Nismo štedele obrve i trepavice

Čupanje obrva u raznim oblicima, kako moda nalaže, ostavilo je traga na količinu dlačica koje su izdržale sve modne trendove

Šta smo sve radile obrvama i trepavicama da bi pratile modu šminkanja? Najdrastičnije što sam čula jeste da je žena sebi odsekla trepavice da bi joj brže i gušće rasle.

Čupanje obrva u raznim oblicima, kako moda nalaže, ostavilo je traga na količinu dlačica koja je izdržala sve modne trendove! Kao i kosa, i dlačice na licu sede. Time se gube osnovne crte našeg lica. Obrve i usta su frontalno dve najveće površine koje bojimo, jer bez toga izgledamo bezlično. A ako promenimo oblik, sami sebi ćemo izgledati čudno i drugačije. Kada pristanemo na promenu oblika, moramo se navići na svoju novu pojavu.

Obrve mogu da promene oblik lica

Obrve i usta su dve najveće površine koje bojimo, jer ćemo bez toga izgledati bezlično

Proizvođači kozmetike izbacili su na tržište ogromnu količinu različitih proizvoda baš za oblikovanje i farbanje obrva – senke za obrve, različite olovke, maskarama slični gelasti proizvodi… na vama je samo da odaberete da li želite da obojite samo dlačice, kožu ispod njih ili i jedno i drugo.

Što se oblika obrva tiče, postoje neka pravila. Naglašavam, pravila se mogu kršiti jer – svaka žena je drugačija i jedinstvena.

Ne naglašavajte i ne oblikujte početak obrva kod korena nosa u kocku, mekano dodajte boju tek u gušćem delu obrve. Nije prirodno da obrve rastu u oštrom uglu. Izraz lica će biti preoštar i ljut ako baš kod korena nosa prenaglasimo obrve. Ja sam pristalica iscrtavanja crtica, dlačica u obrvama, a ne da čitavu površinu obojimo jednom bojom. Oblikom obrva možemo korigovati i oblik i proporcije lica.

Birajte svetlije boje

Izraz lica će biti preoštar i ljut ako baš kod korena nosa prenaglasimo obrve

Postoje trajne boje za obrve i za trepavice. Ne baš trajne, boja drži par meseci. Isti je princip kao kod farbi za kosu. Tim bojama ofarbajte samo dlačice, ne i kožu. Koža mora da se zaštiti. Možete da birate između crne, braon, tamnosive i crno-teget.

Posebno skrećem pažnju na odabir boja! Kako za običnu tako i za trajnu boju. Čak i sedim ili izuzetno plavim ženama, trepavice mogu biti crne, ali možda ipak za prirodniji izgled izaberite tamnosivu, grafitnu boju.

Za razliku od trepavica, crna boja za obrve će biti apsolutno prejaka većini žena

Za razliku od trepavica, crna boja za obrve većini žena će biti apsolutno prejaka. Uvek je bolje da za obrve odaberete malo svetliju boju od one koju mislite da je vaša, lako ćete je zatamniti. Ako ih obojite pretamno, teško ćete ih izbledeti. Ako ste jako svetli i svaka od kupovnih boja vam se čini prejaka, probajte i iscrtajte dodatne dlačice u obrvama običnom mekanom grafitnom olovkom.