Naočare nas ne skrivaju, već skreću pogled na oči

Bez obzira na dioptriju stakla, materijal i boju rama, bitno je da uvijemo trepavice, stavimo dobru maskaru i tanko teniramo i napuderišemo deo nosa na koji naočare naležu

Naočare su bitan dodatak našem licu i šminku moramo prilagoditi tom, ne samo medicinskom pomagalu nego i modnom dodatku. Stakla više ne deformišu sliku kao nekad, ali ram, čak i tanak providni ili metalni, menja naš izgled. Posebno kad naočare ne koristite samo za čitanje, obratite pažnju koliko senke ram baca na vaše lice pod različitim svetlom.

Bez obzira na dioptriju stakla, materijal i boju rama, bitno je da uvijemo trepavice, stavimo dobru maskaru i tanko teniramo i napuderišemo deo nosa na koji naočare naležu.

Naočare nisu samo medicinsko pomagalo nego i modni dodatak, a čak i tanak providni ili metalni ram menja naš izgled

Obrve u skladu sa ramom

Kad uvijate trepavice, predlažem da koristite vodootpornu maskaru. Tako će trepavice duže stajati uvijene i, ako su duge, neće se otiskivati na stakla ili razmazivati. Izbegavajte maskare sa elementima za produžavanje trepavica. Ako ipak vaše trepavice dodiruju stakla, probajte da nanesete maskaru samo od korena, a krajeve izostavite, mada sa dobrom vodootpornom maskarom ne bi trebalo da imate taj problem. Ne verujem da ćete zaboraviti da očešljate i docrtate obrve, ali proverite da li su vam dobre jačine spram odabranog rama.

Naočare nas ne sakrivaju, nego skreću pogled baš na oči i deo oko njih. Veoma je bitno da dobro pokrijete podočnjake i senke sa spoljne strane oka, koje oko spuštaju nadole. Refleks stakala i tamni ram mogu dodatno istaći tamne senke podočnjaka. Dobro pokriti podočnjake ne znači naneti debeo sloj korektora, tako se naglašavaju bore i efekat nikad nije zadovoljavajući. Uvek glasam za jako pigmentisane proizvode, u malim količinama i na pravom mestu. Nikad nećemo dobiti dobar efekat ako koristimo premalo pigmentisane, previše razređene proizvode. Na kraju ih uvek možemo same razrediti svojom kremom ili prajmerom.

Najčešće je najbolji izbor da na gornji deo kapka stavimo ajlajner, senku ili olovku uz trepavice

Sedef za volumen oka

Najčešće je najbolji izbor da na gornji deo kapka stavimo ajlajner, senku ili olovku uz trepavice. Želimo da se naše oči vide uprkos ramu naočara. Ne morate da iscrtavate linije ako niste vešte. Možete olovkom da iscrtate crtu uz same trepavice i razmažete je bebi-štapićem za mekši izgled. Ali, cilj nam je da baš uz trepavice bude najjači intenzitet.

Izbegavajte jake i višebojne senke na ukupnom delu od obrve do oka. Uvek su se bolje pokazale neutralnije i jednobojne ili dvobojne senke. Na srednji donji deo kapka nanesite malo blagog sedefa, to lepo ističe volumen oka. Nije nam cilj da dodatno razbijamo taj deo, nego da istaknemo samo oko.

Sa donje strane, oko oivičite blažim i manje intenzivnim ocrtavanjem, samo uz koren trepavica. Ne zatvarajte oko sa spoljne strane spajanjem ajlajnera sa donjim ocrtavanjem. Ako želite još otvorenije i veće oko, možete dodati bež ili belu olovku na unutrašnji deo oka, sa donje strane. Ako ne možete bez veštačkih trepavica, uzdržite se od dugačkih, bolje je da birate gušće i kraće.

Pazite da se boja rama ne sudara sa omiljenom bojom vašeg karmina

Volite ramove u jarkim bojama? Pazite da vam se boja rama naočara ne sudara sa omiljenom bojom karmina. Zato stavite karmin kad idete da birate ram ili bar uzmite u obzir taj faktor. Ako ste u prilici, prvo kupite neutralni ram, pa onda jedan u jarkoj boji.

Prilikom šminkanja koristite uveličavajuće ogledalo ako vam je potrebno, ali ga svakako izbegavajte za intervencije na koži u nedostatku poseta kozmetičaru!

Ne zaboravite da često dezinfikujete naočare. Ne samo zbog virusa, nego i zbog bakterija koje se prenose sa lica i ruku i ostaju na naočarima.

Često dezinfikujte naočare, ne samo zbog virusa, nego i zbog bakterija koje se prenose sa lica i ruku