Devojka sedi na koferu, na glavi joj je slamnati šešir. Nosi farmerke i žuru bluzu sa cvetovima.

Letnje modne pitalice – da i ne – za tople dane

Svi smo imali te trenutke kada smo se osvrnuli na ono u čemu smo izašli iz kuće i sebi postavili pitanje – pobogu, šta mi bi? To se stalno događa, a svi smo žrtve aktuelnih modnih uputstava – šta treba i kako treba. Naša ideja nije da vas zaspemo istim takvim savetima već da pred vas donesemo lična iskustva, baš na osnovu grešaka koje su nas dovodile pred nedoumice u decenijama iza nas. Kako je leto pred nama, mislili smo da bi bilo korisno razdvojiti neke od ključnih stvari koje treba, a koje ne treba raditi u sezoni, kako biste što ređe došli u situaciju da se neprijatno osećate u kombinaciji u kojoj morate iz raznih razloga da provedete čitav dan.

Devojka sa slamenim šeširom.

Džins, džins, džins

Džins u velikim količinama uvek je deo letnjih tendencija. Iako se čini da je ovo tačna pretpostavka, uvek ima odstupanja od pravila.

Da – nosite različite nijanse džinsa. Tamniji blejzer uparen sa svetlim, gotovo belim farmerkama, daje kontrast autfitu i neće učiniti da izgleda kao da ste krenuli u uniformi na radni zadatak.

Ne – nosite džins od glave do pete. Neka u vašoj odeći budu najviše dva komada ovog materijala i izbegavajte sve eventualne džins asesorae, čak bismo vam predložili da modne dodatke od džinsa izbegavate u svim oblicima, jer će oni vaš izgled učiniti jeftinijim u trenutku. Cipele, torbe i šeširi sa ovakvom teksturom skoro uvek se mogu podvesti pod modni promašaj.

Leto i boje

Leto se uglavnom smatra vremenom za nošenje svetlih, hrabrih boja i printova, ali razmislite ipak dva puta o tome. Neonski izgled od glave do pete ili snažan print mogu nadglasati vašu ličnost i privući mnogo pažnje. Svetle, letnje, a neutralne boje, svačiji su najbolji prijatelji.

Da – zadržite belu kao boju fokusa. Da – za beli, lagani, pleteni džemper koji je savršen za hladne letnje noći. Uparite ga s laganom i lepršavom boho suknjom i rezultat će biti šik, a izgled jednostavan.

Ne – jake boje od glave do pete, sem ako je to vaša zona komfora. Ako više volite boju, pokušajte da je kombinujete preko torbe, nakita, cipela ili ruža za usne.

Žena sa šeširom na glavi u lepoj, bež lanenoj, maksi haljini korača ulicom.

Maksi-haljine

Maksi-haljine nezaobilazne su za leto. Nosimo ih na plaži, na roštilju u dvorištu, i na letnjim venčanjima. Nosimo ih često i na posao. One su savršen izbor, ako su boja, kroj i dezen pravi.

Da – pronađite maksi-haljinu s crno-belim geometrijskim printom i krojem koji je udoban i lagan za nošenje. Stilizujte je klasičnim crnim i zlatnim dodacima.

Ne – nosite cvetni print koji će vam pokazati nepravilnosti figure i izbegavajte sve što je preusko.

I još:

Odlučite se za materijale koji dišu

Tokom leta ključno je odabrati odeću izrađenu od prozračnih tkanina poput pamuka, lana i viskoze. Ove tkanine su lagane, udobne i omogućuju vašoj koži da diše. Možete isprobati pamučne haljine, lanene pantalone i bluze od rajona, kako biste se rashladili i osećali ugodno.

Mudro sa detaljima

Dodaci mogu dati dašak glamura vašoj letnjoj garderobi. Međutim, važno je pažljivo birati. Teški nakit, debele kaiševe i bogate ešarpe treba izbegavati tokom leta, jer vam zbog njih može biti vruće i neugodno. Umesto toga, odlučite se za lagane dodatke poput naočara za sunce, šešira i nežnog nakita, kako biste upotpunili svoj letnji izgled. Poneke velike i zabavne minđuše mogu biti izuzetak od pravila.

Na slici se vide ženska stopala u udobnim sanddalama sa braon kaiščićima.

Odaberite udobnu obuću

Leto je doba kada svojim stopalima možete pružiti preko potreban odmor od zatvorenih cipela zimske sezone. Odlučite se za udobnu i laganu obuću poput sandala, japanki i espadrila. Ne samo da će rashladiti vaša stopala, već će vašoj garderobi dodati ležernu i opuštenu atmosferu.

Na kraju, imajte u vidu da vas malo detalja tokom leta može učiniti glamuroznima, a da je udobnost i beg od vrućine, ipak, prioritet.