ana tomovic kristalna cinija

Bela kraljica zvuka – kristalna pevajuća činija

Kvarcne kristalne posude koriste specifične zvučne vibracije koje se poravnavaju sa svakom čakrom, a svaka čakra se odnosi na pojedinačni fizički centar

Sve u našem univerzumu je u stalnom stanju vibracije, a frekvencija i brzina kojom objekat ili biće prirodno titra naziva se rezonanca. Dr Mičel Gejnor, njujorški onkolog i klinički profesor medicine na Medicinskom koledžu Vejl Univerziteta Kornel i autor knjige The Healing Power of Sound, navodi:

„Ako prihvatimo da je zvuk vibracija i znamo da vibracija dodiruje svaki deo našeg fizičkog bića, način na koji razumemo zvuk čuje se ne samo kroz naše uši, već i kroz svaku ćeliju u našem telu. Zvuk ulazi u jednačinu isceljenja iz nekoliko pravaca: može promeniti ćelijske funkcije pomoću energetskih efekata; može da privuče biološke sisteme da funkcionišu homeostatički; može umiriti um, a time i telo; ili može imati emocionalne efekte koji utiču na neurotransmitere, što zauzvrat pomaže u regulisanju imunološkog sistema – unutrašnjeg iscelitelja.”

Sve u našem univerzumu je u stalnom stanju vibracije, a frekvencija i brzina kojom objekat ili biće prirodno titra naziva se rezonanca

Ana Tomović © / Privatna arhiva

Ako sada znamo da sve ima rezonantnu frekvenciju onda, u odnosu na ljudski oblik, naše kosti, organi i čakre imaju različitu rezonantnu frekvenciju i imaju svoj oblik svesti. Dakle, ako jedan deo tela ne radi optimalno ili se ne oseća dobro, to bi značilo da vibracija nije u skladu, da nije „naštimovana” na prirodnu.

To nazivamo nelagodom i odsustvom lakoće koja vodi u bolest (eng. dis-ease). Kada je telo zdravo, svaka ćelija, svaki organ stvara harmoničnu rezonancu sa celim bićem. Vibraciona medicina zasniva se na ideji da sve bolesti karakteriše začepljenje kanala na nekom nivou, bilo da su to nadiji, arterije, vene, živci itd.

Zvučna i svetlosna rezonanca mogu razbiti, rastvoriti i osloboditi ove blokade. Današnji primer toga je postupak ultrazvuka fokusiranog sa visokim intenzitetom (HIFU), koji ima za cilj uništavanje ćelija raka visokofrekventnim zvučnim talasima.

Zvuk i boja

Prve dokumentovane „pevajuće” kristalne činije pojavljuju se u Kini pre više od 4000 godina. Drevne civilizacije Indije, Azije, Afrike i Evrope, Aboridžini i Indijanci, koristili su zvuk za lečenje, a ideja postizanja ravnoteže iznutra postoji već dugo godina i u mnogo različitih oblika.

Gotovo svaka kultura je u nekom trenutku odredila zvuk za podizanje, usklađivanje, uništavanje ili stvaranje nečega u zajednici ili pojedincu. U tibetanskoj kulturi, zvona, metalne posude i skandiranje su temelj duhovne prakse i sistema verovanja. Vođe Indijanaca i Aboridžina i šamani koriste vokalno toniranje i ponovljeni kreativni ritam prirodnih instrumenata, kako bi pročistili i uravnotežili duh.

Ako jedan deo tela ne radi optimalno, to bi značilo da vibracija nije u skladu, da nije „naštimovana” na prirodnu

Ana Tomović © / Privatna arhiva

U drevnom Egiptu sveštenici su znali da koriste samoglasnike kako bi se povezali sa svojim energetskim centrima (čakrama), uvodeći teoriju direktne veze zvučne rezonance sa određenim delovima tela.

Zvuk kristalne posude od kvarca, „muzika” koju može da emituje, čisti je holografski obrazac blistave svetlosti koji reaguje na oktavu zvuka u našem biću. Budući da se zvuk može prevesti u boju, telo se može posmatrati kao aurično polje boje, koje odražava emocionalno stanje svesti, a time i fiziološki status. Zvuk i boja su oba oblika energije koja vibriraju. Kako vibracija zvuka postaje sve veća i lakša, zvuk se pretvara u boju.

Kristalna struktura

Kristalne „pevajuće” činije su sačinjene od kvarca, silicijum-dioksida (99,997 odsto silicijum-dioksid, a 0,003 odsto voda i prirodni minerali u tragovima). Elementi kristala nalaze se u periodnom sistemu, ali i u našem ljudskom telu. Kristal je jedini element koji se može izraziti kao sjedinjeno i uređeno biće.

Vibraciona medicina zasniva se na ideji da sve bolesti karakteriše začepljenje kanala na nekom nivou

Ove osobine dovode do toga da kristal može da pojačava, transformiše, skladišti, fokusira i prenosi energiju. Kristal se koristi za ova jedinstvena svojstva u mnogim svakodnevnim predmetima, poput mikrofona, radija, satova, laserskih alata, računara, mobilnih telefona…

Kada ovu priču povežemo sa našim telima važno je da razumemo da smo i mi „živući, hodajući” kristal. Da li je naša kristalna struktura pravilno uređena (osećamo lakoću) ili haotična (osećamo nelagodu)? Kako zvuči pravilna, a kako nepravilna kristalna struktura našeg telesnog instrumenta? Možemo li je harmonizovati spolja, zvukom prirodnih pravilnih kristalnih struktura?

Kvarcne kristalne posude koriste specifične zvučne vibracije koje se poravnavaju sa svakom čakrom, a svaka čakra se odnosi na pojedinačni fizički centar. Kada se moždani talasi i telo sinhronizuju ili „pumpaju” sa čistim tonovima kristalno-svetlosnih talasa, ravnoteža se može uspostaviti unutar auričnog i fizičkog bića.

Oslobađanje od stresa

Zvučne činije od kvarcnog kristala, zajedno sa drugim oblicima zvučne terapije, imaju brojne prednosti, uključujući: oslobađanje od stresa; oslobađanje šoka ili traume; kreativno i svesno širenje; poboljšanje memorije i intuicije; čišćenje, pojačavanje i balansiranje aure; povećanje naših sposobnosti da volimo, opraštamo, verujemo, lečimo i rastemo…

Ako shvatimo da se svaki deo tela razlaže na zvuk (notu), boju i brzinu, tada možemo početi da raspravljamo o sistemu čakri i o tome kako se zvučna terapija kristalnim činijama povezuje sa fizičkim i nefizičkim aspektima našeg identiteta.

Imamo sedam glavnih čakri, a svaka čakra je određena za posebne fizičke delove tela kao što su organi, žlezde i nadbubrežne žlezde, kao i za emocionalne obrasce, mentalne obrasce i duhovnu svest. Svaka čakra dolazi sa svojom povezanom rezonancom, bojom, namerom i notom i može delovati kao mapa za našu unutrašnju harmoničnu ili disharmoničnu rezonancu.

1. Korenska čakra: crvena, nota C

2. Sakralna čakra: narandžasta, nota D

3. Solarni pleksus: žuta, nota E

4. Srčana čakra: zelena, nota F

5. Grlena čakra: plava, nota G

6. Treće oko: indigo, nota A

7. Krunska čakra: ljubičasta, nota B

Dakle, kada se svira kvarcna kristalna činija koja je oblikovana da emituje notu F, ona će se direktno povezati sa srčanom čakrom. Zvuk će biti najčistiji oblik te rezonantne frekvencije i ući će u srčanu čakru u telu (i povezane fizičke, mentalne i emocionalne obrasce), zaceliti se i probuditi, kao i osloboditi blokade, uskladištenu energiju, bolesti, itd. Zvuk svake kristalne posude preoblikovaće i uskladiti rezonancu ciljane čakre u telu.

Prve dokumentovane „pevajuće” kristalne činije pojavljuju se u Kini pre više od 4000 godina

Mi smo zvuk, mi smo rezonanca, mi smo energija. Možemo se izlečiti zvukom, čistim tonovima. Možemo osloboditi stare obrasce, verovanja, fizičke bolove i depresiju – sve oblike bolesti, rebalansom naše unutrašnje rezonance, što na kraju blagotvorno utiče na naše fizičko postojanje i usmerava nas na život dostojan osvešćenog ljudskog bića.

Grlim vas glasom i pevam notu F, a smisao protumačite sami,

Ana

Drevne civilizacije Indije, Azije, Afrike i Evrope, Aboridžini i Indijanci, koristili su zvuk za lečenje