doktorka Ioanna Batsialou

Želim da poruka o lepoti darivanja bude mališanima zauvek u srcu

Najpoznatija Grkinja u Srbiji, u ovim prazničnim danima, želi sve da podseti na važnost darivanja, dobročinstva i brige o drugima, a naročito kada je reč o onima kojima je to najpotrebnije

Profesor dr Ioanna Batsialou spada u lidere kada je reč o estetskoj i anti-aging medicini, a njeno ime povezujemo i sa počecima i popularizacijom mezoterapije, koju je donela u Srbiju, što svakako nije mala zasluga, reći će brojne dame.

Ipak, najpoznatija Grkinja u Srbiji, često oslovljavana posrbljenom verzijom svog imena – dr Jana (a nije mali broj onih koji znaju tačno da izgovore njeno, za nas malo komplikovano, prezime), ovog puta ipak nije želela da daje stručne savete o anti-agingu i srodnim temama.

© / Privatna arhiva / Dr Ioanna Batsialou na svečanosti dodele paketića u crkvi Svete Trojice na Vračaru

U ovim prazničnim danima, pre svega je želela da ohrabri sve i podseti na važnost darivanja, dobročinstva i brige o drugima, a naročito kada je reč o onima kojima je to najpotrebnije. Naime, nekoliko puta godišnje dr Ioanna organizuje humanitarne akcije za pomoć organizaciji NURDOR – Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, kao i staračkim domovima i sličnim institucijama.

Prema njenim rečima, ne želi da u medijima bude prisutna samo putem reklama i razgovora na stručne teme, već smatra važnim da u vreme praznika podeli svoje viđenje značaja humantiranog rada.

Nekoliko puta godišnje dr Ioanna organizuje humanitarne akcije za pomoć organizaciji NURDOR, a tako je bilo i za ove praznike

© / Privatna arhiva

Svake godine, dr Batsialou, putem donacije NURDOR-u, obezbeđuje praznične paketiće za poklon mališanima. Ovoga puta obezbedila je 40 paketića, a poziva i druge koji su u mogućnosti da to urade. Paketići nisu samo radost i pažnja za mališane već su, prema njenim rečima, i primer koji će im ostati u srcu i pamćenju i kada odrastu. „Naročito verujem da će ih poruka o važnosti i lepoti dobročinstva zauvek podsećati na praznike”, objašnjava naša sagovornica.

„U krajnoj liniji”, dodaje, „novac nije prepreka da se misli o dobrobiti mališana i da se uputi na božiji put darivanja. To mogu biti čak i manji darovi, jer oni ipak deci prenose i dočaravaju pravi, autentični duh i smisao božićnih i novogodišnjih praznika.”

Dr Batsialou bila je i jedan od pokretača i najvećih donatora akcije za izgradnju crkve Svete Trojice na Vračaru, koja je podignuta 2018.

© / Privatna arhiva

Dr Batsialou bila je i jedan od pokretača i najvećih donatora akcije za izgradnju crkve Svete Trojice na Vračaru, koja je podignuta 2018. Bila je to akcija Jedna cigla – novi hram, koju je upravo ona osmislila. Tako je ove godine, upravo na ovom mestu, održana svečanost podele paketića, a deo atmosfere zabeležen je na fotografijama.

Ovo je samo jedan deo humanitarnih aktivnosti dr Ioanne Batsialou koja, pored toga, pomaže i školovanje dece…

© / Privatna arhiva

Njena poruka je – ako ona, kao neko ko nije rođen u Srbiji, vidi dublji smisao ovakvih akcija i donatorskog rada – i drugi mogu da pomognu na isti ili sličan način.