Džejn Fonda: aerobik devojka vežba i u 82. godini

Iako danas ima veštački kuk, dvostruka oskarovka frustraciju zbog sedenja u kući prekraćuje odgovarajućim vežbama koje je podelila na društvenim mrežama, želeći da pokaže vršnjakinjama kako da vežbaju

Džejn Fonda nije izumela aerobik, ali je taj veseli sistem vežbanja uz muziku doživeo bum kad je ona 1982. počela da ga promoviše. U to vreme, milioni žena širom sveta vežbale su u svojim domovima uz video- kasete na kojima su bile njene instrukcije.

Danas, u uslovima, kako je rekla, „frustracije zbog sedenja u kući”, ona je na društvene mreže postavila video-klip na kome se vidi kako je nekada vežbala, ali i kako vežba danas. Džejn Fonda ima 82 godine i veštački kuk, ali pronalazi vežbe koje su primerene njenim godinama i stanju organizma, želeći da pokaže svojim vršnjakinjama kako da vežbaju.

Kao što se nekada bunila protiv rata u Vijetnamu, tako se danas bori za očuvanje čovekove okoline

Mlađoj populaciji Džejn Fonda je ponudila snimke aerobika, za kojim je 80-ih godina vladala prava pomama, i ne bez razloga. Aerobik se vežba uz muziku i u grupi, što dokazano popravlja raspoloženje.

Džejn Fonda, glumica sa dva Oskara, najpoznatija po ulozi u kultnom filmu I konje ubijaju, zar ne, osim velikih uspeha i uzleta, imala je tokom života i padove. Ipak, Džejn je uvek uspevala da svom temperamentu, u svakoj etapi života, nađe odgovarajuću strast.

I u trećem dobu, ona je vatrena aktivistkinja. Kao što se nekada bunila protiv rata u Vijetnamu, tako se danas bori za očuvanje čovekove okoline. Krajem prošle godine bila je uhapšena zbog protestovanja ispred Bele kuće. Zrelost joj je donela preusmerenje sa lične popularnosti na aktivizam oko globalnih problema.

Na poslednjoj svečanosti dodele Oskara pojavila se sa prirodnom, sedom bojom kose

Osim za prava žena i LGBT populacije, Džejn Fonda se zalaže za promenu odnosa „sveta crvenog tepiha” prema trećem životnom dobu i njegovim karakteristikama. Na poslednjoj svečanosti dodele Oskara pojavila se sa prirodnom, sedom bojom kose.

Rekla je da više neće da se farba u plavo, što je činila celog života, a odustaje i od plastične hirurgije. „Neću da se pravim da nemam tu površnu crtu ličnosti”, priznala je Džejn, ali je takođe rekla da ne želi više da je „seku”.