zene u kostimima

Zvezde kao inspiracija? Što da ne, ako se uklope u naš stil

Verujem da smo u svim epohama, i pre pojave fotografije i filma, jedne od drugih preuzimale stil i prilagođavale ga sebi

Nekad se čekala premijera novog filma, skupljale slike glumica, a žene su pokušavale da prema mogućnostima kopiraju njihov stil, sa željom da uvek izgledaju lepo i moderno.

Verujem da smo u svim epohama, i pre pojave fotografije i filma, jedne od drugih preuzimale i prilagođavale sebi ono što nam se u stilu drugih dopalo. Gde smo nalazile inspiraciju zavisilo je od epohe.

Da li je to bio kontakt uživo, sa slika, postera, časopisa, video-spotova, koncerata… Na sreću, sad imamo internet!

Kopiramo kompletan lik ili detalje

U želji da izgledaju lepo i moderno žene su nekada skupljale fotografije glumica. Na sreću, sada postoji internet

Često mi se dešavalo da žene zakažu šminkanje za posebnu priliku i pokušavaju preko telefona da opišu kako bi htele smokey eyes ili mačkaste oči. Pojmovi se različito tumače i varijanti ima bezbroj. Na kraju, na meni je da želje prilagodim licu koje šminkam, a da ispunim i želje, i očekivanja.

Teško je dogovoriti se samo rečima o zamišljenom izgledu, zato sam uvek klijentima tražila da donesu par fotografija šminke koja im se dopada i kakvu bi želele. U vreme matura, devedesetih godina prošlog veka, na 90 odsto slika bile su dve javne ličnosti.

Uspeh u prepoznatljivosti nekih savremenih ličnosti je možda baš kopiranje holivudskih zvezda

Tada sam u praksi shvatila koliki je uticaj nekih javnih ličnosti i kolika je naša potreba da ih kopiramo, preuzimamo detalje ili kompletan stil.

Uspeh u prepoznatljivosti nekih savremenih ličnosti je možda baš u kopiranju holivudskih zvezda.

Bilo da kopiramo kompletan lik, ili samo detalje koji nam se sviđaju, potrebno je razmisliti i probati da li se oblik i boja uklapaju sa ostatkom „nas” i da li je to izgled koji želimo? Možda se usta a la Anđelina Žoli, ajlajner a la Odri Hepbern i frizura a la Merilin Monro uopšte ne uklope u naš izgled, a ni u stil života.

Probajte kako se s vašim likom i načinom života slažu oblik usta a la Anđelina Žoli i ajlajner a la Odri Hepbern

Ne tvrdim da ponešto ne treba prekopirati, baš naprotiv! Treba da gledamo, pratimo i primenjujemo sve što nam stoji i što nas čini srećnima i zadovoljnima!

Potrebno je samo da se prilagodi nama. Ako vam se ne dopadne šta ste uradile prvi put, sledeći put probajte drugačije, ili drugom bojom. Možda da se oblik malo promeni?

Svaku novost prvo isprobajte kad imate vremena!