Z

A vi, kako ste danas?

Lagala bih kad bih vam rekla da sam ponosna na svoje greške. Grešila sam, često i mnogo. Ali, idemo dalje, glavu gore

Ne mogu tačno da se setim kad je sve otišlo dođavola. Jel’ možemo da se zapitamo zašto nam je postalo normalno da doplaćujemo, potplaćujemo, dajemo bakšiš svuda. Sveopšte prihvaćena rečenica je da neko mora da se ispoštuje.

Pre šest-sedam godina, pala pravo s Marsa, sećam se, odvedena sam na jedan razgovor na kome mi je otvoreno rečeno da se ovom daje ovoliko drugom onoliko. Shvatila sam zahtev kao šalu, na kraju mi nije bilo mnogo smešno. Oni se još uvek smeju.

Ne zameram ni ovima što ištu, ni nama što dajemo. Takve nam zvezde, izgleda, na zapadnom Balkanu.

Sebastian Kurc na jednom ekonomskom forumu kroz šalu me je pozdravio iz prestonice zapadnog Balkana iz Beča, i dodao izvinjenje slovenačkoj delegaciji koja sebe ne smatra Balkancima…

Poznat je bečki vic: Pitaju sina poslednjeg austrougarskog cara Ota Habsburga šta misli – ko će pobediti u utakmici Austrija – Mađarska. A on, već u godinama, odgovara: A protiv koga igraju?

Još uvek sam najlepša. Nokte mažem u supermodernu teget/sivu boju

Otomansko carstvo drži svoje interese na Balkanu čvršće nego otkad ja znam za sebe.

Katoličkoj crkvi smo nevoljeno dete još od onog vraćanja nesrećne krune… braco, otpustite malo… Isti smo, alo, svi smo isti.

Realno kad pogledamo, mi glavu da dignemo ne možemo. Nije ni čudo što smo razvili ove neobične moći noćnih gospodara spremnih na otimačinu protiv roda najrođenijeg.

Uzmi, otmi, prevari, raduj se tuđoj nesreći, broj tuđe švalerke, živi tuđ život kad za svoj nemaš herca, napadaj u grupi besnih pasa, broj tuđe propuste i naslađuj se greškama drugih ljudi. Živi večno u carstvu cara Dušana, nek život prođe pored tebe.

Ja neću! Čvrsto sam rešila.

Lagala bih kad bih vam rekla da sam ponosna na svoje greške. Grešila  sam, često i mnogo. Ali, idemo dalje, glavu gore.

Još uvek sam najlepša. Nokte mažem u supermodernu teget/sivu boju. Kuvam superfensi pileći paprikaš, a slušam Ladno pivo. A vi, kako ste danas?