Miroslav Lukovic

Mister X – Love is in the hair

Moja želja ženama, za ovaj Dan žena – da ih je što više zaljubljenih i suncem okupanih, da se takvi srećemo, družimo i ulepšavamo. Želim da nam ovaj Osmi mart i dolazak proleća svima donese malo više ljubavi!

Trenutno se nalazimo u mesecu riba, mom omiljenom horoskopskom znaku. Kreće period njihovih rođendana, a danas je i Dan žena – pravo je vreme da pričamo o ljubavi.

Tema je: Love is in the hair!

Ljubav nije samo u vazduhu, ljubav često bude i u kosi, a neko ko puno radi s ljudima to oseti još „s vrata”. Zaljubljena žena ulazi i obasjava i mene, i sve u salonu. Neretko se moj tim i ja samo pogledamo, i klimnemo potvrdno glavama – da, zaljubljena je!

Tada je „voda uvek dobra”, svaki moj hrabri predlog „usvojen na keca”, a u uglu osmeha joj sve piše. Pravo je zadovoljstvo prepoznati vibraciju zaljubljene žene. Ljubav utiče na sve, pa i na način na koji se ona šiša, pa čak i kako sedi.

Pravo je zadovoljstvo prepoznati vibraciju zaljubljene žene. Ljubav utiče na sve, pa i na način na koji se ona šiša, pa čak i kako sedi

Fotografije © Foto Šormaz

S jedne strane, možete videti klijentkinju, zabrinutu i užurbanu, na čiju je nervozu uticalo mnogo različitih faktora dok je dolazila da se ulepša i ošiša. To ju je umorilo, zabrinulo i iscrtalo se svuda po njenom licu. A onda, odjednom, na vratima vidite ženu koja nema ivice – kao slika bez rama.

Sve njene napete, zabrinute, poslovne crte lica odjednom su izgubile svoje oštre ivice i postale potpuno nežne i razlivene od miline koju, priznajem, nisam izazvao ja, već muškarac koji ju je tako zaljubljenu i srećnu inspirisao na dodatno ulepšavanje.

Takvi dani, kada salon svetluca okupan osmesima, budu stvarno pravo zadovoljstvo za mene. Tada i moja kreativnost teče, jer tu nema otpora – takva žena je srećna i spremna na promenu.

Ljubav nije samo u vazduhu, ljubav često bude i u kosi, a neko ko puno radi s ljudima to oseti još „s vrata”. Zaljubljena žena ulazi i obasjava i mene, i sve u salonu

Oseća se jedna nežna ženska vibracija, iza koje stoji ozbiljna zaljubljenost, kako to obično bude na početku. Ti počeci zaljubljivanja zaista se mogu „napipati” kroz kosu, ali i kroz tu neku nežnost i gubitak oštrine u licu.

Zaljubljena kosa gotovo da se sama šiša, moji prsti u njoj budu brži i efikasniji, a rezultat je uvek zadovoljavajući.

Uzimajući u obzir svoju bliskost sa dugogodišnjim klijentkinjama, kada ih vidim ozarene i nasmejane, često dajem sebi za pravo da pitam da li je ljubav posredi. Taj potvrdni osmeh, zaista je nešto zbog čega vredi živeti.

Lepota mog posla i jeste upravo u tome – dok zaljubljene dame prepričavaju utiske i dele sa mnom tu radost, one i tu zaljubljenost još jednom proživljavaju i potvrđuju svoj ljubavni doživljaj deleći ga s nekim ko se, na neki način, takođe bavi jednim od intimnijih delova njihovog tela – kosom.

Nerado priznajem da je sve manje tih blistavih lica. Kao da ih isisavaju instagrami, pratioci i komentari, planski odnosi s predumišljajem. A takvi troše i lice, i kosu

Fotografije © Foto Šormaz

To je jedna od privilegija, jedna od lepših strana ovog posla, koje mi popravljaju sliku o svetu i daju elan.

Nerado priznajem da je sve manje tih blistavih lica. Kao da ih isisavaju instagrami, pratioci i komentari, planski odnosi s predumišljajem. A takvi troše i lice, i kosu. To je život u tuđim ili tesnim cipelama.

Nešto što bi zaista trebalo da bude prirodno i normalno, nešto najlepše na svetu, došlo je do nivoa čuda, nivoa neke lutrije ili binga, te su danas, nažalost, zaljubljene žene retkost.

Počeci zaljubljivanja zaista se mogu „napipati” kroz kosu, ali i kroz tu neku nežnost i gubitak oštrine u licu

Moja želja ženama za ovaj Dan žena – da ih je što više zaljubljenih i suncem okupanih, da se takvi srećemo, družimo i ulepšavamo.

Želim da nam ovaj Osmi mart i dolazak proleća svima donese malo više ljubavi!

Voli vas Mister X

mister x potpis