bele farmerke

Dupla kruna – bele farmerke

Pantalone imaju političku istoriju, ali od kada su se žene izborile za pravo da ih nose, važnija je postala geografija i briga kako u njima izgledaju kritične kote

Francuskinje važe za kraljice stila, a deo tog šarma čine, između ostalog, bele pantalone. Pošto iz tamnih vilajeta naših plakara viri više takvih komada, vreme je da ih pokažemo i ponesemo duplu krunu.

Modna pravila se menjaju, pa više ne važi zapovest da bele pantalone nisu za neko životno doba ili ona još starija da pantalone uopšte nisu za žene.

Ako se ova laskava sloboda i taština kojim slučajem ukrste, uvek možemo da izaberemo udobne bele farmerke i budemo sigurne da je sve na svom mestu.

Francuskinje važe za kraljice stila, a deo njihovog šarma čine i klasični komadi garderobe, poput belih pantalona

„Pasent” samo u struku

Pantalone imaju političku istoriju, ali od kada su se žene izborile za pravo da ih nose, nekako je važnija postala geografija i briga kako u njima izgledaju kritične kote i koliko se ističu brežuljci na kukovima i bokovima. Naročito ako su u beloj boji.

Francuskinje s tom naukom, izgleda, bolje stoje, pošto nije realno da baš nijedna među njima nema „pomorandžinu koru”.

Moguće je da su bile dobri „đaci” i rano naučile da ono mesto koje se dobro vidi samo uz pomoć dva ogledala bolje izgleda kad je pokriveno debljom tkaninom, sa veoma, veoma malo elastina. Ili samo imaju više samopouzdanja.

Za svaku figuru, kažu stručnjaci, postoji pravi model pantalona, u kojima ona ne izgleda dva broja veća, bez obzira što nisu crne

Za svaku figuru, kažu stručnjaci, postoji pravi model pantalona, u kojima ona ne izgleda dva broja veća, bez obzira što nisu crne ili u nekoj od boja koja ne vrišti. Savetuju da bele farmerke ne budu „pasent”, osim u struku, a da nogavice ne zatežu butine. Uz njih se, kao što se zna, nosi nevidljivi veš, u boji kože, bez ivica, laserski sečen ili onaj koji liči na presečeni unihop.

Večne bele pantalone

Možda je deo tajne u kombinovanju ovog večnog komada garderobe sa belim majicama, košuljama, kardiganima, sakoima, pa i obućom svetlih boja, da se ne naruše proporcije. Uz to, postoji mnoštvo nijansi bele boje, neke su veoma sofisticirane i manje udaraju u oči od, na primer, snežnobele.

Princeza Dajana, Odri Hepbern i Žaklina Kenedi u belim pantalonama nekada su nas obarale s nogu. Tada smo to mogle da pripišemo stilistima i velikom budžetu za modne ludosti.

Uz Instagram primere i modele za svaki stas, nema opravdanja da ne eksperimentišemo sa odećom

Danas, pored Instagram primera zvezda 45+  i modela za svaki stas, nemamo izgovor da ne eksperimentišemo sa belim farmerkama i uvrstimo ih u letnji ili zimski stajling.

Ako u tom traganju malo i zalutamo, biće nam svakako bolje nego da basic komad po ko zna koji put vratimo u tamni vilajet, nadajući se da ćemo sledeće sezone biti malo hrabrije.