Trend usne sirene – izvlačenje crte u blagi i seksi osmeh

Čak i da ne pokušate da se našminkate u stilu sirene, potencirajte ocrtavanje donje usne sa strana, kako bi linijom nagore usne izgledale mlađe

Da li ste čule za sirena makeup? Novi trend šminkanja očiju i usta asocira na izgled sirene ili nekih drugih mitskih likova.

Zapravo, novo je samo to što se sad taj oblik usana nosi na ulici, a u pozorištu se tako odavno iscrtavaju usne balerinama ili glumcima, pozitivnim likovima kojima takvo iscrtavanje usana stavlja smešak na lice, da ne moraju stalno da se smeše.

Takođe, sa podignutim krajevima, usne izgledaju mlađe. Čak i da ne pokušate da se našminkate u stilu sirene, ne završavajte sa ocrtavanjem usana linijom nadole, potencirajte ocrtavanje donje usne sa strana, kako bi linijom nagore usne izgledale mlađe. Jedna od varijacija sličnog iscrtavanja usana se zove i lip lift.

Novo je samo to što se sad taj oblik usana nosi na ulici, a u pozorištu se tako odavno iscrtavaju usne balerinama ili glumcima, pozitivnim likovima kojima takvo iscrtavanje usana stavlja smešak

Osnovna karakteristika sirena usana je ocrtavanje usana sa dve olovke preko prirodne ivice usana, završetak gornje usne sa izvlačenjem crte daleko od kraja usana u blagi osmeh i sjaj za usne ili svetliji bež karmin masnije teksture.

Prvi korak je iscrtavanje usana prirodnom olovkom, uz prirodnu liniju sa spoljne strane, zatim malo tamnijom nijansom iscrtamo tako da Kupidonov luk iscrtamo ravno ili ravnije, bez karakterističnog oblika usana. Tom olovkom iscrtamo i produžene krajeve usana blago podignute nagore. Četkicom zatim sjedinimo različite boje ocrtavanja i dodamo samo sjaj za usne ili bleđi karmin koji će nam pomoći da lepo sjedinimo prelaze boja. Visoki sjaj silikonskog sjaja za usne i sedef pomažu iluziji magičnih bića, a na vama je koliko želite da budete nalik sirenama.

Sama ideja ocrtavanja nije loša, jer uz blagi osmeh – život je lepši!

Pazite samo da ne preterate u iscrtavanju. Za svaki novi izgled potrebna je vežba i precizne pozicije su, kao i kod svakog izgleda, jako bitne. Lako se usne sirene pretvore u usne Joker-a. Imajte na umu da iscrtavate blagi i seksi osmeh i da je nama samima jedna od najvećih promena na licu promena oblika usana i obrva.

To su najveće dve površine koje nam određuju karakter.