Proleće je, promenite kremu i tamne senke zamenite svetlijim

Kreme za negu lica sa zaštitnim faktorom, serumi, mleka, obavezna su zaštita, jer sunce je jedan od glavnih uzročnika starenja kože

Proleće je vreme kad svoje lice, kao i telo,treba lakše da „oblačimo”. Kozmetičarka bi vam u ovom periodu, verovatno, masniju, jaču kremu kojom zimi štitite kožu od hladnoće i vetra zamenila nekom lakšom, hidratantnijom kremom ili serumom.

Sa masnijeg tena trebalo bi da pređemo na nešto lakši, na primer sa kremastog tena na tečni puder ili, čak, toniranu kremu

Izaberite pravu nijansu

Takođe, trebalo bi da sa masnijeg tena pređemo na nešto lakši, na primer, sa kremastog tena na tečni puder ili, čak, toniranu kremu. Ako kremasti ten zamenimo tečnim puderom ili toniranom kremom, pri kupovini ponovo moramo da obratimo pažnju na izbor boje. Koliko god da se štitimo od sunca, verovatno je da ćemo ipak malo potamneti. Ponavljam: ona boja koju pri nanosu ne vidimo na licu je −prava boja.

Ako veoma volite da se sunčate, ili radite napolju pa brzo potamnite, možda bi, ipak, trebalo da ovog puta izaberete za nijansu tamniju boju. Samo zbog toga da vam za koju nedelju ten ne bi bio presvetao spram vaše prirodne boje tena. Nikako ne birajte pretamnu nijansu, osunčani izgled možete dobiti kasnije nanošenjem bronzera.

Ona boja koju pri nanosu ne vidimo na licu je − prava boja

Za slikanje, ten koji jače pokriva

Ako vam se čini da vam tečni puder nedovoljno pokriva sve nepravilnosti u boji kože, iskoristite korektor i popravite samo te delove. Ne zaboravite na senke u spoljnom uglu oka, one koje od oka idu nadole i često zaboravimo da su tu, a koje prilično mogu da smetaju finalnom rezultatu. Ako vam je koža u dobrom stanju, možete i bez teniranja, odmorite kožu, a poneku flekicu mozete popraviti korektorom. U tom slučaju, morate još pažljivije da birate boju korektora.

Smanjite količinu tamne šminke oko očiju. Zamenite tamne senke svetlijim ili, umesto mnogo senčenja, probajte samo jednu neutralnu senku i tuš (ajlajner) ili osenčite samo ivicu oka. Zadržite, naravno, svoje osnovne crte, ali neka sve izgleda još svežije. Ako koristite manje senke na kapcima, ne zaboravite da pređete preko kapaka istim tenom koji ste koristile na celom licu. Na kapcima se često vide potkožne žilice i oni mogu da dobiju rozikast ton. Ako ih pređemo tenom, senka koju ćemo naneti izgledaće preciznije i lepše, na pravom mestu. Naravno, i maskara.

Ako vam je koža u dobrom stanju, možete i bez teniranja, odmorite kožu, a poneku flekicu možete popraviti korektorom

Ako se spremate za pojavljivanje ispred objektiva, možda ćete ipak poželeti da koristite ten koji jače pokriva, ali za svakodnevno šminkanje ne opterećujte kožu.

Svi preparati za teniranje (tečni puderi, kremasti puderi) većinom već sadrže zaštitni faktor, ali nemojte se oslanjati samo na to, jer to nije dovoljno. Kreme za negu lica sa zaštitnim faktorom, serumi, mleka, pa i providni sprej san blokovi (te još nisam videla u našim prodavnicama) obavezna su zaštita, jer sunce je jedan od glavnih uzročnika starenja kože.