Devojka u beloj majici, drži santimetar u rukama i gleda prekorno

Prigrlite samopouzdanje i zahvalne krojeve

Kako temperature rastu, leto nam donosi obećanje bezbrižnih dana na plaži i lagane šetnje parkom. Međutim, onima koji se bore sa telesnom težinom (zaista ili zato što tako sebe vide), ovo godišnje doba može doneti svest o svojim manama i anksioznost. Možda ipak bespotrebno brinete, jer moda ima moć da transformiše vašu letnju garderobu i pomogne vam da se osećate samouvereno i lepo u svojoj koži.

Odeća vam može pomoći da na razne načine sakrijete višak kilograma tokom leta, na primer tako što ćete izabrati onu koja laska vašem obliku tela i fokusira se na određena područja ili tako što se možete odlučiti za lepršave tkanine sa velikim udelom viskoze koje prekrivaju obline.

Tamnije boje i vertikalni dezeni mogu da stvore efekat izduženije figure, što zapravo znači – izbegavajte horizontalne pruge i krupne printove. Pored toga, ako liniju struka podignete malo više, postići ćete da se sakrije srednji deo, ako je to vaša slaba tačka. Zapamtite još jedan mali detalj – samopouzdanje u ono što nosite ključno je za dobro osećanje tokom letnjih meseci, a i ne samo tada.

Devojka u zelenoj haljini na uzdužne pruge

Izaberite prave tkanine

Jedan od prvih koraka u odabiru letnje garderobe koja laska vašoj figuri je traganje za pravim tkaninama. Odlučite se za lagane i prozračne materijale kao što su pamuk, lan ili viskoza koji omogućavaju dovoljan protok vazduha, koji će vas hladiti i stvarati osećaj prijatnosti u dugim letnjim danima. Takođe, ovi materijali se lagano pružaju duž tela, prikrivajući svaku dodatnu težinu, bez dodavanja nepotrebnog volumena.

Lepršave siluete, ali ne sasvim

Recite zbogom uskoj odeći i dozovite lepršave siluete u svoj život, barem tokom letnjih meseci. Haljine, topovi i suknje A-kroja ili sa podignutim strukom nežno prelaze preko oblina, pružajući udobnost i atraktivnost.

Izbegavajte tkanine koje se previše lepe uz telo, jer one mogu naglasiti oblasti koje biste možda želeli da umanjite. U prevodu, izbegavajte materijale sa velikim udelom likre i razne oblike žerseja.

Žuta plisirana suknja, u kombinaciji sa patikama i belim patikama

Birajte tamniju paletu

Tamne boje imaju efekat mršavljenja, što ih čini izborom za skrivanje dodatne težine. Odlučite se za duboke plave, crne ili zemljane tonove koji će stvoriti iluziju modernije figure.

Iako nošenje potpuno crne odeće može biti klasičan izbor, nemojte se ustručavati da eksperimentišete i sa drugim tamnim nijansama. Od svake boje koja vam se dopada ili koja je deo tendencija ove godine, možete izabrati nešto tamniji ton i bićete na pravom putu.

Dezeni

Kada je reč o šarama, izaberite vertikalne linije ili suptilne dezene pre nego horizontalne pruge. Vertikalni uzorci izdužuju vašu figuru, ostavljajući utisak dodatne visine i vitkosti. Štaviše, sitniji dezeni mogu biti prihvatljiviji od krupnih i smelih cvetova na primer, koji mogu privući neželjenu pažnju na određena područja.

Donji deo sa visokim strukom

Šorts, suknje ili pantalone sa visokim strukom su letnja modna stavka koja ne samo da izgleda moderno, već i pomaže da se prikrije srednji deo. Oni obuhvataju najuži deo vašeg struka, stvarajući laskavi oblik peščanog sata i odvlačeći pažnju sa drugih područja. Ovaj savet je posebno zgodan za one kod kojih problem sa dodatnim kilogramima nije lociran na područje nogu.

Dve devojke u monohromatskim kompletima, košulja i pantalone

Slojevi sa svrhom

Nanošenje slojeva tokom leta može se činiti kontraintuitivnim. Ipak, lagani i prozirni slojevi mogu biti vaše tajno oružje u prikrivanju dodatne težine.

Odlučite se za otvoreni kimono, prozirni pareo ili laganu ešarpu da biste dodali dašak elegancije i istovremeno pokrili područja zbog kojih se osećate manje samopouzdano.

Kimono, sa uzdužnim prugama

Ne bežite od strukture

Eksperimentišite sa tkaninama i krojevima koji nude strukturu i podršku, jer mogu pomoći u oblikovanju vašeg tela. Skrojeni komadi i odeća sa strateškim šavovima mogu oblikovati i definisati vašu figuru, naglašavajući vaše komparativne prednosti.

Pažljivo birajte dodatke

Odabir pravih dodataka može upotpuniti vašu odeću i odvratiti pažnju od problematičnih oblasti koje sami kod sebe primećujete.

Dugačke ogrlice, minđuše ili velike naočare za sunce mogu odvući pažnju naviše i dalje od vašeg tela. Jedna stvar je bitna, nemojte preterivati – neka dodatna oprema bude uravnotežena i harmonična sa vašim ukupnim izgledom.

Investirajte u dobre kupaće kostime

Leto često znači odlazak na plažu ili bazen, tako da je ulaganje u kvalitetne kupaće kostime koji daju dobru potporu i sve drže na pravom mestu – ključno. Potražite kupaće kostime sa ojačanjima za stomak i struk koji pomažu u stvaranju zategnutog i modernog izgleda.

Pet devojaka koje oličavaju, ponosono, različite konfekcijske veličine

Na kraju krajeva, ključ za skrivanje viška kilograma tokom leta nije samo u odeći koju nosite, već i u tome kako se osećate u njoj. Prigrlite svoju jedinstvenu lepotu i neka vaši modni izbori budu proslava vašeg ličnog stila.

Samopouzdanje je najmoćniji dodatak, a kada se osećate dobro u svome telu, sijaćete jače od svakog letnjeg sunca. Dakle, samo napred, eksperimentišite i zabavite se sa svojom letnjom garderobom, i neka vam pritom bude udobno!