dekolte

Zavodljivi dekolte ne mora da bude XL

Velike, lepe grudi uvek izgledaju zavodljivo i poželjno, ali ponekad se čini da su male isto tako privlačne, pa čak i prednost u određenim situacijama

Isprsi se – ovu komandu izdavale su nam mame i bake da bi nas podsetile da zauzmemo stav, pravilno držimo telo i istaknemo devojačke atribute. Izraz ima danas i druge konotacije, ali one nisu važne za kratku odu grudima.

Slične savete slušale su, izgleda, mnoge glumice sa upečatljivim dekolteom, bez obzira na volumen, poput Salme Hajek, Kameron Dijaz, Mile Jovović, Kejt Hadson, Mile Kunis ili Kire Najtli.

Kult malih, gotovo dečakih grudi, svojevremeno je proslavila neodoljiva Džejn Birkin, kao i nezaboravna Šarlota Rempling na čuvenom plakatu za kultni film Noćni portir.

Lumen i volumen

Kameron Dijaz ispričala je svojevremeno kako joj je majka govorila da su najlepše one grudi koje mogu da stanu u čašu šampanjca. Fanovi Salme Hajek ne bi se složili s njom, ali upravo se meksička diva nedavno „požalila” kako njene grudi neprestano rastu, čak i sada, u menopauzi, kao i da su zbog toga patila njena leđa.

Isprsi se – ovu komandu izdavale su nam mame i bake da bi nas podsetile da zauzmemo stav

Kira Najtli
Andrea Raffin © / Shutterstock.com

Nažalost ili na sreću, mnoge među nama ne dele iskustva Hajekove, pa se leti, kad dekolte treba da zablista, inspirišu imidžom Kire Najtli na crvenom tepihu. Ova britanska glumica govorila je svojevremeno o malim grudima i kako se one za potrebe posla digitalno poboljšavaju, čemu se usprotivila objavljivanjem fotografija svog autentičnog poprsja u toplesu, dok je istovremeno bila na listi najzgodnijih žena sveta.

Ona je ikona bunta protiv nametanja ideala koji negira lepotu malih grudi prirodnog oblika. Uostalom, poznato je da za prijem u neke od najčuvenijih svetskih kabarea, među propisanim zahtevima za savršen izgled igračica, pored određene visine, težine, savršeno izvajanih butina, stoji i odrednica – male grudi.

Naime, smatra se da takva građa ne može da umanji ženstvenu pojavu na sceni, već daje poseban šarm i seksepil.

Iako velike grudi uvek izgledaju zavodljivo i poželjno, ponekad se čini da su male neka vrsta prednosti kada je reč o zdravlju i stilu odevanja. Uostalom, priču o bolovima u leđima nismo čuli prvi put od Salme Hajek, a iz iskustva znamo da se potraga za kupaćim kostimima sa velikim „korpama” nekada završi razočaravajuće.

Optičke iluzije

Optičke iluzije pomažu da izgledamo zavodljivo bez griže savesti, a jedno od najefikasnijih rešenja za male grudi je pravilno držanje tela, sa ramenima nagnutim unazad, kako bi poprsje dobilo volumen tamo gde treba.

Među zahtevima za izgled igračica u čuvenom kabareu, pored propisane visine, težine, izvajanih butina, stoji i odrednica – male grudi

Da grudi mogu vizuelno da se povećaju šminkanjem, već smo pisali, međutim, čak i samo nanošenje hidratantne kreme učiniće da izgledaju blistavo i jedro.

Salma Hajek
Tinseltown © / Shutterstock.com

Moćan saveznik je postavljeni grudnjak, sa umecima ili push-up efektom, ali kad je previše „napunjen” on ne deluje prirodno. Za ovakvu građu tela zlatno pravilo je da koža treba da se vidi ako se nosi sako ili da košulja bude delimično otkopčana.

Veoma duboki dekolte haljine sa kvadratnim, srcastim ili V-izrezom neće izgledati vulgarno, već će na elegantan način istaći poprsje.

U godinama 45 plus ne dovodi se u pitanje naše samoprihvatanje, međutim, eksperimentisanje sa stilom uvek je dobrodošlo

U godinama 45 plus ne dovodi se u pitanje naše samoprihvatanje, no eksperimentisanje sa stilom uvek je dobrodošlo, bez obzira na veličinu korpi.

Upravo kao nekada oni saveti, sažeti u dve reči – isprsi se – koji su hranili naše samopouzdanje.