrtavanje očiju, na usnama se koriste nude nijanse.

Da li vas to opet vraća u devedesete?

Reciklaža stilova i kombinacije raznih stilova nisu ništa loše. Naprotiv, ne moramo da se trudimo i vežbamo nešto novo, samo novom trendu prilagodimo već poznato.