Šta bi uradila ljubav

Ne postoji ništa što možete uraditi da biste dosegnuli ili pronašli ljubav. Vaš jedini zadatak sastoji se u tome da odstranjujete sve više onoga što nije ljubav

Ljubav je najmoćnija sila u našem magnetu. Ljubav je turbokatalizator svega što želimo da postignemo.

Skoro svaki čovek misli da zna šta je ljubav, ali gotovo niko ne može da je opiše u svoj svojoj punoći. Šta bi bila ljubav za vas, kada biste pokušali da je opišete nekoj osobi koja ne zna ama baš ništa o ljubavi? Lako je opisati nešto opipljivo i materijalno, ali ne i ljubav. Opisujući je rečima, možete da kružite oko suštine ljubavi, možete da tražite poređenja ili da pričama ukazujete na nju, kao što su to stolećima činili umetnici i pisci. Možete da doživite i osetite i šta nije ljubav, ali je svakako teško opisati sav taj vibracioni utisak samo kroz mentalni deo, kroz reči, ukoliko nemamo punoću osećaja u telu.

Često su „bolna iskustva ne-ljubavi” put ka razumevanju i oslobađanju ljubavi prema sebi. Kroz doživljaje tokom života mi ljuštimo i skidamo, kao slojeve luka, sva uverenja koja nisu ljubav. A i kada ljuštimo luk – plačemo?! Čuveni Mikelanđelo je na pitanje kako je uspeo da iskleše tako savršenu i živu skulpturu lava rekao da on jednostavno odstrani od kamena sve što ne izgleda kao lav. Jednostavno zvuči, zar ne?

Slično je i otkrivanje ljubavi. Ona već postoji, ne moramo da je tražimo. Ne postoji ništa što možete uraditi da biste dosegnuli ili pronašli ljubav. Vaš jedini zadatak sastoji se u tome da odstranjujete sve više onoga što nije ljubav. Ostatak se događa jednostavno, sam od sebe.

Ako ste nesigurni kako da odlučite i postupite, ako želite da preobrazite neprijatne misli i osećanja… postavite sebi pitanje: ŠTA BI URADILA LJUBAV

Kada se ne osećate dobro, često se javlja dvojako osećanje da morate nešto da uradite ili promenite, dok se istovremeno ne osećate komforno da iz tog ne-dobrog stanja „nekako” reagujete i „nešto” uradite. Osećate, recimo, ljutnju u sebi i ona vam ne prija, dok istovremeno želite da reagujete iz ljutnje i postavite granice, a upravo se plašite svoje reakcije jer već imate neprijatna iskustva svoje ili tuđe reaktivnosti iz takve „ljute energije”. Kakvo „vrzino kolo”! Za početak, evo jednog moćnog saveta. Ako ste nesigurni kako da odlučite i postupite, ako želite da preobrazite neprijatne misli i osećanja… postavite sebi pitanje: ŠTA BI URADILA LJUBAV?

Ako se neka osoba, bez obzira da li je simpatišete ili ne, dugoročno ponaša tako da vam ne prija, zapitajte se… Šta bi uradila ljubav? Da li bi ona htela da sami sebi to radite? I da li bi želela da dopustite da drugi naudi sebi ponašajući se tako prema vama? Da li bi ljubav dozvolila da sebi i drugome daje mogućnost za stvaranje toliko loših osećanja?

Ako se žrtvujete za nekoga zato što mislite da to treba da se dogodi kao posledica ljubavi, zapitajte se… Da li bi ljubav to uradila? Da li bi ona htela da to radite sami sebi? Da li bi ona htela da sledite ideju ljubavi u kojoj je za vas naklonost povezana sa patnjom?

Ako sami sebi stalno prebacujete krivicu i pitate se da li ste ispravno postupili, zapitajte se… Šta bi uradila ljubav? Da li bi volela da vam neprestano kroz glavu prolazi jedna te ista besmislena misao koja u vama izaziva bol? Ili bi htela da uvidite da ste upravo tako postupili dobro i savršeno, jer ste u datom trenutku jedino tako mogli? I da ste kroz to nešto naučili i da ste sada slobodni za nove situacije u svom životu?

Da li bi ljubav volela da vam neprestano kroz glavu prolazi jedna te ista besmislena misao koja u vama izaziva bol

Ako ste razmišljali da li je bolje da postupite razumno i logično ili da delujete bezrazložno i spontano, samo zato što vam to pričinjava radost, zapitajte se… Šta bi uradila ljubav?

Ako svaki dan radite posao koji u vama izaziva loša osećanja i dugoročno izaziva tugu i uzima vam snagu, zapitajte se… Šta bi uradila ljubav? Da li bi ona htela da to radite? Kako biste to objasnili ljubavi na kraju svog života?

Što više ostavljamo po strani ono što nije ispunjeno ljubavlju prema nama, to ćemo pre pronaći i doživeti ono za čime tragamo

Ako često mislite da je život težak i da u poređenju sa drugima nemate mnogo sreće, zapitajte se… Šta bi uradila ljubav? Da li bi ona htela da tako razmišljate o sebi i daru života koji vam je dat?

Što više ostavljamo po strani ono što nije ispunjeno ljubavlju prema nama, to ćemo pre pronaći i doživeti ono za čime tragamo.

Uvek se setite da se ljušti sloj po sloj, iz dana u dan, korak po korak, dok nam, spontano, vibracijska percepcija ne bude NOVO NORMALNO. Ono što je potrebno jeste da unesemo svest u to kako se osećamo i koje misli vrtimo unutra i spolja.

Vratite sebi moć ljubavi, vratite sebi sebe i budite radoznali na tom svakodnevnom putu otkrivanja životnih čuda koje ljubav kao najviša vibracija nudi

Neophodno je da „hvatamo” svoja osećanja zbog kojih želimo da se zaustavimo i zapitamo ŠTA BI URADILA LJUBAV u ovom trenutku. Da li je prijatno na tom putovanju, pitate se? Neka vas ne motiviše prijatnost već osećaj oslobađanja i istraživanja svoje prave suštine! A ko drugi može to da uradi umesto vas? Apsolutno niko, i zato vratite sebi moć ljubavi, vratite sebi sebe i budite radoznali na tom svakodnevnom putu otkrivanja životnih čuda koje ljubav kao najviša vibracija nudi.

Za više osećaja ljubavi i životne radosti, evo i pesme na linku. Zatvorite oči i pustite da osećate kako se osećate – možda se i telo pokrene u ples!

Céline Dion – The Power of Love (Taking Chances World Tour: The Concert)

Grlim vas glasom,

Ana