Ukras od smrznutih kolutova pomoranže, koji se zaleđen dodaje u piće, na slici su dve čaše sa ovim dodatkom

Rashladite oktobar originalno serviranim pićem

U oktobru, kada se letnji dani polako prelivaju u toplu jesen, postoji nešto magično u tome da se rashladite uz piće koje odražava šarenilo jesenjih boja. Jedno od takvih pića prikazano je i interesantno servirano u našem videu.

Priprema ovog jesenjeg pića je jednostavna i zabavna. Glavni sastojak je sveže voće koje je dostupno u sezoni. Na primer, sočne narandže koje imaju osvežavajući citrusni ukus.

Isecite narandže na kolutove, poređajte ih u posudu za led sa dodatkom vode i zaledite. Dan kasnije izvadite posudu iz zamrzivača, u čašu ubacite kocku narandže u ledu i prelijte omiljenim napitkom. Začinite piće grančicom ruzmarina, čime ćete stvoriti toplu i aromatičnu bazu.

Rezultat je čaša jesenjeg napitka koja nije samo osvežavajuća, već i estetski privlačna. Voće pliva u čaši i stvara predivne kontraste boja, te podseća na lišće koje pada sa drveća u ovo doba godine.

Dok sedite na terasi ili se u svom domu družite sa prijateljima, svaki gutljaj jesenjeg napitka je kao putovanje kroz jesenje pejzaže. Istovremeno – to je i način da uživate u svežem ukusu voća i začina.

Oktobar nikada nije bio ukusniji! Živeli!

Jelena Jelisavčić x NOAH𝓫𝔂NOAH